Kalaherkkuja pikkuherralle

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän pikkumies alkaa tulla siihen ikään, että ruokavalioon voisi herkullisen mamin maidon ja kasvis- sekä hedelmäsoseiden lisäksi lisätä kalaa ja lihaa. Ajattelin aloittaa tuosta kalasta, mutta tumpelona kokkina (erityisesti kalaan liittyen) minulla ei ole aavistustakaan, mitä kalaa ja miten laitettuna vauvalle voisi tarjota. Vinkkejä ja reseptejä otetaan siis ilolla vastaan.



Nipsukka ja poju

Kommentit (4)

Vierailija

tein myös isoja satseja erilaisia lohi-kasvismuhennoksia, lohimakaronilaatikkoa jne pakastimeen. Käytin vain tuoreita vihanneksia höyrytettyinä ja täysjyväpastaa. Herkullista oli ja pikkumiehelle maistui.



Helpottaa kummasti, kun pakastimesta löytyy annoksia valmiina. Meillä ei aikuiset syö yhtä monta lämmintä ateriaa päivittäin kuin pikkumies. Jotenkin olen aina vierastanut eineksiä ja jopa2 vuotta pakastimessa uineita seipaketteja. Tuoreessa kalassa tärkeät rasvahapotkin lienevät paremmassa kuosissa..

Vierailija

laita vettä teflonpannulle ja siihen nahkapuoli alaspäin pala kirjolohta

kypsytä miedolla lämmöllä (levy kakkosella-kolmosella) lisää vettä tarvittaessa

vettä on siis koko ajan vain vähän pannun pohjalla niin ettei kala ota kiinni



jos lapsi on tarpeeksi iso, ripauta suolaa pikkasen kun kala on kypsää..tämähän on siis niinkun keitettyä kalaa paitsi makuaineet säilyy kalassa eikä mene hukkaan kun kala ei lillu kokonaan vedessä



... perunan ja kermaviilin ja vihannesten kera

poikani 1 v. syö jopa jopa mieluummin kuin mitään liharuokaa...



ruotopinsetit on muuten AIVAN EHDOTTOMAT lapsiperheissä varsinkin

(esim kokkipuoti hgissä) noin 5 euroo)



Vierailija

ja miksei kirjolohtakin, kun tarkistat, ettei varmasti ole ruotoja. Itse aikoinaan ostin vauvaa varten valmiiksi kuutioituja seipaloja (niitä kai myydään lohestakin), leikkasin annospalan kokoiseksi broiskun rintaa, jauhelihaa, possun paistia, naudan paistia jne... ja laitoin ne pakkaseen pikku köntteinä. Sieltä oli sitten helppo laittaa ne kiehumaan kasvisten kanssa samaan kattilaan ja soseuttaa kerralla koko annos. Kun kasvikset pilkkoo ihan pieneksi, ei koko touhuun mene kuin 10 minuuttia alusta loppuun, eli siihen, että ruoka höyryää jo lautasella.

Vierailija

käytä nyt ihm,eessä muutakin kalaa kuin lohta- esimerkiksi kuhaa tai siikaa. onhan niissä ruotoja, mutta saat ruodoty pois esimekiksi tekemällä kolmiomaisen viilloin kalan keskiosaan siinä missä ruodot menevät, lähtevät smalla kaikki.



toinen vaihtoehto on jauhaa kala hienoksi, jolloin ruodotkin jauhatutuvat. ja kolmas tapa on kypsentää kala ja noukkia ruodot pois yksitellen. ei se niin työlästä ole. mutta olisi hyvä totuttaa muihinkin makuihin kuin ainaiseen loheen ja seitiin 8seitissä ei ole muuten niitä terveelisiä rasvahappoja kuten kalssa yleensä- ja lohen syöntiäkin olisi hyvä vähän rajoittaa)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat