Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onnistuuko Streptococcus Mutans-testi koiralta????

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ihmisten hammashoitolat tuskin testaavat, onnistuisikohan eläinlääkäriasemalla? Onko joku otattanut testin koiraltaan? Koira ja tyttö ovat valitettavasti mieltyneet leikkiin; hammaspesu koiran kielellä ja aina ei ehdi kieltää kun ovat liian vikkeliä! :-( Rauhoittaisi suunnattomasti vanhempien mieltä jos tietäisi onko syytä huoleen Mutanssin osalta vai ei. Koira on 7v ja omaa hyvät hampaat, ei ole ollut vielä tarvettä poistattaa koiralta hammaskiveä. Koira on usein putsannut ruuantähteet ihmisten lautaselta eli mahdollisuus on ollut pöpön siirtymiseen.. :-/Lila75 ja Sini 1vPs. xcsx en kaipaa kommenttiasi tähän asiaan. Kiitos!

Kommentit (4)

Vierailija

Hei!En usko että eläinlääkärit ottavat tuollaisia testejä koiran suusta... Ihan siitä syystä että jos koiran suusta otetaan näyte bakteeri viljelyä varten niin siinä kasvaa luultavasti aikamoinen sekakasvu. Siis hankaluus on näytteen viljelyssä, olen melko varma että ei onnistu... Ainoa eläinlääkäri asema jonka voisin kuvitella että edes teoreettisesti voisi ottaa tuollaisen näytteen on [color=red]Anident[/color] joka on pieneläinten hammaslääkäriasema. Sijaitsee pk-seudulla (en nyt muista tarkkalleen missä, olikohan Kauniainen???).Kyllähän koirat nuolevat ja usein just lasten suuta... en ole itse osannut olla tuosta huolissani. Tosin meillä ei tällä hetkellä koiraa joka nuolis.

Vierailija

Soitin kahdelle eri eläinklinikalle, eivät osanneet vastata. Ihmisten suuhygienisti tuumi ettei ainakaan koiranlelujen pinnalla Mutans säily kauaa hengissä. Hammaslääkärini taas sitten sanoi, että jos koira on pentuna kyseisen bakteerin suuhunsa ihmiseltä saanut, niin se voi siirtää sen lapsellle...Googlettamalla Mutanssista löytyy kyllä tietoa mutta ei koiran suuta koskevaa. :-( Tietoa asiasta olisi kiva löytää..Lila75

Vierailija

Kysyin asiaa 1- vuotis hammastarkastuksessa, koska meilläkin pojalla usein koiran kanssa sellasia pusumokkeloita että. Hammaslekuri sanoi ettei ole mahdollista, koska koiralla erilainen bakteeristo suussa kuin ihmisellä. Joten pusuja turvallisella mielellä vaan!

Uusimmat

Suosituimmat