Miksi terveellinen kallista ja epäterveellinen halpaa?

Vierailija

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

kotimaiset porkkanat useassa paikassa alle 30snt/kg, sama perunoiden osalta totta. Kaalikaan ei ole kallista. Pussillinen soijarouhetta maksaa 1,50-3 euroa ja yksi pussi vastaa meillä ainakin n. kiloa jauhelihaa. Rasvatonta maitoa sitten halpismyymälästä ja kenties sipuleita. Jauhotkaan ei ole kalliita. Voi tehdä itse terveellisiä lesesämpylöitä ja vaikka kasvissosekeittoa tai soijaperunavuokaa tms. Laiskuutta vain, jos pizzaa pitää syödä koko ajan!

Vierailija

tottahan ruokalaskukin on alhainen jos syö kuten vanhempani: perunaa, perunaa, perunaa ja joskus joukkoon makkaraa ja ruskeata kastiketta. Viljelevät itse porkkanoita mutta harvoin ostavat niitä sitten talvisin kun omat loppuvat. Eivät juuri koskaan osta muita vihanneksia tai HEDELMIÄ. Leipää syövät.Meidän ruokalaskut ovat kalliita koska ostan: paistijauhelihaa, broilerinlihaa, tosi paljon vihanneksia ja hedelmiä, kalaa, papuja, melkein aina TÄYSJYVÄriisiä, ja -makaroneja, grahamjauhoja (ettei tarvitsisi vain käyttää noita epäterveellisiä valkoisia jauhoja) yms yms yms. En juurikaan silti osta sipsejä, karkkia, limsaa tms. herkkuja ja silti ruokalaskumme kuussa on 500 ¿...Että kyllä voi ärsyttää kun terveellisen syöminen on niin kallista. Ärsyttää kun makkara on halpaa, samoin valkoinen (ja ravintoköyhä) makaroni. Perunaa syömme kyllä aika paljon, ei kylläkään ikinä ranskiksia.

Vierailija

ostamme paistijauhelihaa sika-naudan sijaan, keittokinkkua lauantaimakkaran, broilerin rintafilettä koipien, täysjyväleipää ranskiksen sijaan yms...

Vierailija

Haluaisin esim. käyttää vähärasvaista juustoa, mutta mitä pienempi on rasvaprosentti sitä kalliimpi on juustoköntti! Eikös se pitäis olla toisinpäin, jos kerran ylipaino alkaa olla jo kansanterveydellinen ongelma.

Vierailija

Suomalaisia tomaatteja ei monta saa talvella eurolla, kesällä taas saattaa saada ison pussin... Hedelmät ovat kalliita, poikkeuksena ehkä banaanit ja omenat, mutta ei niitäkään viitsisi koko aikaa syödä.Jauhelihaakaan ei viitsisi koko ajan syödä, ja kaikki muu liha = kallista.Kevyttuotteet maksaa myös aina enemmän kuin ns. " normaalirasvaiset" , katsokaapa vaikka juuston hintoja! Mitä vähemmän rasvaa, sitä korkeampi hinta. Sama usein myös jogurtissa.Kaikki terveellinen ei ole kallista, mutta hyvin usein tulee kalliiksi tehdä MONIPUOLISTA ja terveellistä. Kyllähän meistä jokainen voi nimetä muutaman todella halvan ja terveellisen ruuan, mutta eri asia sitten voiko sitä yhtä ja samaa syödä koko loppuelmää... ;)

Vierailija

on yleensä edullisempia etnisissä kaupoissa ja isoissa säkeissä jne. Tai suoraan tilalta ostettuna. Musta 70snt luomuperunasta per kilo ei oo kallista.

Vierailija

Paistijauhelija on kalliimpaa kuin sikanauta, ulkofile kalliimpaa kuin kasler, leseet kalliimpia kuin jauho, hedelmät kalliimpia kuin karkit,

Vierailija

RAnskalaisten perunoiden sijaan voi ostaa ihan perunoita ja syödä niitä. Mutt muuten, sitä mitä ostetaan, sen tekeminen on halvempaa.Jos 90 % ihmisistä ostaa tavallista makaronia ja vain 10 % täysjyvämakaronia, niin luonnollisesti tuon normimakaronin valmistus tulee halvemmaksi kuin erikoistuotteen ihan volyymista johtuen.Toisekseen " herkut" myy paremmin kuin perusruoka, joten " herkkujen" mainontaan uhrataan enemmän rahaa ja sitä kautta ihmiset ostavat niitä enemmän...Tää on tällainen oravanpyörä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat