Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Influenssa rokote taaperolle?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Aikooko kukaan ottaa?Mehiläisen lehti mainosti eilen niitä ja tuli mieleen,kannattaisiko hankkia? Sellaistakin jo ajattelin,että jos se lintuinfluenssa tulee niin antaisiko tuo yhtään suojaa sille ja toisekseen,jos ottaa nyt influenssarokotteen ja tuo lintuinfluenssa tulee,niin voiko sitä valtion " kustantamaa" rokotetta (tamiflu) sitten enää antaa?

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Olen itsekkin sairaanhoitaja :) ja tiedän tuon virusten kulun.Omalta kohdaltani voin sanoa,että rokotutan mielellään koko perheemme jos niikseen tulee.Kysymykseni kuitenki perustui eiliseen WHO:n suositukseen siitä,että pikkulapset tulisi rokottaa tavallisella influenssa-rokotteella, jolloin se suojaisi siltä ketjureaktiolta,että tavallinen influenssa ja lintuinfluenssa yhdessä pääsisi muutumaan ihmisen kehossa vaaralliseksi viruskannaksi.Ja valtiohan on tilannut oseltamiviiriä (tamiflu) varastoon,josta aiemmin mainitsinkin.

Vierailija

" (14.10.2005) TimesOnline: Brittiterveysviranomaisten mukaan tavallisesta influenssarokotteesta ei ole suojaa lintuinfluenssaa vastaan. Britannian terveysministeriö kommentoi EU:n suositusta lisätä riskiryhmiin kohdistuvia influenssarokotuksia, jotta influenssaan sairastuneen elimistöön tuleva lintuinfluenssavirus ei sekoittuisi tavalliseen influenssavirukseen luoden ihmisestä ihmiseen tarttuvaa viruskantaa."Lähde: http://www.rokotusinfo.fi

Vierailija

Meidän terveyskeskuksen kanta on, että lapset, varsinkin astmaatikot ym., kannattaa rokottaa influenssaa vastaan vastustuskyvyn alenemisen

estämiseksi. Rokotetta lintuinfluenssaa vastaan ei ole vielä saatavilla, koska valmistusta ei tässä vaiheessa pystytä aloittamaan. Paniikkiin ei ole kuitenkaan syytä, sillä jos olisi EU:ta tulisi heti tarkat ohjeet lintuinfluenssan leviämisen ehkäisemiseksi. Esim. matkustuskieltoja ei ole vielä annettu.Itse aion rokottaa oman 2 -vuotiaan pojan sekä miehen influenssaa vastaan. Enkä aio matkustella ennen kuin tiedän miten tilanne kehittyy.

Vierailija

Onko jollakin tietoa? Itse löysin vain tiedon " vastustuskyvyn kasvattamiseksi" . Omat lapset on aiemmin saaneet ko. rokotteen, kun ovat astmalapsia. Mutta silti sairastuivat influenssaan -molemmilla se alkoi vrk tehosterokotteen saamisen jälkeen! Vime vuonna jätin rokotteen väliin, sekä itselläni (myös vaikea astma) että lapsilla. Nyt tässä mietin mitä tehdä, täytynee kysyä lasten omalta lääkäriltä huomenna.

Vierailija

tamiflu on todellakin tabetteina tai mikstuurana,ei siis rokotteena.*pää menee sekaisin kun lehdet kirjoitavat kuinka Suomi tilannut ROKOTTEEN kaikille suomalaisille*

Vierailija

rokotuta lapsesi influenssarokotteella. Eli kyseessä lasten oma astmalääkäri, ja hän kertoi että nyt linja on se, että kaikkia neuvotaan ottamaan rokote pikkulapsille. Johtuu sekä siitä, että pyritään välttämään vastustuskyvyn aleneminen influenssa vuoksi, että kaikki voitava on tehtävä myös lintunfluenssaa ajatellen.

Vierailija

kokeilla josko edes jotain vaikutusta olisi tuolla rokotteella. Toki tiedän että ei tavallisilta nuhakuumeilta suojaa vaan vain siltä yhdeltä virustyypiltä ja myös sen tiedän että tutkimus ja lapsen siihen laittaminen on aina oma eettinen juttunsa joka pitää käydä läpi mutta tämä nyt oli miedän perheen ratkaisu. Osiltaan vaikutti päätökseen se että lapsi joka osallistui rotaviirustutkimukseen ei ole samalla lailla sairastanut ripulia kuin muut. En tosin vielä tiedä onko hän edes saanut oikeaa rokotetta silloin vai lumerokotteen mutta ainakin oli suht terve tutkimusrokotteen saatuaan.

Vierailija

Terve lapsi ei todellakaan tarvitse influenssarokotetta, erikseen ovat ne lapset joilla jokin perussairaus mahdollisesti puoltaa rokotteen antamista.Olen itse sairaanhoitaja ja ehdottomasti sitä mieltä että terveet ihmiset (lapset, aikuiset ja vanhukset) eivät koko rokotetta tarvitse. Näillä mielestäni turhilla rokotuksilla ainoastaan luodaan hyvä kasvualusta entistä muuntautuneimmille taudinaiheuttajille. Syntyy uusia, resistenttejä kantoja joihin ei lääketieteellä välttämättä ihan heti ole apua tarjota.Ihmisillä on myös turhan usein käsitys että rokote antaa suojan kaikkia nuhakuumeita vastaan. Näinhän ei todellakaan ole vaan rokote antaa suojan vain yhtä taudinaiheuttajaa vastaan (jonka kansanterveyslaitos olettaa epidemian aiheuttavan). Tavalliset viruksen aiheuttamat nuhakuumeet sekä eri bakteerien aiheuttamat influenssat eivät siis tästä rokotteesta tainnu.Lintuinfluenssalla ei ole mitään tekemistä tämän rokotteen kanssa. Ei siis todellakaan anna suojaa.Rokotusten vastustaja en ole vaan suon ne niille jotka selvästi hyötyvät rokottamisesta. Vaikka itse työskentelenkin sairaiden ihmisten kanssa (usein juuri näiden flunssaistenkin), en koe että minulla olisi minkäänlaista syytä ottaa rokotetta. En ole ottanut enkä tule ottamaankaan.

Vierailija

Se antaa suojan vaan influenssaa vastaan, miltään muilta flunnsilta ei suojaa, joten tuskin mitään suojaa antaa lintuinfluenssaakaan vastaan. En usko, todella ihmettelisin jos näin olisi. Eikä sillä varmasti ole mitään tekemistä sen kanssa, että voidaanko antaa lintuinfluenssa rokote vai ei, Suomessa todella suuri määrä ihmisiä kuitenkin saa influenssarokotuksen terveysasemalla, mm astmaatikot, vanhukset jne jne, joten jäisi varmaan puolet kansasta sitten vaille lintuinfluessarokotusta. En todellakaan usko, että näillä kahdella on mitään tekemistä toistensa kanssa. Korjatkoon joku joka väärässä on.

T: astmataaperon äiti

P.S. Jos meidän lapsella ei olisi astmaa, en usko että vapaaehtoisesti hänelle influenssarokotusta ottaisin

Vierailija

Tamiflu ei ole rokote vaan influenssa lääke..siis influenssan hoitoon käytettävä tabletti tai mixtuura, ollut jo aikoja olemassa, ei mikään kehitteillä oleva lintuinfluenssaa varten oleva rokote tai lääke..

Vierailija

Kuten Katariina jo kirjoittikin, se rokote suojaa vain yhtä taudinaiheuttajaa vastaan. Influenssaviruksiakin on ihan mittaamattoman paljon ja voi ihan hyvin olla, että sitä sairastuukin sellaiseen virukseen, jolta tuo rokote ei suojaa. Terve lapsi kestää kyllä influenssankin, ellei käy todella huono tuuri. Minäkään en rokotuksia vastusta, oma lapseni on rokotettu rokoteohjelman mukaisesti koska koen ne rokotteet hyödyllisinä. Kuitenkin turhat rokotukset ovat mielestäni, no, turhia, eli en näe niitä mitenkään hyödyllisinä. Mutta jokainen tekee toki omat päätöksensä. Niin ja jos otat influenssarokotteen lapsellesi, niin voit sitten ihan hyvin ottaa lintuinfluenssarokotteenkin hänelle jos se tulee ajankohtaiseksi.

Vierailija

täällä Jenkeissä näyttää olevan hyvinkin yleinen tapa. Luulenpa,että syynä on taloudelliset kustannukset. Eli jos lapsi sairastuu usein flunssaan/ influenssaan, joutuu jompi kumpi vanhemmista jäämään kotiin töistä...Jos annatte rokottaa, niin vaatikaa ihmeessä elohopeavapaata influenssarokotetta! Tässä rokotteessa elohopeaa käytetään vielä yleisesti.

Vierailija

Lasten erik.lääkärimme suositteli kys rokotteen ottamista tänä vuonna erityisen painokkaasti, sanoi että hän ja kollegansa päätyneet yksissä tuumin samaan tulokseen punnittuaan asiaa eri kanteilta ja myös mahdollisen lintuinfluenssapandemian kannalta vaikkei se varsinaisesti/suoranaisesti siltä suojaakaan mutta hankaloittaa kuitenkin sen saamista kun elimistö ei jo valmiiksi heikossa/heikommassa kunnossa.

Vierailija

empula:

Lainaus:


pää menee sekaisin kun lehdet kirjoitavat kuinka Suomi tilannut ROKOTTEEN kaikille suomalaisille*
Eihän edes tätä Tamifluta ole tilattu kaikille suomalaisille, vaikka sitä jonkinmoinen määrä varastossa onkin. Ns. mallirokotteen tilaamiseen on varattu rahat, mutta ei sitäkään vielä tilattu ole.

Samoin on näköjään uutisoitu, että Suomella olisi jonotusnumero oikean rokotteen hankkimiseen ennustettua influenssapandemiaa vastaan, mutta tosiasiassa tuokin ilmeisesti on vasta valmisteluvaiheessa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat