Onko tämä mielestänne säännöllinen päivärytmi??

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Vastaavalla menty jo pitkään, tyttö kohta 8 kk. Tätä säännöllisemmäksi en saa - ongelmana siis se, että päikkäreiden pituus vaihtelee ja on täysin ennalta arvaamattomissa!!Aamupuuro 7.30

Lounas 10.30

Välipala 13.30

Päivällinen 15.30-16 (= ennen vikoja päikkäreitä)

Iltapuuro 18.30-19+ rintamaitoa vähän joka välissäEsimerkkejä unista viime päiviltä:Perjantai 7.10.

Ylös 6.40

Unet sisällä rattaissa 8.40-9.50

Unet ulkona rattaissa 12.40-13.20

Unet ulkona rattaissa 16.20-16.50

Yöunille 20Lauantai 8.10.

Ylös 7.15

Unet autossa 9.30-10

Unet ulkona rattaissa 12.30-13.20

Unet sisällä rattaissa 16.30-17

Yöunille ennen 20Sunnuntai 9.10.

Ylös 6.45

Unet sisällä rattaissa 9-10

Unet ulkona rattaissa 12.30-13

Unet sisällä rattaissa 16-16.40

Yöunille ennen 20Maanantai 10.10.

Ylös 6.45

Unet sisällä kantoliinassa 8.50-9.40

Unet ulkona rattaissa 12.20-13

Unet ulkona rattaissa 16.10-17

Yöunille 20Tiistai 11.10.

Ylös 6.45

Unet sisällä rattaissa 8.50-9.40

Unet ulkona rattaissa 12.20-13.15

Unet sisällä rattaissa 16.15-16.45

Yöunille 20Keskiviikko 12.10.

Ylös 6.50

Unet ulkona rattaissa 9-9.30

Unet sisällä rattaissa 12-12.40

Unet sisällä rattaissa 16-17.10

Yöunille 20

Kommentit (10)

Vierailija

Tän viestin ei todellakaan ollu tarkotus kuulostaa töykeeltä! :-)

Hahtuvainen:

Lainaus:


Kivahan se ois, jos saisin tytyn nukkumaan pitemmät päiväunet, mutta kun tuo mokoma aina herää! Välillä on niitäkin päiviä, ettei oo yksiäkään kunnon päikkäreitä (yli tunnin pitusia). Toisinaan nukkuu 1,5 tuntia, mutta sitä pitempään ei enää nuku... pienempänä kyllä nukku.
Vierailija

Mielestäni teidän päivärytminne on tosi säännölllinen. Se on aika samantapainen kuin meillä oli ennen 2 päiväuniin siirtymistä. Siirryttiin kaksiin päiväuniin ilman mitään ongelmia, onnistui muutos ihan parissa päivässä. Voisit yrittää vähän pitkittää tuota aamun hereilläoloa. Meillä puolisen tuntia (yht 2,5tuntia) lisää hereilläoloaikaa aamuun pidensi ekoja päikkäreitä 1,5h:sta 2-3 tuntiin. Iltapäivällä ennen tai jälkeen neljän on sitten toiset noin tunnin päikkärit. Kkun muutos tehtiin tuli päivään enemmän ns rauhallista aikaa, autossa istumista, kaupassa käymistä, sitterissä istumista tai vain sängyssä loikoilua, siten vauva jaksaa hyvin olla hereillä putkeen vähän pidemmän ajan. Meillä 2 päikkäreihin siirryttiin 4,5-kuisena.

Vierailija

parin kuukauden päästä voit ulkoilla jo aamusta niin ekat unet siirtyvät tuonne klo 11 aikaan, lounaan jälkeen. Näin siirrytte mukavasti kaksiin uniin päivällä ja pituus ehkä pitenee.

Vierailija

Meillä reilu 6kk vauva tuntuisi mieluiten nukkuvan kahdet kunnon päiväunet päivässä, mutta isompien sisarusten ja kaikkien menojen vuoksi päiväunien määrä ja pituus vaihtelee. Välillä meillä on päiviä kun nukutaan neljätkin päiväunet, joinain päivinä kolmet ja rauhallisimpina nuo kahdet. Aamulla herätän vauvan aina samaan aikaan, illalla nukkumaan meno päivän touhuista riippuen vaihtelee useamman tunnin. Eli meillä siis on epäsäännöllinen rytmi ja välillä harmittaa vauvan puolesta.

Vierailija

Meidän tyttö täytti juuri 8 kk ja nukkuu kolmet unet.ensimmäiset 9.30 - 10.10

toiset 12 - 14.30 (15.00)

kolmannet 17 - 17.30Aamulla herätään noin 7.30. Yöunille sitten 20.15 - 20.30...ja meidän tyttö on kyllä aika " kello" , kun nukkuu unet lähes poikkeuksetta samaan aikaan. Lisäksi jaksaa olla valveilla hyväntuulisena noin 2 1/2 tuntia maksimissaan.Meidän esikoinen oli myös tosi kova tyttö nukkumaan. En sitten tiedä, kun muistan jostain lukeneeni, että vauvat kasvavat nukkuessaan...jos tuo väite pitää paikkaansa, niin meillä ainakin on ikäisekseen aika pitkiä tyttöjä.

Vierailija

Kivahan se ois, jos saisin tytyn nukkumaan pitemmät päiväunet, mutta kun tuo mokoma aina herää! Välillä on niitäkin päiviä, ettei oo yksiäkään kunnon päikkäreitä (yli tunnin pitusia). Toisinaan nukkuu 1,5 tuntia, mutta sitä pitempään ei enää nuku... pienempänä kyllä nukku.

Vierailija

Juu, näin esikoisen kanssa ehtii tällasia väkertää ;-)Oon kanssa miettiny noita kaksia päikkäreitä, mutta en oo vielä saanu aikaseksi yrittää siirtyä kaksien päikkäreiden rytmiin. Tässä nykysessä kun on se hyvä puoli, että meidän vauvaharrastukset menee just sopivasti noihin väleihin (siis tää sama rytmi oli jo ennen kuin noi harrastukset ees alko, joten niiden mukaan tää rytmi ei oo muotoutunu, vaan on tullu ihan vauvan mukaan).Tietysti olis tosi mukava, jos sais niistä kaksista päikkäreistä ainakin toiset sitten kunnon pituset. Oon tässä aatellu, että kun noita kelloja kohta siirretään, niin sitten saatan koittaa muokkailla noita päikkäreitä kaksiin.Noi lyhyet valveillaolojaksot on kieltämättä ärsyjä, kun pitäs mennä johonkin ja olla jossain ja tuntuu, ettei mitään ehdi kun toisen pitäis taas jo päästä nukkumaan.

Vierailija

Aikataulunne näyttää oikein hyvältä, mutta pisti silmään nuo lyhyet unijaksot. Aamulla heräätte ja illalla menette säännöllisesti nukkumaan ja näyttää hyvin paljon oman tyttöni aikataululta.Mutta...meillä tyttö herää siis n. 6.30-7 ja aamupäikkärit klo 9-11(10.30), suht samaan aikaan joka aamupäivä. Nukkuu vaunuissa terassilla ja nimenomaan, että vaunut on paikoillaan. Aamupäikkärit alkaa noin pari tuntia yöunilta heräämisen jälkeen. Ja iltapäivällä sitten n.klo 14-15.30 (16.00), vaunuissa paikoillaan. Ja yöunille mennään n.klo 20-21.tämä rytmi on ollut hyvä. Kohta päikkäreitä ei enää ole kuin yhdet ja ne varmaan puolenopäivän aikaan.Tsemppiä teille!Ikis ja tyttö 7 kk (10.3.)

Vierailija

Samaan aikaan herää aamuisin ja menee illalla nukkumaan. Ainoa asia joka pisti silmään on se, että aika lyhyitä nuo valveillaolojaksot 8-kuiselle - ainakin omiin lapsiin verrattuna :-)Omat lapset ovat n. 7-kuisena siirtyneet 2 päikkäreihin - syynä juuri se, että muuten päikkärit ovat tuollaisia pätkiä. Muutama päivä on mennyt, että ovat tottuneet uuteen rytmiin. Silloin kun normaalisti olisi mennyt nukkumaan tulee sellainen väsykohtaus, mutta se menee ohi jos jaksaa leikkiä tai keksiä muuta mielenkiintoista tekemistä siksi hetkeksi. Kannattaisi ehkä kokeilla?En todellakaan ole varma toimisiko tämä teillä , mutta meillä ainakin auttoi ja taas saatiin päiviin enemmän selkeyttä :-) Tsemppiä!

Vierailija

... kyllähän tuo aika säännölliseltä vaikuttaa, näin vilaisemalla lukien.

Eihän ne mitään kelloja ole nuo lapset, joten ei siihen maailma kaadu, jos ei nyt ihan maailman säännöllisintä elämää vietäkään, ja jos nyt päikkäreiden ajat vähän päivittäin heittelee. Itse olen käsittänyt säännöllisyyden lähinnä niin, että ruoat on suht samaan aikaa päivittäin, eli ruokailujen väli säilyy sellaisena 3 -4 tuntina ja siellä välisssä sitten ulkoillaan ja nukutaan.

Viestisi sai mut hymyilemään, koska esikoisen aikana osasin minäkin luetella melkeinpä minuutin tarkkuudella miten hän nukkui ja mitäkin teki - kakkosen kohdalla mennään niin, että mitähän se nyt kitisee - jaa, voisko vaikka väsyttää... Kakkonen on nyt 11 kk enkä todellakaan osaa kertoa miten hänen rytminsä menee - siinä se sivussa hoituu, syö kun muutkin syö ja nukkuu kun nukuttaa! Jos olis enemmän lapsia, joutuisivat varmaan itse nukuttamaan itsensä :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat