Mikä ihmeen varhennettu äitiysloma?

Vierailija


Koetin laskea Kelan laskurilla, milloin äitiysloma alkaa. Milloin voi valita ns varhennetun ä-loman? Pitääkö olla joku ammatillinen selitys (fyysisesti raskasta) vai saako itse päättää, että jää aikaisin ä-lomalle ja vapaa lyhenee sitten loppupäästä?

En tahtoisi olla nyk työpaikassani päivääkään liian pitkään...

Kommentit (4)

Vierailija


Tällä hetkellä töissä on NIIN painostavaa, hiostusta ja kaikkea ikävää, että tosiaan haluaisin ulos mahd pian... Sitten ä-lomalla uutta työpaikkaa etsimään (yksi vähän jo tiedossa) tai hoitovapaalla viimeistään.Nyt tekisi mieli kävellä suoraan irtisanomaan itseni, mutta ei ole kyllä mitään järkeä näin raskaana ollessa. Eli otan tolta isolta firmalta edes rahat ja kärvistelen 4-5 kk. Pakko ajatella rahaakin :( , kun vaikutus on aika iso äitiysrahaan ja saan 3 ekalta kuulta täyttä palkkaa. (edellisen verotuksen aikana olin äitiys/hoitovapaalla).

Vierailija

Viimeistään 30 päivää ennen la:ta pitää jäädä a-lomalle. Voit myös aiemmin jäädä, max. on se 50 päivää eli kaikki siltä väliltä on myös ok. Joten jos heti haluat jäädä kun mahdollista niin se on se 50 päivää ennen la:ta mutta muista että kaikki mitä otat " etukäteen" on sitten poissa sieltä loppupäästä.

Sitten löytyy myös erityisäitiysraha jolloin jäädään pois ihan eri syistä ja sairaslomallehan moni myös jää ennen a-loman alkua vaikka ovat valinneet sen 30 päivää ennen la:ta. Varsinkin raskaassa työssä harva jaksaa olla loppuun asti, tietysti poikkeuksiakin löytyy.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat