kuinka paljon tuulettelette vauvan peppua?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Elikkäs vähän hassu kysymys, mutta miten paljon annatte vauvan olla ilman vaippaa?

Itse annan päivittäin väh puolituntia tuuletella peppua, mutta nyt huomannu että pissat haisee jo niin voimakkaalle että haju imeytynyt mattojen läpi parkettiinkin! Poika liikkuu jo niin paljon ettei pysy pyyhealustallaan. Itestä vaan tuntuu kurjalle jos aina joutuis iteki vaipoissa olemaan..

Kommentit (7)

Vierailija

vähintään kerran päivässä. Mut aina myös silloin jos pehva punoittaa liikaa ja jos siinä on vaipan ja vaatteiden jättämiä painaumia ja punoituksia. Bepanthenia olen laittanut joskus lisäksi.

Vierailija

Vauva saa ilmakylpyillä vaipanvaihtojen yhteydessä mutta varsinaisesti ilman vaippaa poika on vain muutaman kerran viikossa. Ilmakylvytän poikaa kylpyhuoneen lattialla, jossa pissa ei haitta ja on lattialämmitys.

Vierailija

Kuopus on nyt vajaa 4kk. Yleensä hän on ilman vaippaa lattialla niin pitkään kuin viihtyy " omissa puuhissaan" . Ilman vaippaa kääntyminen ja ryömimisen opettelu sujuu helpommin. Bodyä saa tosin koko ajan vaihtaa, kun menee mahasta pissaan. Alustana muovitettu frotee ja harsoliinat, joita sitten vaihdetaan kuiviin tarvittaessa.Keskimmäinen, joka opettelee pottailua, juoksee puolestaan sisällä koko ajan peppu paljaana. 1v7kk iässä tekee jo kaikki kakat ja suurimman osan pissoista olohuoneessa olevaan pottaan. Toiveena saada häneltäkin vaipat pois viimeistään 2v iässä kuten esikoiseltakin.Meillä ollaan ilman vaippaa niin paljon kuin mahdollista. Tällä hetkellä asunnossamme on muovimatto, jota sitten luututaan. Parketti ja matot tulevat lattialle sitten, kun kaikki osaavat käydä vessassa.

Vierailija

Kerran päivässä yritän minäkin pitää, parikymmentä minuuttia kerrallaan. Poika on nyt 5,5 kk ja ongelma on sama kuin teillä: tuohon pyyhkellehän minä sen jätin... Kieriin siitä karkuun kivojen tavaroiden perään. Pissinyt ei onneksi viime aikoina ole, mutta kyllä meilläkin on matolle lirautettu :) Meillä vaan meinaa kovasti vetää tuossa lattianrajassa. Tulee pikkuiselle kylmä... Ilma sen sijaan on tehnyt aina hyvää: jos on peppu vähän punoittanut, ilmakylpy on pelastanut tilanteen eikä mitään rasvoja ole tarvittu enää pariin kuukauteen.

Vierailija

ja yleensä vähintään kerran pvässä. Meillä myös aika viileätä lattialla, mutta käytiin ostamassa leveätä solumuovia metritavarana (mm. jumppa-alustoja ja telttapatjoja samasta materiaalista ). On lämmin, ei luista pois poitsun alta tai mene kurttuun ja mikä parasta = ei ime pissaa! ;) On helposti pyyhittävissä paperilla lirujen jälkeen ja voi pesasta juoksevan veden alla ja on taas käyttövalmiina seuraavia ilmakylpyjä varten!!! =DLyyli & Veijari, 5kk 4vkoa

Vierailija

...on jäänyt vaipatta oleminen väliin, kesällä oltiin pitkin päivää ilman vaippaa. Nyt tuulettelu tapahtuu vaipanvaihdon yhteydessä, kun pikkuneiti tykkää " jutella" hoitopöydällä maatessaan, niin aina kun vain on aikaa, niin höpsötellään peppu paljaana hoitopöydällä vaipanvaihdon aikana. Tosin useammin kuin kerran on äiti joutunut vaihtamaan myös oman paitansa, kun salamapissa on yllättänyt...

Vierailija

Meidän tyttö kellii joka ilta ilman vaippaa 20min-1 1/2h. Laitan hänet äitiyspakkauksen keltaisen alustan ja pyyhkeen kanssa isin ja äidin sängylle. Kyllä likka nauttii tästä nakupelle rutiinista hihkuu kun otan vaatteita pois. Kun pyörähtää alustalta pois siirrän takaisin tai sitten siirrän alustaa likan mukana. Siinä sitten jutellaan, leikitään (mm.puhallan massua tai nuuskuttelen sieltä täältä) ja laulellaan. Taitaa olla molemmista päivän mukavin hetki. (Välillä leikii ihan yksinkin siinä) Ja vaipan vaihdon yhteydessä annan hetken myös tuulettua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat