Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten saada taapero nukahtamaan päiväunille kivuttomasti?

Vierailija

Apua, lapsi 1v 4kk nukahti vasta päiväunille 2 tunnin nukuttamisseremonioiden jälkeen. Ulkona en enää uskalla nukuuttaa kun kiemustelee itsensä irti rattaiden valjaista. Kuumat vinkit kehiin, miten nukahtamisesta saadaan helpompaa? Kamalat syyllisyydentunnot vaivaavat kun lapsi itkeskelee omassa sängyssään eikä saa unta.

Kommentit (11)

Vierailija

Kyllä taapero jaksaa pompotta vaikka tuntikaupalla jos pompotettavaksi suostuu. Sänkyyn vaan ja aa-aa ja jos pois pyrkii, niin ei kun takas vaan.

Vierailija

Tosin lapsi on jo 2v, mutta nukahtaminen on viimeisten kuukausien aikana ollut lähes päivittäinen pulma. Paras tulos = nukahtaa nopeasti , tulee kun ulkoilemme 9-11 (tänäänkin kirpeässä syyssäässä..) syömme lounaan klo 11.30 ja menemme yhdessä lukemaan päiväunikirjaa klo 12 meidän vanhempien sängynpäälle. Nukahdimme molemmat varttitunnissa. Meillä vaikuttaa se, että nukkumaanmeno venähtää siten, ettei taapero nukahda ollenkaan/todella huonosti eikä siten että se parantaisi asiaa. Säännöllinen rytmi, ruokailu ja ulkoilu nukkumista ennen niin sillä paras tulos.Juu, ja mullakin on kaksi muuta lasta, joista vain keskimmäinen on ollut sellainen helposti nukahtava tapaus, jätät vaan sänkyyn ja sanot että kauniita unia ;-)Myönnän kyllä olevani niinkin haluton monentunnin nukutussessioiden järjestämiseen, että jos 2v ei kertakaikkiaan joku päivä suostu nukkumaan, saa sitten olla nukkumatta. Yksi päivä lapsen elämässä sitten tälläinen. Yleensä menee sitten pikkuisen aikaisemmin yöunille tällaisena päivänä.Pitkiä pinnoja ja tsempppiä!

Vierailija

Tuttia ei varmaan enää tässä vaiheessa kannata opettaa syömään, kun ei sitä koskaan huolinutkaan. Sisällä meillä on nukuttu jo 3kk, viimeisen kuukauden nukahtaminen on ollut vaikeaa.

Vierailija

ja pätin jo alusta alkaen että meidän lapset eivät nuku ulkona, vaan sisällä, ja muuten sitten ulkoillaan..Ei ole siis tullut näitä siirtyvaiheen veemäsiä ongelmia kun on ennakoinut.(ts. tajunnut ettei lapsi mahdu vaunuihin 5v asti

Vierailija

Tuon ikäisenä me tultiin kyllä välillä sängystä yhdessä pois ja tehtiin jotain muuta puoli tuntia- tunti ja yritettiin sitten uudestaan. Kun on tarpeeksi väsynyt, nukahtaa nopeammin. Ei siis tuijotettu kelloa liikaa, että nyt on nukkumaanmenoaika, vaikka ei väsyttäisikään.

Nyt 2-vuotiaana sanoo usein itsekin, että väsyttää ja menee nukkumaan. Ja jos tätä ei tapahdukaan joka päivä, vien lapsen viiden tunnin aamuvalvomisen jälkeen sänkyyn, luen kirjan ja makaan vieressä hiljaa. Joskus harvoin joudumme tulemaan pois sängystä, kun uni ei kertakaikkiaan tule ja sitten taas yritämme puolentunnin päästä uudestaan. Tämä sopii meille.

Uusimmat

Suosituimmat