Vinkkejä vauvan korvatulehduksesta selviämiseen ILMAN ANTIBIOOTTEJA?

Vierailija

Tänään lääkäritäti joutui oikein pitkään syynäämään, että onko siellä pikkukorvassa nestettä vai ei ja totesi lopuksi, että laitetaan antibiootit.

En sanonut mitään, mutta totta vie ei meidän puolivuotiaalle vauvalle ainakaan mistään tuollaisesta epäilystä antibiootteja laiteta!Eli olisiko teillä neuvoja, mitä tehdä, jos vauva nyt sitten ensi yönä itkee korviaan? Hänellä vuotaa nenä (flunssa alkoi muuten melkein heti kun lopetin täysimetyksen viikko sitten), mutta mitään muita oireita ei vielä ole. Voinko tehdä jotain jo etukäteen, siis estää korvia tulehtumasta pahemmin?Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

Mene homeopaatin luo vauvan kanssa. Saatte korvan hoidettua eikä vauva joudu ikuiseen korvatulehduskierteeseen. Varaa aika jo tänään jos mahdollista!!

Vierailija

korvan paineen tympanometrillä? Ilman sitä diagnoosi ei missään tapauksessa ole luotettava! Sinuna tekisin niin, että antaisin yöksi särkylääkettä, ja laittaisin myös Nasolin nenätippoja lapselle parin päivän ajan. Maitohappobakteerit on myös hyvä lisä lapselle.

Jos oireet ei hellitä tai lapsi tulee kiukkuisemmaksi eikä nuku kunnolla, tai räkä muuttuu keltaisenvihertäväksi tai nousee kuume, menisin uudelleen lääkäriin. Muutoin menisin noin kuukauden päästä siihen jälkitarkastukseen. Jos yhtään epävarma olo, menisin jo aiemmin. Suurin osa korvatulehduksista on virusperäisiä.

t lääk kand.

Vierailija

laita korva puudutustippoja, en nyt muista niiden nimeä, mutta ei niistä ainakaan haittaa ole.Onhan se antibiootti haettava, jos korva vaan särkee. Mutta kannattaa välttää viimiseen asti. ei ne ainakaan meiän lapsellke puoleen vuoteen auttaneet. taustalla oli ruoka-aine allergia.

Vierailija

Särkylääkettä kuumeen alentamiseksi ja jos lapsi yöllä herää parkumaan korvakipuaan. Se jo auttaa, kun yöllä nostaa hetkeksi pystyasentoon, niin paine tasoittuu.

Vierailija

Enkä todellakaan tarkoita tätä minään v-tuiluna, kunhan kerron faktan meidän perheestä.Liikuin esikoisen kanssa paljon kun yhden lapsen kanssa oli niin helppo liikkua, käytiin kauppakeskuksissa, kaupungilla ja kaupoilla yleensäkin aika paljon. 8-9 kk iässä alkoivat jatkuvat korvatulehdukset ja iänkuiset räkäisyydet, nenäntukkoisuudet ja pikkuflunssat.Nyt kakkonen 1,5 v., eikä ole ollut yhtä ainutta kertaa kipeä viime kesäistä parin päivän mahatautia lukuunottamatta. (Tätä imetetty 4 kk, esikoista 8kk) Perheen olosuhteet muuten aivan samat, mutta silkkaa laiskuuttani en kahden lapsen kanssa ole viitsinyt käydä kauppakeskuksissa ym. oikeastaan lainkaan, kaupassa tietenkin käyty normaalisti ja asioilla. Olen taipuvainen kallistumaan siihen teoriaan, että ehkä sittenkin on vauvaiän sairastelujen kannalta parempi, ettei alta vuoden ikäistä niin hirveästi vie kauppakeskuksiin ja muihin tällaisiin paikkoihin, jossa paljon ihmisiä.

Vierailija

Varsinkin makuuasennossa (siis kun on korvatulehdus), poikamme on todella kipeä. eikä kipulääkkeet auta. Kyllä minä antibiootit annan, kun on selvä tulehdus. Kaikki lapsethan eivät reagoi edes noin voimakkaasti.

Vierailija

ei tule siitä, että hoitaa turhaan antibiooteilla, vaan siitä, ettei tulehdusta hoideta kunnolla. Eli tulehdus on olemassa ja siihen ehkä määrätäänkin antibiootit, mutta jostain syystä hoito ei toimi. Esim. lapsi sylkee lääkkeen pois ja saa sitä liian vähän. Tällöin bakteerit tulevat vastustuskykyisiksi ja tulehduskierre on valmis.

Jos viruksiin syö turhaan antibioottia joskus satunnaisesti, ei se mitään meinaa, usein virustulehdusta seuraa bakteeritulehdus ja tällöin se turha antibioottikuuri kuitenkin voi ehkäistä sitä.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Eli olisiko teillä neuvoja, mitä tehdä, jos vauva nyt sitten ensi yönä itkee korviaan? Hänellä vuotaa nenä (flunssa alkoi muuten melkein heti kun lopetin täysimetyksen viikko sitten), mutta mitään muita oireita ei vielä ole. Voinko tehdä jotain jo etukäteen, siis estää korvia tulehtumasta pahemmin?
Nenä kannattaa huuhdella (suolatipoilla) aina kun lapsi on flunssainen. Homeopaatilta kannattaa kysyä apua.

Vierailija

Osaavat sanoa varmaksi onko kunnon tulehdus ja kannattaako hoitaa antibiootein. Ei kannata kuitenkaan omien vakaumusten takia leikkiä lapsen terveydellä, tulehdus on aina tulehdus.Puuduttavia korvatippoja (Ciloprim) ei enää saa apteekista, valmistus kuulemma lopetettu huonon menekin takia.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat