Mikä tää juttu on, että täysimetyssuositus olisi laskemassa 3 kk:n??? Onko tosiaankin näin?

Vierailija

Kommentit (8)

Vierailija

Vierailija::

Lainaus:


6 kk imetyssuosituksen myötä todettiin entistä useammilla vauvoilla aliravitsemusta. 6 kk imetyssuositus siksi vain kehitysmaaolosuhteisiin, jonne se alunperin oli tarkoitettukin.
ristiriitaista tekstiä!!täällä hyvinvointivaltioissako olis aliravitsemusta imetetyillä vauvoilla??

kehitysmaissako ei sitten ole?? siellä on äidit yleisesti ottaen huonomalla ravinnolla varmasti ja siitähän se äidinmaidon koostumus on kiinni!

Vierailija

6 kk imetyssuosituksen myötä todettiin entistä useammilla vauvoilla aliravitsemusta. 6 kk imetyssuositus siksi vain kehitysmaaolosuhteisiin, jonne se alunperin oli tarkoitettukin.

Vierailija

Ja kehitysmaissa ei ole vauvoille ylipäänsä tarjolla mitään muuta vaihtoehtoa kuin äidinmaito. Suomessa on korvikkeet ja hyvät kiinteät, mutta mitäs viddua juotat kehitysmaissa esim. 5 kk ikäiselle vauvalle? Tai mistä saat sille ruokaa, kun et sitä saa mistään itsellesikään... Että sellanen pointti.Ja hyvin uskon että monet lapset imetetään väkisin nykyään Suomessa puolivuotiaaksi, ja sitten itkeskelevät viimeiset kuukauden tai kaksi nälillään tai roikkuvat koko ajan tississä kiinni. En yleistä, ei tietenkään kaikki, mutta monet eivät korviketta anna lisäksi, vaikka vauvan painon vuoksi neuvolasta jo korviketta tai kiinteää ruokaa suositeltaisiinkin.Jotenkin säälittävää, kun eräskin kaverini täysimetti 6 kk ikään asti. Vauva oli aina nukkunut hyvin, mutta n. 4,5 kk ikäisenä alkoi heräillä yölläkin syömään noin tunnin välein. Mutta kaveri vaan imetti, vaikka sai itse enää nukkua yöllä vain viitisen tuntia ja senkin pätkissä. Sanoi että pitää jaksaa että on hyvä äiti... Ja höpö höpö... Vauvallekin olisi ollut armeliaampaa saada kunnolla sitä ruokaa, ettei koko ajan olisi tarvinnut heräillä ja ettei koko ajan olisi nälkä iskenyt jo pian syönninkin jälkeen. Lisäksi tämä kaverin vauva alkoi myös olla itkuinen 4,5 kk ikäisestä lähtien, osaksi varmaan nälästä, ehkä osaksi sitäkin, että kun maha joutui koko ajan sulattamaan maitoa (oli tissillä yhtenään), maha tuli kipeäksi...Että joskus voisi käyttää sitä omaa järkeäkin. 4 kk täysimetyssuositus olisi minusta paljon järkevämpi, kun ei mammat osaa ajatella omilla aivoilla...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat