Äitinä tai odottajana Espanjassa...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olen lähdössä tammikuussa (silloin) 10 kk ikäisen vauvani kanssa Espanjaan n. 3-4 kk:ksi.Onko täällä ketään, kuka olisi tai olisi ollut Espanjassa pidempää aikaa lapsen kanssa tai raskausaikana?Olisin kiitollinen jos joku kertoisi kokemuksiaan millaista siellä on olla pienen lapsen kanssa tai odottaessa?-neet

Kommentit (8)

Vierailija

Oikeastaan mietin sitä, että kun lapsen (1v-) neuvola jää väliin, eli rokotus... ja entäs jos olen itse raskaana, siellähän ei ole paikallisia neuvoloita ;) Mistä tiedän että sikiöllä on kaikki kunnossa, kun ei ole kuukausittaisia tarkastuksia... vai mennäänkö siellä lääkärille odottaessa silloin kun on joku vaiva?-neet edelleen... :)

Vierailija

Tietääkö joku yhteystietoja?minimamma: millaisella kokoonpanolla olette lähdössä Espanjaan? Eikös vauva voi lentää melkein heti... muistaakseni Finnairilla oli että 2pv ikäinen vauva voi jo lentää... ?-neet

Vierailija

ja esikoisemme oli noin 3 kk ekalla kerralla, toisella tasan vuoden, kolmannella vajaa 2 v. Olemme olleet aina noin kuukauden kerraallaan. Hienosti sujunut kaikki kerrat. Auto on ollut vuokrattuna aina ja siltä saa ihan hyvät turvaistuimet niihin vaikkapa Malagan lentokentältä alakerrasta, ei tarvitse edes välttämättä varata suomesta etukäteen jos haluaa siellä vertailla. Jos haluatte niin kandee myös ottaa oma turvakoppa, meillä se oli ekalla kerralla, ( tyttö 3kk). Siellä on paljon " pilttivaihtoehtoja" , vaipat on hyviä. Ainoa mitä kandee ottaa mukaan jos tapana on syödä kaurapuuroa iltapalaksi, niin paketti hiutaleita. Niitä en ole sieltä löytänyt ikinä. Tosiaan suomalaisia sairaaloita on ym. Kannattaa tutustua niihin etukäteen.Hienoa että lähdette, pitäkäähän hauskaa!

Vierailija

neet: 2 aikuista ja sitten se tuleva pikkuinen kuuluu meidän kokoonpanoon. Ei ole kovinkaan kiirettä lähteä että eiköhän odotella kun vauva on parikuinen...tai sitten ei. Siellä odottaa toinen koti ja kaikki tarvittava.Neuvolasysteemiin pääsee sisään kunhan vaan menee terveyskeskukseen (Centro de la salud) ja ilmoittautuu/varaa ajan sairaanhoitajalle joka hoitaa lasten tarkastukset tai raskaana olevat sitten kätilölle (matron/matrona).

Vierailija

Tietäisikö joku vielä, onko Espanjassa myynnissä samat maitokorvikkeet kuin Suomessa (lähinnä Nan)? Eli mitenköhän ruoka järjestyy, jos ei imetä ja vauva on tottunut vaikka siihen Naniin.

Vierailija

juuri tuolta Costa Del Solin alueelta aivan muutaman minuutin automatkan päästä Fuengirolasta. Ja voin vakuuttaa, että voit lahteä turvallisin mielin...Siellä on hyviä lääkäreitä ja terveydenhoitopalveluja siinä missä suomessakin ja Fuengirolassa on " suomalaiskylä" Los Pacos-nimeltään, josta varmasti löytyy monen ammattialan (siis myös terveydenhoitoalan) ammattilaisia, ja ihan suomalaisia. Ja jos he eivät osaa auttaa, niin he ainakin osaavat neuvoa eteenpäin.Voin kertoa, että Fuengirolan ja varsinkin Los Pacosin alueella asuu niin paljon suomalaisia, ettei erota onko suomessa vai espanjassa - kuin korkeintaan ilmastosta :)!Eli apua saat tarvittaessa (neuvola, lääkäri tms) varmasti!

Vierailija

tytär oli tuolloin 1v 1kk+ ja olin 23 vkolla raskaana :D Viikon olin ja hyvin sujui! ihmiset olivat hirveän ystävällisiä :) Suosittelen lämpimästi :)

T:Neiti21 + Prinsessa 2vkoa 5pvää &Nea 1v6kk+

Vierailija

..ensi vuodeksi espanjaan. LA 5.1 ja lento sitten kun vauva voi lentää. Samoille kulmille (aurinkorannikolle) sitä itsekin. Fuengirolassa toimii neuvolasysteemi terveyskeskuksessa (3 kätilöä hoitaa tarkastukset).Toki varmaan löytyy yksityisiäkin klinikoita jos haluaa niissä rask.ajan tutkimuksissa käydä (esim. Clinica Fertiassa käy silloin tällöin suomalaisia gynekologejakin http://enetti.com/net/fertia/ ). Paikalliset lääkärit ei vielä oo " tottunu" tutkimaan mm. niskapoimujuttuja tai siis eivät niin ehkä arvosta sen merkitystä vaikka muuten päteviä ovatkin. Tämän totesin omassa alkuraskaudessa siellä.Lasten rokotusohjelma on hieman erilainen. Sisältää enemmän rokotteita, kannattaa miettiä mitä haluaa ottaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat