monirakkulainen munasarja

Vierailija

voiko monirakkulainen munasarja aiheuttaa raskausoireiden kaltaisia tuntemuksia?

kaksi viikkoa sitten luulin olevani raskaana, koska kärsin pahoinvoinnista, alavatsakivuista ja kuukautiset olivat todella niukat(pientä tummanruskeaa tiputtelua tuli muutamia päiviä). tein raskaustestin ja se oli negatiivinen. tämän jälkeen raskausoireiden kaltaisia oireita tuli vain lisää. pahoinvointi jatkui, samoin alavatsakivut, lisänä myös paineen tunne ja polttelu alavatsassa enemmän oikealla puolella. myös selkää on kuumottanut ja poltellut. välillä on kylmä ja välillä taas kovin kuuma. rinnat ovat kipeät jos en pidä rintaliivejä (aikaisemmin en ole edes liivejä paljoa pitänyt, mutta nyt on melkein pakko) ja nänneihin on tullut pieniä pisteitä. myös nuha vaivaa ja suussa maistuu jokin outo ja voimakas maku.

alkuviikosta terveydenhoitaja teki virtsanäytteestäni uuden raskaustestin ja sekin oli negatiivinen (myös bakteerit ja tulehdukset katsottiin, mutta mitään ei löytynyt). sain ajan lääkärille.

kävin lääkärissä ja hän tutki minut sellaisella ultraäänilaitteella, joka laitetaan tuonne alapäähän. hän sanoi minula lolevan melko suuret munasarjat ja että toisessa(kai oikeassa) munasarjassa on rakkuloita. lääkäri ei oikein vastannut kysymyksiini ja sanoi vain että alavatsakipuni ja kuukautisten niukkuus johtuu tuosta monirakkulaisesta munasarjasta. hän myös sanoi, ettei ole syytä huoleen. on kuulemma ihan yleistä, eikä siitä ole haittaa ja että katsotaan munasarjat uudelleen vuoden päästä.

oloni ei yhtään helpottunut tuon lääkärikäynnin jälkeen.. no nyt tiedän että munasarjassani on rakkuloita, mutta entä nämä raskausoireet sitten, ne jatkuvat vain. mitä ihmettä ne ovat? onko kellään muulla monirakkulaisesta munasarjasta kärsivällä ollut samanlaisia oireita?

Kommentit (4)

Vierailija

Mutta suosittelen sinua menemään yksityiselle gynegolokille joka tutkii sinut.Julkisella puolella ei ole takeita mitä saat ja mitkä ovat diagnoosit. Puhun kokemuksen syvällä rintaäänellä juuri toipumassa helvetillisestä puolitoistavuotisesta jatkuvasta raskaana olosta johon sain lääkäreiltä outoja vältteleviä vastauksia ja mitä kummempia diagnooseja....kaikki vain sen tähden että edellisessä synnytyksessä sattui lääkärillä sektiossa jäämään pala istukkaa kohtuun....

Vierailija

yritin etsiä googlesta tietoa monirakkaulaisesta munasarjasta, mutta ei sieltä juuri mitään löytynyt, ainakaan sellaista mikä minua auttaisi. tuntui että jokaisessa jutussa kirjoitettiin pco :n liittyvän ylipainoon, mutta minä olen alipainoinen ja ollut sitä aina (johtuu geeneistä).

nyt mietin tässä sitä mahdollisuutta, että voisinko sittenkin olla raskaana.. lääkäri kyllä teki sen ultraäänitutkimuksen..mutta voiko raskaus jäädä huomaamatta jos sitä ei varsinaisesti etsi?

Vierailija

Tuollaista raskaana olo -oloa ei ole kyllä koskaan ollut, paitsi silloin kun tosiaan oli raskaana!Kyllä ultraajan pitäisi nähdä, onko raskaana vai ei. Ja kun ne testitkin näyttää negaa..?Suosittelen myös menemään tuonne lapsettomuuspuolelle, siellä pco:laisia on enenmmänkin, jospa jollain olisi ollut samanlaisia oireita!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat