Auttakaa allergia asiassa!!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

minulla on reilu neljän kuukauden ikäinen tyttö,joka on jo useamman kuukauden ollut korvikkeella (tutteli). nyt olemme aloittaneet maissivellin maistelun ja kakka on mennyt hurjan oudoksi,tosi vihreää.lvenyvän limaista ja haisuu aivan kamalalle,ei siis vauvan kakalle sitten ollenkaan! voisiko kyseessä olla allergia maissivellille tai voisiko maito allergia oireilla näin. ei ole itkuinen eikä vatsa kipuinenkaan mielestäni. voiko maito allergia puhjeta vasta nyt vaikka on korviketta juonut jo pari kuukautta??

mitä täytyis nyt tehdä ja minne ottaa yhteyttä mahdollisia testejä varten?kiittäen wiuhti ja haisuli tyttö.

Kommentit (3)

Vierailija

suosituksesta aloitimme maissivellin annon kun maitomäärä vuorokaudessa nousi jopa yli puolentoista litran!!! eli aika paljon. muita kiinteitä ei vielä olla edes kokeiltu eikä ole mikään kiire. jätän maissin toistaiseksi pois ja josko tilanne rauhottuisi.kiittäen w.

Vierailija

on se todennäköisin syyllinen. Eli se ensiksi pois ja sitten tilanteen seurailu. Jos kyseessä on valmissose, voi mikä tahansa siinä oleva ainesosa allergisoida. Maidolle altistuminen on mahdollista viiveelläkin, mutta maissia epäilisin ensimmäisenä kuvauksen perusteella.Juoko vauva niin paljon korviketta, että kiinteiden aloittaminen on välttämätöntä? Jos ei, niin suosittelen odottelemaan kiinteiden kanssa vielä pari kuukautta. Suolisto ehtii vähän kehittyä ja rauhoittua maissin jäljiltä.Pelkän maissille oireilun vuoksi ei tarvitse mennä lääkäriin vaan välttäminen riittää. Mutta jos oireilua alkaa tulla useammalle tai ruokavalion kannalta merkittäville ruuille, on lasten allergioihin erikoistunut lääkäri paras paikka asian tutkimiseen. Jos lapsella on taipumusta oireiluun, kannattaa tehdä soseet itse, jolloin voi olla varma mille lapsi reagoi. Kiinteitä kannattaa antaa alkuun pieniä määriä ja yksi maku kerrallaan ja seurailla viikko, pari.

Vierailija

kun tuli allergiaepäilyjä. Tyttö oli kuitenkin jo viisi ja puoli kuukautta, joten terveydenhoitaja piti viikon taukoa sopivampana ravinnollisista syistä. Voittehan kokeilla parin viikon päästä varovasti uudestaan palaavatko oireet? Tuossa vaiheessa on vielä helppoa testata asia, kun ei ole muita kiinteitä ruokalistalla. Me jouduimme jättämään aika monta ruoka-ainetta pois kun emme olleet varmoja oliko yliherkkyyttä herättäviä enemmänkin kuin yksi mistä oireet olivat lievinä alkaneet. Ei siis kannata ottaa listalle uusia ruokia jos tulee vähänkin oireita jostakin vaan jättää tämä pois ja aloittaa kokeilu uudestaan myöhemmin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat