Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Takoista kysymyksiä

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ensinnäkin onko teillä vuolukivi takkaa lapsiperheessä, minusta kuulosti hurjalle, että takan pinta (siis koko takan) kuumuu n. 100 asteiseksi!! Ei kai sitä voi lapsi perheeseen laittaa vai kuinka?Entäpä sitten takan muuraus. Kuumuuko muurattu takka yhtä kuumaksi? Kuinka paljon tuollainen muurattu takka suurinpiirtein maksaisi jos takka olisi tosi yksinkertainen kulmatakka?Meillä siis takan hankinta eessä ja vaikea on=)

Kommentit (2)

Vierailija

Kyllä takan kyljet kuumenee niin ettei aikuinenkaan kättä siinä voi pitää kauan ,mutta ei siinä itseään voi polttaa, riippuu toki hieman malleista miten kierto takan sisällä on järjestetty, meillä esim. takan toinen puoli kuumenee kuumemmaksi .Lisäksi takassamme on lasiluukku joka tottakai on kuuma.lapsille on opetettu pienestä pitäen että takan luukku on kuuma ja poppaa . Lapsi jotenkin pienestä pitäen vaistoaa kuumuuden eikä edes mene lähelle luukkua. Ja meillä ainakin on takka ihan keskeisellä paikalla olkkarissa eikä vahinkojakaan ole sattunut takka meillä päällä joka ilta lämmityskaudella.

Vierailija

mutta veljelläni sellainen kuumenee melkoisesti. Lämmittää kyllä sitten hyvin - jos sellainen olisi tulossa esim. takkahuoneeseen tai suljettuun olohuoneseen (avoimeksi lasken olkkarin, joka yhdistyy ainakin keittiöön ja aulaan niin että neliöitä on riittämiin...), niin kannattaa laittaa ilmanvaihtoon kiertoilma takan luota. Muutoin takkahuoneessa paahtuu :)Itsellämme on muurattu takka, oman mallin mukaan tehty ja melko suuri. Tuohon laitettiin erillinen kuorikerros, joten se ei koskaan lämpene ulkopinnastaan hirmuisen kuumaksi (paitsi luukut - lasiluukkujen lisäksi savukanavien nuohousluukun lämpiävät jonkin verran). Lämpö johtuu takan sisuksista vähitellen ulkopintaan ja miedompaa lämpöä riittää pari vuorokautta. Tuo riippuu ihan takan koosta ja mallista ja toteutuksesta ja käyttötavastakin.Hinnoista en osaa sanoa, kun itsellemme maksoi vain materiaalit, työt tehtiin itse. Käsityksenäni on kuitekin, että kulmamallit maksavat tyypillisesti enemmän kuin suoran seinän mallit, kun tiiliä joutuu leikkelemään enemmän (tai valmismalleissa on enemmän erikoismallisia tiiliä). Ainakin Tiileriltä löytyy netistä takkahinnasto, luultavasti muiltakin valmistajilta hintoja löytyy. Takkasydänten hintoja on ainakin http://www.takkatuli.com/energiasydamet.html, noihin tehdään sitten kuoret oman maun mukaan.

Uusimmat

Suosituimmat