Te joilla aiempi synnytys ei edennyt..

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

eli jos meni vedet mutta omia supistuksia ei tullut ja käynnistettiin niin miten kävi toisessa tai muissa synnytyksissä? Onko niin että jos ei ekassa omat supistukset tulleet eikä käynnistyskään avannut paikkoja, niin seuraavassa sama tilanne? Mulla kun sitten tehtiin lopulta kiireellinen sektio joten haluaisin kuulla, onko mitään mahista alatiesynnytykseen jos aiempi synnytys tuollainen. Kiitos vastauksistanne.

Kommentit (3)

Vierailija

samassa veneessä nimittäin olen. Odottelen parhaillaan röntegenin tuloksia, nyt 36+1. Mahdollistahan se on, että toinen synnytys etenee normaalisti, eli synnytyksen pysähtyminen johtui jostain muusta kuin esim. ahtaasta lantiosta tai vastaavasta. Toisella kerralla synnytystapaa kuitenkin suunnitellaan ja lantion kuvauskin on kai usein tapana, tai ainakin sitä voi itse pyytää.

Vastaan lisää, jos viisastun.

Vierailija

ja 22h yrittämisen jälkeen pääsin sektioon.

loput on tullut alakautta eikä aukeamisessä ole ole ollut enään ongelmia.

Ja tosiaan tuossa ekassa meni ensin vedet eikä supistuksia mailla eikä halmeilla.-Rölli kera 6 muksun ja yhden?? masukin.

Vierailija

Esikoisella aikanaan omia supistuksia tuli harvakseltaan, mutta kolme yötä olin niiden takia valvonu, niin lääkäri päätti niitä tipalla vauhdittaa. Lähtikin käyntiin aluks hyvin, mutta stoppas 4-5 senttiin. Siihen jumahti eikä enää mitään tapahtunut, vaan päinvastoin, vauvalle tuli sykelaskuja toisella kyljellä ja joka supistuksella.. Loppujen lopuksi 12 tunnin jälkeen (siitä ku menin saliin tipalle) kiireelliseen sektioon. Syynä ilmeisesti napanuora, joka oli vauvan hartioiden ympäri tiukasti, ja huono tarjonta, eli vauva ei päässyt laskeutumaan alemmas..? näin ainakin ymmärsin. Niin ja viikkoja oli silloin 41+6.Toisessa raskaudessa kävin synnytystapa-arviossa ja tilaa syntyä oli lääkärin mielestä hyvin ja kun ekakaan ei tavallaan minusta johtunut, niin alatiesynnytystä odoteltiin, mutta.. hyvistä supisteluista huolimatta mitään ei alkanut tapahtua ja mentiin taas viikoille 41+ ennenkuin päätettiin käynnistellä ihan jo vauvan koonkin takia (arviot vaihteli 4-4,5kg). Sektion takia varovaista käynnistelyä -Cytotec-tabletti suun kautta ja sitten kun alkoi supistella, niin ei enää lisää ja supistukset lakkasikin sitten.. taas uutta lääkettä -supistuksia uudestaan, mutta ei sitten taas uutta lääkettä ettei käynnisty liian rajusti.. ja siihen ne supistukset sitten lakkasikin. Kohdunsuulla ei tapahtunut MITÄÄN.

Kolmantena käynnistyspäivänä saliin tipalle, tarkoituksena, että kunhan kalvot saa vaan puhki, niin ne puhkaistaan.. 6 tuntia tipalla, eikä edelleenkään edistystä :(

Tuli ilta, joten sovittiin aamuksi uusi yritys ja takaisin osastolle.. Illalla sykekäyrässä laskuja, joten takaisin saliin ja sitten ne kalvot puhkaistiin, vaikka oli vain niukasti sormelle auki.. tippa toi supistukset ja samalla sykelaskut joka supistuksella.. Siinä vaiheessa minä jo itkin ja huusin, että haluan leikkaukseen :( Lääkäri halusi vielä katsoa ja katsoa, mutta lopulta sain vastauksen kysymykseeni, että miten kauan tätä katsotaan, onko tässä järkeä, kun synnytys ei käynnisty ja vauva voi huonosti.. Ja taas mentiiin leikkaussaliin.

Syytä ei löytynyt, tällä kertaa ei napanuorakaan ollut kiertynyt vauvan ympäri tai muuta, jotain vauvan stressistäkin puhuivat. Ja kätilö totesi, että ei tätä vauvaa ainakaan LIIAN AIKAISIN leikattu maailmaan.. Vauva sai pisteitä 6/7 ja oli yltäpäätä kakassa/vihreässä lapsivedessä.. :( alkuun oli vähän vetelä ja muuta, mutta onneksi pian piristyi.Seuraavaa ei sitten tartte ajankohdan puolesta jännäillä.. se on suunniteltu sektio sitten jo.TOsiaan, lantioni pitäisi olla tilava ja muuta, mutta kumpikin (tosin olivat molemmat isohkoja, 4kg ja 4,2kg) jäi aika ylös, eivät laskeutuneet asemiin ollenkaan.. Mutta näin vain kävi. Mutta tiedän kyllä monia, joilla sektion jälkeen on alatiesynnytys onnistunu hyvin, joten se on kyllä niin yksilöllistä.Tsemppiä teille!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat