Vierailija

kuin ihan tavallinen influenssaepidemia? Osaisiko joku asiaa tunteva kertoa?Joka vuosihan tuo influenssa-aalto iskee, mutta miksi juuri lintuinfluenssa on vaarallisempi kuin perusinfluenssa? Mitä siihen sairastuneelle tapahtuu, miksi se on vaikeampi hoitaa kuin tavallinen influenssa? Vai onko syy se, että koska se leviää yhtä äkkiä pandemiana ympäri maailmaa, se yllättää " housut kintuissa" eikä ihmisillä (riskiryhmilläkään) ole rokotuksia siltä suojaamassa?Onko se vaarallinen perusterveelle aikuiselle vai vain riskiryhmille?Tajuan kyllä taudin ja sen synnyn, mutta en tiedä, että mitä siitä seuraa ja mitä se aiheuttaa.

Kommentit (17)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

käsitelleet sairaita lintuja tai niiden ulosteita. Eli se on tarttunut eläimestä (linnusta) ihmiseen, ei ihmisestä ihmiseen (kahdessa tapauksessa tätä on epäilty, muttei ole pystytty todistamaan).

Kuume >38°CJAYksi tai useampi seuraavista: yskä, kurkkukipu, hengitysvaikeusJA10 vrk sisällä ennen oireiden alkua kosketus siipikarjaan (asuminen siipikarjatilalla tai vierailu siipikarjatilalla tai -torilla) tai kosketus varmistettuun tai epäiltyyn influenssa A(H5N1) -infektiota sairastavaan henkilöön maassa, jossa on todettu influenssa A(H5N1) -virusta: ajantasainen lista maista on WHO:n kotisivuilla http://www.who.int/csr/disease/avian_influenza/en/Sairaalapotilaat: influenssa A(H5N1) -tutkimuksia harkitaan suoritettavaksi tapauskohtaisesti konsultoiden sairaanhoitopiirin infektiolääkäriä seuraavissa tilanteissa:

Radiologisesti varmistettu keuhkokuume, ARDS (acute respiratory distress syndrome) tai muu vakava hengitystiesairaus joita vaihtoehtoinen diagnoosi ei selitäJA10 vrk sisällä ennen oireiden alkua matkustus maahan jossa on todettu H5N1 lintuinfluenssaa siipikarjassa ja/tai ihmisillä: ajantasainen lista maista on WHO:n kotisivuilla http://www.who.int/csr/disease/avian_influenza/en/Hoitavassa yksikössä ei tule tehdä mikrobiologista pikadiagnostiikkaa. Kaikki potilaan mikrobiologiset tutkimukset keskitetään yhteen laboratorioon, johon ollaan etukäteen puhelimitse yhteydessä. Tarkemmat ohjeet tästä: Erotusdiagnostiset mikrobiologiset tutkimukset,Jos kliinisen taudinkuvan ja matkustushistorian perusteella päädytään ottamaan influenssa A (H5N1) ¿tutkimuksia (Spesifinen Influenssa A(H5N1)-diagnostiikka, Suositus virusviljelystä.), potilas eristetään ja hoidetaan samoja varotoimia käyttäen kuten sars-epäily: tavanomaiset varotoimet, kosketus- ja ilmaeristys sekä visiiri tai suojalasit. kts tarkemmat ohjeet: Sars-epäily - torjuntaohjeet sairaalassa ja Hengityksensuojainten ja suu-nenäsuojusten käyttö terveydenhuollossa


voimakkaampi influenssa kuin se tavallinen vuosittainen influenssa. Sen vaara on siis itse sairaudessa, joka iskee pahemmin kuin tavallisessa kaimassaan?Olenko ymmärtänyt oikein?


Ensimmäinen ryvästymä, 26.12.2003 ¿ 10.3.2004:Tapauksia

KuollutVietnam

23

16Thaimaa

12

8YHTEENSÄ

35

24

Toinen ryvästymä, 19.7.2004 ¿ 8.10.2004:Tapauksia

KuollutVietnam

4

4Thaimaa

5

4YHTEENSÄ

9

8

Kolmas ryvästymä, 16.12.2004 ¿ 19.9.2005 (tilanne jatkuu):Tapauksia

KuollutVietnam

64

21Kambodza

4

4Indonesia

5

3YHTEENSÄ

73

28* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat