Vierailija

Haaveena ois ostaa vanha ja rempattava okt, jos jostain löytyis suht. halvalla. Onko joku tehnyt niin ja tuliko yllätyksiä matkalla?Tykkään enemmän vanhoista taloista sen takia, kun niissä on yleensä isommat huoneet. Ja uudet okt:t on ihan törkeän hintaisia... Talonrakennushommiin ei tässä vaiheessa oo uskallusta eikä halua, ei ehkä koskaan.

Kommentit (7)

Isossa talossa hommia riittää! Tehdään remonttia aina kun saadaan säästettyä riittävästi rahaa.Välillä remppa on kyllästyttänyt, mutta silloin pidetään taukoa, ei oteta asiasta stressiä. Talo on kuitenkin täysin asumiskelpoinen. Ensi kesänä ohjelmassa ulkokaton vaihtaminen, mikä tulee sen verran kalliiksi, että täytyy ehkä ottaa hiukan lainaa.Ennen ostoa teetätimme taloon kuntoarvion, joten isompia yllätyksiä ei ole tullut. Tietysti aina kun laittaa jotain uutta, niin siinä rinnalla oleva vanha pinta näyttää entistäkin vanhemmalta, ja sitten sekin pitää uusia...eli joskus homma vähän " laajenee" . :)Itsekin olen aina pitänyt vanhoja taloja viihtyisämpinä, ja onhan hinnassa valtava ero. Olemme olleet tyytyväisiä! Yleensä kun toiselta loppuu puhti remontissa, niin toinen jaksaa ajatella positiivisesti. Vuorotellen on kannustettu toisiamme jaksamaan kaaoksenkin keskellä. Suosittelen kyllä remonttihommia, jos hermot on kohtuullisen hyvät, ja parisuhde vakaalla pohjalla. :) Ja on tietysti eduksi, jos lähipiirissä on osaavia kirves-, putki- tai sähkömiehiä... Kuntoarvio kannattaa ehdottomasti teettää ennen ostopäätöstä.

Minäkin pidän enemmän vanhoista taloista, uudet tuntuvat niin persoonattomilta.Me ostimme v 37 rakennetun talon, joka oli peruskorjattu 90-luvun puolivälissä. Ihastuimme taloon heti. Siinä on n. 130 neliötä asuintilaa, mahtavasti varastotilaa, ulkorakennus ja 1500 neliön oma ihana tontti korkeine pensasaitoineen, marjapensaineen, omenapuineen ja vaahteroineen.Hintaa koko paketille tuli vajaat 55 000 euroa. Saimme sen noin edullisesti siksi että talossa oli ollut juuri ennen kaupantekoa pieni tulipalo, joka teki savuvahinkoja niin että jouduimme tapetoimaan ja maalaamaan lähes kaikki katot ja seinät - ja siivoamaan tietysti ihan hirveästi. Kustannuksia tuosta pintasilauksesta ei tullut kovin paljoa, mutta talon myyntihintaan se vaikutti tosi paljon! :) Olimme ehtineet käydä taloa jo kerran katsomassa ennen paloa, ja kun siellä kävi käry, teimme heti tarjouksen joka yllätykseksemme meni läpi.Mitään ihme yllätyksiä ei tullut, myönteisiä lähinnä, sillä teimme kaupat talvella kun lumen alta ei näkynyt juuri mitään, ja kesän tullen saimme tehdä iloisia löytöjä pihamaalla - vanhoja ihania perennoja, valkovuokkoja, vaikka mitä...Taloa olemme pikkuhiljaa laittaneet lisää mieleiseksemme ja uusiakin projekteja on suunnitteilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

joka oli kesäasuntona palvellut viimeiset vuodet. Teimme siihen täydellisen sisä- ja ulkoremontin. Ei mitään yllätyksiä, hirsirunko pitänyt hyvin kutinsa vuositolkulla ja toisekseen keittiöön ei tullut vettä (vessaan tuli). Ainoa yllätys oli se työn määrä ja työntekemiseen menevä aika.

no me tehtiin näin. tosin talo oli isani rakentama, joten " taattua" laatua. Mutta keittiötä lukuunotamatta ollaan kaikkialle pintaremontti tehty, eli tehty itsemme näköiseksi joka huone. Mutta tuli tässäkin yllätys. oli maalämpöputkisto ruvennut vuotamaan. Mieheni ja isäni ovat sitä sitten kaivaneet esiin jne. Eli vanha omistaja kantoi vastuunsa, vaikkei edes tiennyt vikaa. Yllätyksiä saattaa tulla. Ja yhtä kalliita näyttävät nykypäivänä olevan vanhat talot kuin mitä maksaisi rakentaa uusi. mutta säästyypä ainakin aikaa.

Pintaremontilla aloitimme joka sitten laajeni täydelliseksi perusremontiksi. Oli talon myyjä ollut hieman teesse itse mies ja ehostellut taloa ottamatta huomioon rakennusmääräyksiä....joten märkätiloista lähdettiin sitten nurin lyömään ja uutta rakentamaan...oikeuden kautta täytyi asiat myyjän kanssa hoitaa. Kyllä siinä on tekemistä mutta ei ylitsepääsemätöntä.

osa vioistahan voi olla niin piilossa, että niihin ei kuntoarvioijakaan pääse käsiksi.meillä on myös 30-luvulla rakennettu talo, mutta sen remppaaminen ei kylläkään tule yhtään sen halvemmaksi kuin uuden ostaminen. mutta sitä idylliä ja valmista ympäristöä ei ole uusissa taloissa, joten olimme valmiit maksamaan siitä. kaupungissamme ei myöskään ole ainuttakaan tyhjää tonttia keskustassa, ja tämä vanha on ihan kaupungin keskuksessa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat