Vierailija

Eli kävi siin niin, miten ei pitänyt käydä eli 9kk vauva tippui jalat edellä hoitopöydältä kaakelilattialle ja löi vielä naamansa lattiaan. Suusta tuli vähän verta, mutta hampaita ei sentään irronnut. Lapsi itki jonkin aikaa, rauhoittui, joi maitoa ja alkoi nukkumaan. Nyt sitten alkoi epäilyttämään, että pitäisikö laspi herättää ja viedä lääkäriin jos tulikin aivoverenvuoto tms. sisäinen vamma. Lapsi kuitenkin konttaili ja nousi seisomaan kohta putoamisen jälkeen eli ei toivon mukaan tullut murtumia. Kyllä on morkkis eikä uni tule itselle:(

Kommentit (28)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Harvoin tuommoisista putoamisista mitään seuraamuksia tulee, mahdollistahan se on, mutta HARVINAISTA. Lapset on onneksi sellaisia " joustopäitä" , niinkuin joku eräässä aiemmassa ketjussa ilmaisi.

Huomaahan sen sitten jos alkaa oksentaa tms.

Mun mielestä kannattaa välttää turhia lääkärireissuja, varsinkin jotain päivystyspaikkoja. Itse olin " turhaan" 1-vuotiaani kanssa päivystyksen aulassa tarkkailtava pari tuntia. Lääkäri kävi sinä aikana kaksi kertaa vilkaisemassa ja kysymässä oksentaako. Olisin voinut olla kotona ihan yhtä hyvin. Mitään ei ollut, mutta saatiin sieltä sellainen mahatauti, että lapsi oksensi 1,5 viikkoa kaiken ja melkein joutui tiputukseen.

Ymmärrän kyllä, että oman mielenrauhan takia haluaisi mennä, mutta suosittelen soittamaan ensin ja kysymään mitä ovat mieltä. Harvoin ihan normaalisti käyttäytyvä ja liikkuva lapsi ihan yhtäkkiä huomaamatta menee niin huonoon kuntoon ettei sairaalaan ehtisi.

Vierailija:

Lainaus:


Mä ihmettelen, miksi 1v10kk tarttee vaippoja? Kakkavaippoja?
Ihan ihmettelet?! Mä ihmettelen miten sä olet noin helvetin tyhmä?!

pudotesssaan = alkoi itkeä heti parin sekunnin hengenvetotauon jälkeen, ei ole tarvetta lähteä saman tien lääkäriin. Pään osumakohtaa voi _varovasti painella_, jos ' pohjalla' ei tunnu kova pääkallon luu vaan on täysin hyytelömäinen, voi olla kyse murtumasta kandee mennä tarkistamaan asia.Jos molemmat em. jutut on kunnossa eikä lapsi ala oksennella tai ole poikkeuksellisen uninen tai tokkurainen, voi tarkailla kotona. Yöllä kannattaa herättää ainakin 1-2 kertaa niin, että lapsi herää ihan kunnolla ja saat häneen kontaktin, esim. katsomaan silmiin niin, että huomaa lapsen olevan kunnolla tajuissaan.Meidän 1v8kk poika on muutaman kerran kolhaissut päätään vähän isommin ja yöllä herätettäessä on alkanut niin jumalattoman huudon, että tajunnan tasoa ei ole tarvinnut epäillä.

Vauvaa voi hyvin tarkkailla kotona. Jos hän on tajuissaan ja vaikuttaa normaalilta, asia on kunnossa. Nukkuva vauva pitää kuitenkin herättää sopivin väliajoin sen varmistamiseksi, että hän on tajuissaan. En muista, mikä tuo väliaika on, joten sen kysymiseksi olisi hyvä soittaa ja kysyä neuvoa. Muistelen ystävieni saaneen samanlaisessa tapauksessa ohjeeksi herättää vauva noin tunnin välein, mutta voin muistaa väärinkin. (Isommalla lapsella väli voi olla pitempi.)Mutta lääkäriin vauvaa ei tarvitse viedä. Eivät ne sairaalassakaan tee muuta kuin tarkkaile vastaavalla tavalla.

lisäksi tuli jalat edellä,joten niihinkin saattoi sattua...kyllä minä käyttäisin lääkärillä oman mielenrauhan vuoksi... ja hotiopöydän käyttö kantsii varmaan lopettaa, kun noin elävässä vaiheessa.

Omani tipahti myös hoitopöydältä opittuaan kierähtämään, onneksi olin itse juuri ottamassa alalaatikosta vaatetta ja sain kiinni edes hiukan...lasku siis pehmeni...

Päähän tollainen isku on kyllä aika kova, jos vielä kova lattia, voi olla murtumiakin, leuassa tms...Käytä lääkärissä niin ei myöheminkaduta...

Lainaus:

Ei 9 kk ikäinen tarvitse enää hoitopöytää.

Sylissä voi vaihtaa vaipan ihan hyvin.
Meillä 1v10kk vaipat vaihdetaan enimmäkseen hoitopöydällä ja suostuu siinä olemaan ihan hyvin =) Pissavaipat voi vaihtaa sylissä, mutta kakkavaippoja on helpompi käsitellä pöydällä. Enkä ole Porvoosta, vaan tämä on ihan tosi, vaikka sitä kaveripiirissä moni ihmetteleekin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat