Vierailija


Suomalaisten on Kansanterveyslaitoksen influenssalaboratorion johtajan Reijo Pyhälän mukaan pidettävä uusimpienkin lintuinfluenssa-uutisten jälkeen " järki päässä" eli suhtauduttava tyynesti tietoihin taudin leviämisestä linnuissa.

" Romaniasta ja Turkista tulleet tiedot eivät merkitse, että pandemian eli taudin leviämisen riski ihmisestä toiseen olisi oleellisesti kasvanut" , Pyhälä sanoo.Lintuinfluenssa-virus on Pyhälän mukaan huono tarttumaan siipikarjasta ihmisiin ja vielä huonompi tarttumaan ihmisestä toiseen.

Pandemiaksi kutsutaan taudin sitä vaihetta, kun se tartuttuaan ihmisestä toiseen lähtee leviämään kulovalkean tavoin epidemiaksi." Tässä vaiheessa lintuinfluenssa-virus ei ole oppinut sitä leviämistaitoa pätkääkään, vaikka se onkin niin vaarallinen kanoille ja ollut tappava ihmisillekin Kaakkois-Aasiassa" , Pyhälä sanoo.

" Tarvitaan tavaton määrä virusta ennen kuin voisi syntyä pandemia. Ihmisten kannalta riskialuetta on Kaakkois-Aasia, eikä Eurooppa."Kansanterveyslaitoksella ei uskota lintuinfluenssan laajaan leviämiseen Euroopassa siksikään, että yleinen hygieniataso on Romaniaa ja Turkkia myöten Kaakkois-Aasian maita selvästi korkeampi.

" Euroopassa tiedotusvälineet tavoittavat ihmiset, ja nämä saadaan käyttäytymään siten, että tartuntariski minimoituu" , Pyhälä muistuttaa.Matkailijoille, jotka menevät Romaniaan tai Turkkiin, riittävät samat varoitukset kuin matkailussa esimerkiksi Indonesiaan, Vietnamiin tai Thaimaahan.

" On varottava paikkoja, joissa kasvatetaan siipikarjaa. On vältettävä toreja, joissa myydään tai on myyty elävää siipikarjaa" , Pyhälä huomauttaa.http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/tuoreet/artikkeli/KTL%3A+Suomalai...--

Linnun ja ihmisen virusten yhdistelmä aiheuttaisi pandemianMaailman linnuilla esiintyy viittätoista erilaista influenssavirusta. H5N1-virus on uhkaava siksi, että se on erittäin tappava, muuntuu nopeasti ja pystyy muodostamaan yhdistelmiä muiden lajien virusten kanssa.

Toistaiseksi lintuinfluenssa ei tartu ihmisestä toiseen. Tartunnan vaara on vain niillä, jotka ovat tekemisissä lintujen kanssa.Tilanne voi muuttua, jos tavallista A-ryhmän influenssavirusta kantava ihminen saa myös lintujen viruksen. Hänen elimistönsä voi toimia sekoitusastiana, jossa syntyy ihmisestä toiseen tarttuva yhdistelmävirus.

Tällainen uusi virus aiheuttaisi maailmanlaajuisen pandemian. Ihmiskunnalla ei olisi sitä vastaan mitään vastustuskykyä.EU:n terveyskomissaari Markos Kyprianou kehotti keskiviikkona riskiryhmiä hankkimaan tavanomaisen influenssarokotuksen, vaikka se ei suojaa lintuinfluenssavirukselta.

Tavalliset joukkorokotukset kuitenkin ehkäisevät pandemiaviruksen syntymistä. Jos tavallista influenssaa sairastavia on vähän, yhdistelmäviruksen synnylle on vähemmän mahdollisuuksia.Tehokasta pandemiarokotetta ei voida tehdä ennakkoon. Valmistus voi alkaa vasta kun yhdistelmävirus on syntynyt ja tiedetään, millainen se on.http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/tuoreet/artikkeli/Linnun+ja+ihmis...

Kommentit (3)

Tuossakin sen sanotaan olevan " erittäin tappava" , mutta missään ei kerrota kuinka todennäköistä kenenkin siihen sairastuminen on, minkälaista hoitoa vaatii, kuinka todennäköisesti siihen menehtyy yms.

Mä kaipaisin enemmän tietoa siitä, miten se influenssa siis ihmisissä käyttäytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikö tuo ole vaarallisinta keuhkoperäisenä. Eli sairastuneet ovat joutuneet hengityskoneisiin. Ilmeisesti oireita voisi verrata keuhkokuumeeseen. Kai se vaurioittaa keuhkoja ja nostaa limaneritystä. Kun on tarpeeksi voimaton ja limaa irtoaa keuhkoista. Ei jaksa edes yskiä sitä ulos.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat