Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Voi hyvät hyssykät, miten osa voi olla noin hysteerisiä. Ihan kuin terve järki tässä olisi kadonnut, vai onko sitä ollutkaan?Muistakaa ennenkaikkea, että lintuinfluenssa ei itsessään tapa, ihmisellä on oltava jokin perussairaus, joka vie hautaan. Ja ko. tartuntaa voi lievittää rokotteella. Ja se ei tule suomeen ennen kevättalvea, eli sitten kun muuttolinnut tulevat, tulee tautikin. Toki turkissa ja muissa alueen maissa matkaileva voi tuoda taudin aiemminkin.Sairaus EI VIELÄ LEVIÄ IHMISESTÄ TOISEEN, vaan toistaiseksi vain linnusta ihmiseen. Ihme höpötystä täällä tästäkin on saanut lukea.Rokotus lintuinfluenssaan tulee suomeen vasta tammi-helmikuussa. STM on hysteriaa lievittääkseen antanut ohjeen, että riskiryhmät voivat ottaa tavallisen influenssarokotteen, se osittain saattaa estää tartunnan.Voi hyvät hyssykät sentään. Onko täällä agitaattoreita, jotka kylvävät kauhua ja hysteriaa tahallaan? No, viestien perusteella jotkut suorastaan pitävät hauskaa hysteeristen viestien avulla.Ottakaa siis järki käteen, euroopassa ei ole vielä yhtään ihmistartuntaa, ei edes turkissa!

Kommentit (10)

Pandemioita on aina tietyin aikavälein riehunut maailmalla ja niiden estäminen täysin ei ole edes mahdollista.

Mutta tälläinen hysteria ei kylläkään ole järkevää.Espanjantautiin sairastui silloin aikanaan Suomessa n. 30% väestöstä, näistä 3% kuoli tautiin. Kaikki sairastuneet eivät todellakaan saa sitä " vakavaa" taudinmuotoa.

Oikeasti, paniikkiin ei ole syytä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja etsiä päivityksiä aiheesta. luulen että asia hoidetaan yhtä hyviin kuin sars ja hullun lehmän tauditkin. nekin saatiin hienosti pidettyä kurissa.

KTL: Suomalaisten pidettävä " järki päässä"

Julkaistu 13.10. 22:06tulosta juttu

lähetä linkki

keskusteleSuomalaisten on Kansanterveyslaitoksen influenssalaboratorion johtajan Reijo Pyhälän mukaan pidettävä uusimpienkin lintuinfluenssa-uutisten jälkeen " järki päässä" eli suhtauduttava tyynesti tietoihin taudin leviämisestä linnuissa.

" Romaniasta ja Turkista tulleet tiedot eivät merkitse, että pandemian eli taudin leviämisen riski ihmisestä toiseen olisi oleellisesti kasvanut" , Pyhälä sanoo.Lintuinfluenssa-virus on Pyhälän mukaan huono tarttumaan siipikarjasta ihmisiin ja vielä huonompi tarttumaan ihmisestä toiseen.

Pandemiaksi kutsutaan taudin sitä vaihetta, kun se tartuttuaan ihmisestä toiseen lähtee leviämään kulovalkean tavoin epidemiaksi." Tässä vaiheessa lintuinfluenssa-virus ei ole oppinut sitä leviämistaitoa pätkääkään, vaikka se onkin niin vaarallinen kanoille ja ollut tappava ihmisillekin Kaakkois-Aasiassa" , Pyhälä sanoo.

" Tarvitaan tavaton määrä virusta ennen kuin voisi syntyä pandemia. Ihmisten kannalta riskialuetta on Kaakkois-Aasia, eikä Eurooppa."Kansanterveyslaitoksella ei uskota lintuinfluenssan laajaan leviämiseen Euroopassa siksikään, että yleinen hygieniataso on Romaniaa ja Turkkia myöten Kaakkois-Aasian maita selvästi korkeampi.

" Euroopassa tiedotusvälineet tavoittavat ihmiset, ja nämä saadaan käyttäytymään siten, että tartuntariski minimoituu" , Pyhälä muistuttaa.Matkailijoille, jotka menevät Romaniaan tai Turkkiin, riittävät samat varoitukset kuin matkailussa esimerkiksi Indonesiaan, Vietnamiin tai Thaimaahan.

" On varottava paikkoja, joissa kasvatetaan siipikarjaa. On vältettävä toreja, joissa myydään tai on myyty elävää siipikarjaa" , Pyhälä huomauttaa.

kiitos, täällä toinen, murteestasi päätellen samalta seudultakin, joka ihmettelee tätä hysteriaa. Kotiäideillä on liikaa aikaa vatvoa turhanpäiväisyyksiä.

Lintuinfluenssa EI vaadi perussairautta tappaakseen. Influenssaan kuolee joka vuosi terveitä aikuisia ja vakavia, henkeä uhkaavia komplikaatioita tulee etenkin pienille lapsille. Rokotetta tulee Suomeen alkuvuodesta, eli aivan liian myöhään, ja sekin on mallirokotetta. Varsinainen rokote voidaan kehittää vasta taudin lopullisen tyypityksen jälkeen, ja siinä vaiheessa Suomen on enää turha kuvitella jonon hänniltä rokotetta saavansa.

Perustuen ihan aikaisempiin pandemioihin jne.

Yksikin kuollut on toki liikaa, mutta kyseessä ei ole mikään sukupuuttoon kuoleminen.

Ihan vain vertailun vuoksi voin sanoa, että esim. tupakointiin kuolee vuodessa 5000 ihmistä, tämä siis Suomessa.Sitä kyllä ihmettelen, ettei Suomessa olla pandemian mahdollisuuteen varauduttu aikaisemmin. Tai ainakin se kovasti siltä näyttää.

Sellaiseen varautuminen pitäisi olla itsestään selvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat