Seuraa 

Meillä on 5 ½ kk vauva, joka tuntuu lähes joka unille päästäkseen tarvitsevan pienet itkut. Lapsi on kolmas, joten minulla on hieman aikaisempaakin kokemusta ;-)

Tuntuu, että on ihan sama missä vaiheessa lapsen laitan nukkumaan, yritänkö hyssätä vai en, onko juuri syönyt/ei ole syönyt, kuiva vaippa, läheisyyttä tarpeeksi jne. joka tapauksessa edessä on pienet itkut ennenkuin lankeaa unten maille. Jostain luin, että jotkut vauvat sulkevat ulkopuolisen maailman itkun avulla ???? Kokemuksia kenelläkään. Jotenkin turhauttaa nämä uni-itkut ja ahdistaa.Eli, onko kellään vastaavaa?

Onko mikään keino auttanut?

Helpottiko jossain vaiheessa/iässä ? Missä ?

Kommentit (4)

Eli meidän tyttö nyt 4 kk ja itkee aina ennen päiväunia... ainakin silloin kun minä nukutan ;)

Yöunille mentäessä ei mitään ja samoin jos nukutan vaunuissa ulkona, mutta heti kun menee päiväunille omaan sänkyyn ( vaikka olisi kuinka väsynyt) niin silloin itketään ja huudetaan n.5-10 min.

Ja kun hän nukkuu 3-4 päikkärit en viitsi joka unille ulos laittaa.

Onhan se ahdistavaa mutta pakko hänet on nukkumaan saada enkä ole muuta keinoa vielä löytänyt.

En nyt sitten valitettavasti osaa sanoa onko ohimenevää.

Juttelin juuri yhden ystävän kanssa jolla, myös 4 kk tyttö ja heillä sama juttu.T: Tikruäiti ja prinsessa

Rintareppuun saattaa nukahtaa huomaamatta, kun katselee niin kiinnostuneena maailmaa, mutta on kuitenkin sylissä. Nyt nukahtaa jo usein rinnalle, eli ei tarvitse silloin itkua (mutta kun ei kai se tissiin nukahtaminenkaan olisi suosoiteltavaa - vaikka ei kai vauva tissiä enää kouluun mennessä syö :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vauva on nyt 4½kk ja melkein koko ajan on ollu sama juttu tai ainaki jostain parikuisesta lähtien. Nyt onneks nukahtaa vaunuun ja autoon ilman itkuja mut auta armias jos sisälle pitäs nukahtaa. Itekseen ei nukahda ku illalla ja se meneekin hienosti mut päivällä jos ei vaunuun jostain syystä " pääse" , huuto ja sätkiminen voi olla sylissä melkoista ennen ku rauhottuu ja nukahtaa. Eikä tähän auta imetys, vaipanvaihto eikä mikään muukaan, pitää vaan hyssytellä sylissä ja pysyä ite lujana sillä itku voi olla tosi sydäntäraastavaa. Tieto siitä et itku loppuu melko (?) pian ku kaveri väsähtää, on ainoo lohdutus huutoon... Joku tuttu sano et vauva " tyhjentää" akkunsa ihan tyhjiks eli huutaa viimeiset energian rippeensä et saa ladata akut unen aikana taas täyteen. Uuvuttavinta noissa huudoissa ainaki meillä on se et vauva ei välttämättä nuku ku 30-45min, on hereillä mas 2h ja sit on samat huudot edessä! Onneks on viileet ilmat ja vauva rauhottuu vaunuun hyvin, nukahtaa sinne jopa itekseen. Ei kauheesti viiti kyläreissuilla vauvaa yrittää unille laitta ku nolottaa kauhee huuto ja mekkala ja sit tulee kauheesti neuvoja mitä " pitäs" tehä ja äidin pinna eiku kiristyy...

Kohta 6kk oleva pikkuapinamme on myös sitä lajia, että akut on kulutettava täysin loppuun ennen kuin unelle voi ruveta. Aika raskasta myös sillä unet usein sitä puolentunnin luokkaa.

Kuitenkin huudon kesto on niin lyhyt siihen alun koliikkiin verrattuna, että kestän sen, mutta se ärsyttää eniten, että ns. ympäristö ei kestä, jos ollaan pois kotoa...alkaa niitä neuvoja satelemaan. Luulevatko, etten olisi muka kaikkea kokeillut!!??

Iltaunille nukahtaa ilman huutoa vellin äärelle, jos tarpeeksi väsynyt ja aamupäiväunille tissille (meidän ainut tissittely päivässä enää...), vaunuissa huuto kestää kaikkein kauiten, joten vaunuista on luovuttu aikapäivää. Rattaissa saattaa uni tulla salaa, kun ympäristöä tarkkailee (metsäympäristö paras, kaupungissa liikaa katseltavaa...) Nyt tosin siitäkin on tullut hankalaa, kun pitäisi saada istua selkäsuorassa, mutta kun ei vielä kuitenkaan jaksa kuin hetken itse pitää.

Vähiten huutoa tulee kun vien omaan sänkyyn hämärään ja lähden itse samantien huoneesta. Unilelu kainaloon!

Nyt sain unille ilman huutoa näköjään...yesshh! Ja kyllä ne nukkumaan menohuudot on huomattavasti vähentyneet, mutta tilalle on tullut autoiluhuudot, kun kaukalossa tyhmä istua tällähetkellä, vaikka viikko sitten se vielä oli kivaa...huh huh. Ei mikään maailman helpoin vauva.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat