Seuraa 

Printtasin juuri Kelan lomakepankista vanhempainetuushakemuken (lomake SV9) Siinä ei ollut mitään kohtaa mihin ruksata jos hakee uuden lain mukaan samaa päivärahaa jota sai edellisestä lapselsta joka on alle 3v. Miten olette toimineet? Tuleeko myöhemmin uusi lomake?Lääkärintodistus raskauden kestosta (154 päivää) ja siitä että on käynyt ennen -en muista mitä rajaa- tehdään lomakkeelle SV 75 ja jälkitarkastustodistus lomakkeelle SV75 sr. Voisiko joku kertoa mikä niiden sisältö on? Näitä kun ei ollut lomakepankissa. Täällä ulkomailla lääkäri joka tapauksessa tekee oman todistuksensa, joten tarvitsisi tietää mitä se siihen laittaa.Kiitos, toivottavasti ymmärsitte mitä kysyin :)

Kommentit (4)

Jälkissä kysytään koska jälkitarkastus on suoritettu. Pitää olla ennen kun synnytyksestä on kulunut 12 viikkoa. Eiköhän lisätietokohtaan voi kirjoittaa sen, että päiväraha tulee laskea edellisen lapsen mukaisesti. Ja opintotuesta kysytään muistaakseni siksi, että periaatteessa äitiyspäiväraha voidaan laskea opintotuen mukaan, vaikka siitä kyllä tulee niin pieni, että saa kuitenkin se minimi 15,20. Kannattaa kuitenkin varmistaa kelasta vaikka sähköpostilla, ettei ole niin että opintotukea nostaneena saa jotenkin automaattisestio minimin...Äitiyspäiväraha opiskelijoiden kohdalla ei ole täydellisesti auennut minulle.

on odottajan henkilötietojen lisäksi " raskaus on todettu X kuukaudessa" , eli yleensä siihen laitetaan ensimmäisen neuvola/lääkäri käynnin mukaan esim. " 3. kuukaudessa" tai " viikolla 10" . Lisäksi on kohta" raskaus on X sikiöinen" , eli yksi vai useampi tulossa. Ja sitten kohta raskaus on kestänyt 154 päivää X" , eli esim. " 14.10.2005" Lääkärin/terkan allekirjoitus, päiväys ja leima.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhempainetuuas hakemuksessa kysytään vielä jos on äitiysvpaata edeltävän neljän kuukauden aikana saanut opintorahaa tms. Miten se vaikuttaa? Kannattaako perua opintotuki siltä ajalta?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat