Seuraa 

Viime talvena hankin reilu 1-vuotiaalleni vankat ja hyviksi kehutut Tepsut, mutta ne tuntuivat hurjan jäykiltä ja korkeavartisilta. Nyt kun mietimme 2-vuotiaan talvikenkävalintoja, niin mieheni kysyi, miksi pitää olla niin mahdottoman tukevat kengät. En osannut sanoa muuta kuin että ne tukevat jalkaa parhaiten, johon mieheni sanoi, että mitenkäs ne jalan omat lihakset kehittyvät, jos kenkä tukee eikä jalka. Tähän en osannut vastata ja nyt kysynkin teiltä asiasta enemmän tietävät, että mikä on peruste hurjan kalliiden Tepsujen/Kavattien paremmuudelle.mietiskellen

Reeta

Kommentit (3)

Meillä suositaan kevyitä kenkiä, eikä niinkään tukevia kenkiä. Eräs lääkäri kertoi, että jos lapsen jalat on kehittyneet oikein, paras olisi kävellä avojaloin. Kengissä hyvä on olla hyvä pohja, eli taipua päkijältä myös pienen painon alla ja eikä ne saa kiertyä pohjasta.

Ikävä kyllä monet kalliit ja " laadukkaat" kengät taipuvat todella huonosti tai jos taipuvat, sit keskeltä jalkapohjaa. Ei hyvä.

Jotkut " tukevat kengät" minusta ainakin ovat niin jäykkiä, että ovat kuin pujottelumonot aikuisen jalassa. Ei taivu nilkasta ja jos vahinko pääsee käymään, ei jousta nilkasta vaan murtaa säären.

Kukin tietty ostaa lapsensa kengät niiden omien uskomusten ja tuntojen mukaan. Meille ei tule esim. tarrakiinnitteisiä Goreja, koska ovat jäykkiä nilkasta...toisille ei taas tule putkiKuomia ku eivät ole jäykkiä nilkasta. Toiset arvostavat eriasioita kuin toiset. Samoinhan me aikuisten kengätkin valitaan.

mutta muistan lukeneeni että pienten lasten luusto on vielä pehmeää ja vääränlaiset kengät saattavat muokata jalan luita väärään asentoon?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat