Seuraa 

Neuvolassa kehotettiin antamaan puolen vuoden iästä lähtien 2 tl lihaa päivässä lapselle, jotta raudantarve täyttyisi. Kaipailisin hyviä vinkkejä, millä muulla tavalla raudantarpeen saisi täytettyä kuin jauhelihaa tyrkyttämällä.Olemme antaneet lapselle ruuan mukana pieneksi tilsittyä jauhelihaa, mutta lapsi siilaa pienetkin lihanokareet kielellään ruuan seasta ja töpeksii tai haroo ne kädellään suusta pois. Turhauttavaa! Lisäksi jatkuva lihan tyrkyttäminen tekee ruuasta hieman yksipuolista: possua, lehmää tai kanaa päivästä toiseen.Pitääkö tyrkyttämistä jatkaa? Millä lihan saisi soseutettua ruuan joukkoon? Sauvasekoitin ei auta.Kiitokset avusta!

Kommentit (4)

Vilkasin nopsaan meidän kaappiin ja rautaa näyttäs olevan ainakin Elovena-kaurahiutaleissa, Sydänystävä-vehnäleseissä ja Risellan Riisi&Kaura-lisäkeriisissä.

Mä en ole vielä antanut meidän tytölle (pian 8kk) punaista lihaa ollenkaan.Meillä syödään hyvällä ruokahalulla kanaa ja kalaa. Kanarintafileen keitin ja soseutin riisin ja kasvisten kanssa mössöksi mixerillä (lisäsin myös tilkan oliiviöljyä). Perunan kanssa sama homma.

Rautaa saa siis myös kanasta ja kalasta, meillä syödään muutenkin tosi paljon kalaa, joten vaikka se on aika allergisoiva, niin olen senkin aloittanut melko aikaisessa vaiheessa, eikä ole ollut ongelmia.Titi ja My 8kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...silppua persiljaa mausteeksi liha- tai miksei kasvissoseenkin joukkoon.Semperillä ainakin on jotain hedelmäsoseita, joihin on lisätty rautaa (muistaakseni kiivi tms.) eli niitä voi antaa välipalana.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat