Vierailija

Ottaa todella paljon päähän, suututtaa ja v**uttaa. Luulin osaavani hoitaa lapsen hampaita, mutta kauhukseni huomasin 1 v 10 kk:n ikäisen lapseni hampaassa pienen mustan pisteen. REIKÄ?Hampaita on pesty aamuin illoin, säännölliset ruokailuajat, herkkuja ruoan jälkeen ja xylitoli-purkkaa useita kertoja päivässä. Ei ole syöty samalla lusikalla jne jne. Esikoisella on todella hyvät hampaat samalla hoidolla, mutta mitä ihmettä tein väärin, että aiheutin näin pienelle lapselle reiän hampaaseen. Syyttelen itseäni koko ajan ja olen ihan masentunut. Harmittaa ihan älyttömästi...Ainoa asia mikä tulee itselle mieleen niin on se, että jouduin antamaan lapselle koko kesän ja alkusyksyn ajan yskänlääkkeittä jatkuvaan yskään. Ja yskänlääkkeiden käyttö oli pääosin öisin. Eipä tullut silloin mieleen, että hampaat menee pilalle yskänlääkkeiden takia. Annoin kyllä vettä lääkkeen päälle, mutta eipä tainnut auttaa...

Kommentit (17)

Sen olisin ymmärtänyt, että joskus 4-5 vuotiaana saattaa tulla reikiä, mutta kun näin pienelle. Näin pieni, kun ei itse päätä syömisiään ja juomisiaan ja pysty itse yhtään huolehtiman hampaiden pesusta ---> joten syy on vain ja ainoastaan vanhempien.No, tilanne on nyt tämä ja sille ei voi mitään. Pitää käyttää hammaslääkärissä ja kysyä miten parantaa tätä hammashygieniaa. Ei kai tässä nyt enää ole muuta tehtävissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Et kai ole ylihuolehtinut lapsesi hampaista ja aiheuttanut peruuttamatonta vahinkoa, kirjoittamasi perusteella vaikutat henkilöltä joka on jo käyttänyt fluorihammastahnaa noin pienellä? Kohtuus kaikessa.

tiesitkö, että on olemassa myös " sairaus" joka tekee sen, että kiillettä ei ole normaalisti? tällöin hampaat reikiintyvät helposti. mutta kun pysyvät hampaat tulevat, niin ne voivat silti olla ok

Aloitin fluorihammastahnan käytön hammashoitajan ohjeiden mukaan heti, kun ensimmäiset poskihampaat puhkesivat. Ja vain lapsen pikkusormen kynnen kokoinen määrä kerralla.Hampaassa oleva musta pilkku on tosi musta ja symmetrinen. Aivan kuin olisi mustalla tussilla tökännyt hampaan pintaan. En tiedä millaisia jälkiä liika fluori aiheuttaa.Xylitol-purkkaa on harjoiteltu syömän vuoden ikäisestä lähtien. Aluksi pikku pala purkkaa, hetken aikaa pureskeli ja sitten kaivelin sen suusta pois, jos ei ehtinyt jo nielaista. Kun oli oppinut hetken pitämään purkkaa suussaan annoin isomman palan. Puolitoista vuotiaasta asti olen antanut koko purkkapalan kerralla. Alussa toki nielaisi lähes aina, mutta nykyään pureskelee purkkaa ja viiden minuutin jälkeen käydään yhdessä viemässä se roskiin. Samoin toimin esikoisen kohdalla ja hyvin on toiminut. Itse osaavat jo pyytää purkkaa ruoan jälkeen. Kyllä pienikin lapsi oppii, jos jaksaa opettaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat