Seuraa 

Meillä vauva kohta 5kk ja pelkällä rintamaidolla mennään vaikka " ympäristön" painostus perunan tarjoamiseen on niin melkoinen et äidiltä on mennä hermot! Miten muilla suhtauduttu 5-kuisen täysimetykseen? Ei olla vielä ees perunaa annettu maistaa, en vaan halua antaa ku oli alkuun niin kauheita masuvaivoja.

Sivut

Kommentit (27)

Onneksi ympräristö ei painostanut aloittamaan kiinteitä, jos olisi, olisin tyrmännyt kommentit oitis. Sehän on aina vauvan vanhempien päätös koska ne aloittaa. Jos vauvasi kasvaa hyvin ja on tyytyväinen, niin ei silloin tarvi aloittaa liian aikaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös meillä 5 kk ja pelkällä rintamaidolla. Hyvin kasvaa ja kehittyy, tyytyväinen tyttö ja nukkuu pitkät yöunet. Kannustusta on saatu neuvolasta, mummut ovat ihmetelleet, mutteivät ole ryhtyneet neuvomaan. Aloitetaan muuta ruokaa sitten, kun siihen on selvästi tarvista. Tuntuu oikealta tavalta, kun lapsi voi niin hyvin.

Heips!Meilläkin mentiin esikoisen kanssa pelkällä rintamaidolla ekat 6 kk, sitten alettiin pikkuhiljaa maistelemaan kiinteitä. Aluksi tuntui sille, että ne eivät oikein maistu, mutta sitten tajusin jättää sapuskat soseuttamatta ja siirryimme n. parin viikon soseilun jälkeen heti pieniksi paloiteltuihin kasviksiin. Sormiruoka upposikin sitten hyvin. :) Ei tuo meidän tyttömme mikään isoruokainen ollut pienempänä, vasta kun lähti enemmän liikkumaan, alkoi syödäkin enemmän. Mutta ei siis ainakaan ollut ongelmia nielemään oppimisen kanssa, kun tosiaan heti alusta asti on menty sormiruoalla ja lusikan käyttö onnistuu myös. :D Kasvua on kehuttu neuvolassa, hyvin on neiti seurannut omaa käyräänsä ja kasvanut hienosti.Eli imetä ihan rauhassa puolivuotiaaksi, jos kerran haluat. Sehän se tosiaan on se nykyinen suosituskin, eikä ole mitään tarvetta aloittaa kiinteitä aikaisemmin, jos lapsi kerran kasvaa hyvin. Anna ihmettelijöiden puheiden mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, vaikka ärsyttäähän se varmasti, jos koko ajan arvostellaan.

on myös pitkään täysimetetty. Ikää on kohta jo 10 kuukautta ja kiinteitä aloteltiin 6kk iässä. Ei vaan ruennu oikeen heti maistumaan. Tosi pienillä sosemäärillä mentiin 7 kuiseksi asti, mutta siitä se pikkuhiljaa on lähteny ja nyt menee ne viisi kiinteää ateriaa + tissiä pari kertaa päivällä ja yöllä vaihtelevasti, joka yö kuitenkin syö vielä. Kaurapuuro on meidän typyn herkkua.Minä sain kuunnella joka puolelta kauhistelua ja ihmettelyä, kun en antanut lapselle ruokaa. Mummoni kyseli jatkuvasti, että joko oot antanu ja joko oot antanu. Hänen mielestään yli 4 kuukautinen vauva ei vaan selviä ilman lisäruokaa. Terkkari on aivan ihana ja yksi syy, että päästiinkin tähän suosituksen mukaiseen imetykseen. Meininki ois jatkaa tissittelyä vielä ainakin puoli vuotta. =)Pikkuemäntä on ollut tosi terve, haluan ajatella, että imetyksen takia. Vain yhden kerran on ollut parin päivän nuha, mutta ei silloinkaan kuumetta.Imetysintoa ja -iloa kaikille äideille!!!Sapa

Meidän poika on 5kk ja ollaan pelkällä rintamaidolla, oma äitini suhtautuu asiaan tosi hyvin, anoppi ilmoitti, että poikamme kuolee nälkään, tuon kommentin jätin omaan arvoonsa. Neuvolassa asiaan on suhtauduttu tosi hyvin, neuvolan terveydenhoitaja meinasi, jos ksavu pysyy yhtä hyvänä ja poika tyytyväisenä, voisi täysimetystä jatkaa pitempäänkin. Poika on n 12% ikäisiään pidempi ja hänen oma kasvukäyränsä on tosi tasainen. Älä välitä ymnpäristön kommenteista, niin kauan kun vauva on tyytyväinen ja kasvaa hyvin, ei ole kiirettä aloittaa kiinteitä =)

Myös neuvolassa heti kun tuli 4kk täyteen niin kovasti kiinteiden aloittamisesta puhuttiin.

Se on hassua että suositus on 6kk ja jos joku yrittää imettää sen mukaan niin se vaivaa niin paljon muita.

Meillä on nyt 1.5kk syöty kiinteitä ja poika syö valtavia annoksia mutta huomaa että sieltä tissistä se paras ruoka edelleen tulee.=)

Hyvin tuntuu maito riittävän kun ei syö yöllä kuin 1-2 krt ja on tyytyväisen oloinen. Esikoisen kohdalla sain kuulla jos jonkinlaista vihjailua, että voisi aloittaa antamaan jo perunaa. Nyt toisen lapsen kohdalla ei enää kukaan ole tullut neuvomaan, miten lasta ruokitaan. Onneksi! Parin viikon sisällä varmaan meilläkin otetaan ensimaut perunasta tai maissista, mutta en ole vielä stressannut itseäni koko asialla. Tyttö tosin jo katsoo kahvipöydässä jokaikistä lusikallista jonka suuhuni vien, sellainen ilme kasvoilla, että " mullekin tuota" :)))):

ja hyvin menee, vaikka poika onkin pieni kirppu. Kasvaa silti hyvin (esim. tuplasi syntymäpainonsa jo 3 kk iässä, ei 5 kk kuten keskimäärin) eikä imetysmyönteinen th-kätilö ole edes vihjaissut vielä kiinteistä. Poika voi hyvin ja äitikin alkaa tottua maidottomaan imetysdieettiin. Ainoat ihmettelijät ovat anoppi & pari 90-luvun alussa lapsen saanutta sukulaisnaista ja heidän mielipiteistään en niin kovin perusta. Isomummit sen sijaan ovat ihmeissään ja innoissaan ja kovin kannustavia -- heidän omat tyttärensä kun eivät lapsiaan 70-luvulla kovin pitkäänimettäneet.Tavoitteena on ensin 6 kk täysimetys ja sitten olisi hienoa, jos homma toimisi niin, ettei korvikkeita koskaan tarvittaisi. 6 kk täysimetyksen jälkeen olen kuitenkin jo ihan tyytyväinen vaikka imetys vähän ennen vuoden ikää hiipuisikin.

Ensi viikolla vauva täyttää 6 kk ja sitten aloitellaan perunan maistelua. Tähän asti on vauva saanut pelkkää rintamaitoa.Isokokoisen esikoisen kanssa sain kuulla 2-kuisesta asti, että pitäisi antaa perunaa ja että vauva tarvitsee muutakin kuin maitoa. Varsinkin anoppi jaksoi aina huomautella aiheesta. Silloin ympäristön suhtautuminen täysimetykseen oli kaikkea muuta kuin kannustavaa. Neuvolassakin kiinteitä suositeltiin jo 4-kuisena, vaikka virallinen suositus tuolloin oli 4-6 kk. Minä pidin pääni ja vauva sai ekat lusikkaruokamaistiaisensa 5,5-kuisena. Hyvin kasvoi ja oli terve lapsi, joten tiesin tekeväni oikein.Nyt toisen kanssa on ollut helpompaa ja pitkää täysimetystä ei ole ihmetelty.

Tai no, pari lusikallista annoin perunaa ennemmin, kun sain kanssa kuulla tuota " Kyllä nyt jo pitää antaa, että oppii nielemään" jne. Sitten niiden lusikallisten jälkeen voin sanoa rehellisesti, että joo, on kokeiltu. Vauva oli (ja on edelleen)tosiaankin isokokoinen ja sama ihminen saattoi ihmetellä, että eikö neuvolassa ole puututtu vauvan nopeaan painonnnousuun ja samaan hengenvetoon kysellä, että eikö jo ole annettu perunaa. Ja yksi perustelu oli myös, että vauva muka ei opi nielemään yhtä hyvin, jos kiinteiden opettelun jättää puolivuotiaaksi. Hui hai! Hyvin nielee, jos nälkä on ja ruoka mieleistä.

Neuvolassa kannustettiin puolen vuoden täysimetykseen, mutta ei siihen painostettu. Puolivuotisneuvolassa jopa terkkari kysyi, että mitä mieltä olen, rupeanko antamaan kiinteitä vai aionko jatkaa täysimetystä 8 kuiseksi. Moisesta en ollut aiemmin kuullutkaan. Terveydenhoitajan mielestä sekään ei ollut mahdoton ajatus.

mutta itse ajattelin täysimettää 6kk saakka, jos kaikki sujuu hyvin, sillä eikös tuo 6kk ole nykyään suositus? Meille ainakin neuvolan " imetysneuvonnassa" sanottiin näin, kun joku kyseli siitä vanhasta 4kk rajasta. Tiedä tässä nyt sitten enää mitä uskoa....

nimenomaan mainostaa tätä 6kk täysimetystä ja kehuu kuinka lapseni kasvaa hyvin pelkällä tissillä, mutta sanoi että jos alkaa käydä rankaksi siirry kiinteisiin.Ei kerrassaan painostusta suuntaan tai toiseen.

Jos yöt alkaa mennä katkonaiseksi, anna illalla maissivelliä kokeeksi josko se tois paremmat yöunet. Iteki oon parina iltana nyt maissivelliä antanu; eilen uppos jo yli 100 ml ja vähän tissimaitoa päälle! Vauva itki yöllä kyllä aika kovasti, en sit tiijä oliko oikeesti nälkä mut kertaalleen tissin suuhun tökkäsin ja aamullakin syötön jälkeen uni maistui vielä eli kellon ympäri nukku parilla pikkuimetyksellä välissä.

Tyttö on viikon päästä 5 kk (22.5.) ja painoi 4½ kk ikäisenä neuvolassa 7240 ja oli 66 cm pitkä. Sanoin lääkärille että täysimetän, ja hän kannusti jatkamaan kun lapsi on näin hyvin kasvanut.

Neuvolan tätikin on ollut kannustava. Mitään kommentteja muilta ihmisiltä en ole saanut, eikä ole kyllä kukaan kyseenalaistanut päätöstäni. Ehkä näin 4 lapsen saatua ihmiset jo uskoo että tiedän nämä asiat itse parhaiten =)Pelkkää kannustusta olen saanut, mutta edellisen kanssa (iso poika) sain kyllä kuulla että noin iso poika tarvii jo muutakin ruokaa kuin perunaa, myös neuvolassa annettin tämä neuvo.Ajattelin jatkaa seuraavaan neuvolaan joka on kun tyttö on 5½ kk, katsotaan sen jälkeen jos jo alettaisiin jotain maistella rauhalliseen tahtiin.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat