Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Eli tänne vaan kyssäriä jos mietit jotain asiaa vaikka viikonlopun ruuanlaitostasi..

Sivut

Kommentit (35)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun meille on opetettu, että fileeseen väripannulla ja loppu kypsyminen uunissa... no joo kaiketi kokitkin tekee tuon eri tavoin riippuen opettajasta...

Eli ensin keitin ja laitoin riisin valmiiksi (Painonvartijoiden ohjeella, on musta hyvä). Samalla keitin pari porkkanaa väriä ja makua antamaan. Saivatkin sitten jäähtyä kunnolla, kun vauva vaati huomiota jne.



Myöhemmin sitten kylmistä aineksista (graavikalat, kurkku, porkkana, kesäkurpitsa ja noriarkit) pyörittelin makirullia ja tein muutamia niitä, joissa se kala on päällä (en muista nimeä).

eli pannulla väri pintaan ja sitten hetkeksi uuniin. Itse teen joskus näin, jos uuni on muutenkin päällä ja paistinpannua tarvitaan vielä johonkin muuhun.



Mutta sen takia on tietty uunia turha kuumentaa ja kypsyyttä on kyllä helpompi seurata siitä pannulta.

älkää ihmiset hermoilko... sormet hakkaa näppäimiä minkä ehtii.........

ja siis 13: kun laitat kerman mukaan joukkoon ja kunnon kelmu, niin ei ne potut tummu.

Tonnikalasta. Ja lämmintä ruokaa vai?

Purkkitonnikalasta ite usein tulee tehtyä ihan tomaattista pastakastiketta. Ja jääkaapista usein löytyy juuri edellä mainitunlaista tonnikalatäytettä, joka on ihanaa sämpylänvälissä. Hyviä salaatteja toki tulee tonnikalasta.

Kunnon tonnikalasta sitten jo parempia ruokia, ihanaa pihvinä, menee ihan lihasta.

hyvä pihvi riippuu ihan lihasta. Jos huono liha ja hyvä kokki, asia ei parane.

mutta jos onnistut saamaan hyvin riippunutta sisäfilettä niin anna lämmetä pöydällä huoneenlämpöiseksi liha ensin. Ja pihvin paksuudesta riippuu paisto aika. Perusohjeen, kun paistat niin ei täysillä, 5 riittää hyvin. Kun lihan pintaan tihkuu nestettä on aika kääntää. Pari min toiselle puolelle suunnileen ja sormella kokeilemalla oppii lihankypsyys asteen. Hivenen kun pehmeä niin sopivan raaka sisältä. Kiinteä sormen alle on jo kypsä. mausteet vasta lopuksi.

sushin lisäksi.. mietiskelin tuossa että itse laittaisin varmaan jonkun keiton. Esim. tomaattikeittoa. Variaationa lisää vaikka vuohenjuustoa joukkoon jos tykkäät.

Helppo ja nopea vauvan kanssa tehdä... purkki tomaattia, vettä, kokonaisia+kuorittuja, valkosipulia, yrttimausteita esim tuore basilika, jos sattuu olemaan niin tilkka valkoviiniä (ei pakko) kasvisliemikuutio, vuohenjuusto. Heitä muut kamat paitsi juusto kattilaan ja keittele noin puoli tuntia, hienoksi sauvavatkaimella, juusto joukkoon ja vielä surautus. Lämmitä hetki vielä. Nam.

Fondi on tiivistettyä liemikastiketta, eli kun kaupasta saat lihaliemi ym kuutioita niin samaa saa nesteenä. liha, kala, hummeri ym.........

ravintolassa pyytää esim kastikkeen erikseen, jotenkaan ei itse kehtaa pyytää ns. laihduttajan ruokaa. Se kyllä taitaa olla tänä päivänä aika tavallista...

Tuo kylmien ainesten käsittely on vauvan kanssa helpompaa, kun ei tarvitse niin kovin varoa esim. palovammoja. Vähän on toki hankalaa, kun pöydän lähelle ei pääse (olo kuin viitosia odottaisi), mutta niin kauan kun vauva nukkuu liinassa homam sujuu joten kuten.

ja perusjauhelihakastike....

ruskista 50g voita pannulla, lisää suunnilleen samanverran jauhoja, ruskista. Lisää nesteeksi vettä. Sekaan valmiiksi paistettu jauhis ja kuutioitu sipuli. Mausteeksi mustapippurria, lihaliemikuutio..

Jos kevyempää.. itse teen kotioloissa niin että paistan lihan ja sipulin (mausta tässä välissä), siihen joukkoon muutama ruokalusikallinen vehnäjauhoja, kypsytä hetki, lisää vettä sopivasti, vähän kerrallaan. Mausteeksi grillimaustetta, paprikajauheta, chilijauhetta, pippuria. Hiven sinappia ja ketsuppia joukkoon kun neste jo mukana.

ja tietty italialaisversio... paista liha, sipuli, lisää porkkanasuikaleita, tomaattimurskaa, mausteita (valkosipuli, pippuria, basilika..) hauduttele hyväksi..



siinä jotain!

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat