Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ammattikokki vastailee hetken ruokakysymyksiin..

Vierailija

Eli tänne vaan kyssäriä jos mietit jotain asiaa vaikka viikonlopun ruuanlaitostasi..

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija

Kun meille on opetettu, että fileeseen väripannulla ja loppu kypsyminen uunissa... no joo kaiketi kokitkin tekee tuon eri tavoin riippuen opettajasta...

Vierailija

Eli ensin keitin ja laitoin riisin valmiiksi (Painonvartijoiden ohjeella, on musta hyvä). Samalla keitin pari porkkanaa väriä ja makua antamaan. Saivatkin sitten jäähtyä kunnolla, kun vauva vaati huomiota jne.Myöhemmin sitten kylmistä aineksista (graavikalat, kurkku, porkkana, kesäkurpitsa ja noriarkit) pyörittelin makirullia ja tein muutamia niitä, joissa se kala on päällä (en muista nimeä).

Vierailija

eli pannulla väri pintaan ja sitten hetkeksi uuniin. Itse teen joskus näin, jos uuni on muutenkin päällä ja paistinpannua tarvitaan vielä johonkin muuhun.Mutta sen takia on tietty uunia turha kuumentaa ja kypsyyttä on kyllä helpompi seurata siitä pannulta.

Vierailija

älkää ihmiset hermoilko... sormet hakkaa näppäimiä minkä ehtii.........

ja siis 13: kun laitat kerman mukaan joukkoon ja kunnon kelmu, niin ei ne potut tummu.

Vierailija

Tonnikalasta. Ja lämmintä ruokaa vai?

Purkkitonnikalasta ite usein tulee tehtyä ihan tomaattista pastakastiketta. Ja jääkaapista usein löytyy juuri edellä mainitunlaista tonnikalatäytettä, joka on ihanaa sämpylänvälissä. Hyviä salaatteja toki tulee tonnikalasta.

Kunnon tonnikalasta sitten jo parempia ruokia, ihanaa pihvinä, menee ihan lihasta.

Vierailija

hyvä pihvi riippuu ihan lihasta. Jos huono liha ja hyvä kokki, asia ei parane.

mutta jos onnistut saamaan hyvin riippunutta sisäfilettä niin anna lämmetä pöydällä huoneenlämpöiseksi liha ensin. Ja pihvin paksuudesta riippuu paisto aika. Perusohjeen, kun paistat niin ei täysillä, 5 riittää hyvin. Kun lihan pintaan tihkuu nestettä on aika kääntää. Pari min toiselle puolelle suunnileen ja sormella kokeilemalla oppii lihankypsyys asteen. Hivenen kun pehmeä niin sopivan raaka sisältä. Kiinteä sormen alle on jo kypsä. mausteet vasta lopuksi.

Vierailija

sushin lisäksi.. mietiskelin tuossa että itse laittaisin varmaan jonkun keiton. Esim. tomaattikeittoa. Variaationa lisää vaikka vuohenjuustoa joukkoon jos tykkäät.

Helppo ja nopea vauvan kanssa tehdä... purkki tomaattia, vettä, kokonaisia+kuorittuja, valkosipulia, yrttimausteita esim tuore basilika, jos sattuu olemaan niin tilkka valkoviiniä (ei pakko) kasvisliemikuutio, vuohenjuusto. Heitä muut kamat paitsi juusto kattilaan ja keittele noin puoli tuntia, hienoksi sauvavatkaimella, juusto joukkoon ja vielä surautus. Lämmitä hetki vielä. Nam.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat