Seuraa 

poika on nyt 1v1kk ja tässä nyt uhkaavasti alkaa se oikea syksy tulla ja kylmät ilmat myös...meillä on nyt käytössä jokasään asu ja feels asu mutta millon ne ei enään riitä?? itse ajattelin että kun menee nollan ala puolelle..mutta mutta...miten te muut joilla oli tämän ikäsiä viime vuonna ja sit ihan saman ikästen äipät..millon siirrytte toppapukuihin???ja ketkä syysäidit käyttää viellä nyt talven äippäpakkauksen toppapukuu..meille mahtuis mutta ostettiin uus kun se näyttää jotenkin niin " vauvamaiselta" pojan päällä ja kun poika menee tarhaan nyt tammikuussa niin tarvittiin vähän enemmän vettä pitävää materiaalii kun ä-p toppapuvussa on..

-mamma85 ja poika 1v1kk-

Kommentit (9)

3-vuotias käyttää välikausipukua ja sen alla collegepuku ja alusvaatteet, villasukat ja kumpparit, vuorelliset kurahanskat. Näin tuonne 0-asteen tietämille, kun liikkuu jatkuvasti ja paljon. Pakkasen puolelle kun mennään niin lisään villapuvun ja vasta tuossa -5 kylmemmällä puolella aletaan käyttää toppapukua, jonka alle ensin collegepuku, kovilla pakkasilla (alle -15) sitten villapuku.

1-vuotiaalla meillä on käytössä jo toppapuku kun menee alle +5. Vuosikas kun istuksii maassa tai rattaissa tai liikkuu hiljokseen, kun ei vielä osaa kävellä. Toppapuvun alla on collegepuku, lisään sinne villapuvun kun menee alle -5 (suunnilleen). Jos kova tuuli ja pakkasta, niin lisään vaatetusta kummallekin riippuen lämpötilasta.¨

Rattaissa nukkuessaan 1-vuotiaalla on välikausipuku ja ohut peitto. Näin on nukkunut esikoinenkin tuonne 0-asteeseen ja pakkasella sitten paksumpi puku. Molemma hikoilevat helposti ja paljon. KOtona meillä on noin +22 ja vain aluvaatteet päällä.

eli meillä on tytöllä ikää kohta pian 1v 3 kk. Alkuviikolla laitoin toppapuvun päälle, Lassien suprafill -puku. On aika viluisen sorttinen tyttö, joten totesin, että aika ohkaisen oloinen välikausihaalari+villatakki ei oikein enää riitä. Ei ole yhtenäkään päivänä ollut tytöllä hiki vaan sopivan lämmin. Kovasti ei vielä ulkona kävele, joten senkin vuoksi siirryin jo paksumpaan pukuun.Tuossa meidän toppapuvussa on lisäksi se hyvä puoli että erillisiä kurahousuja ei tarvita, koska puvun alaosa on ns. kumista materiaalia.Sari

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vaikka päällä on alusvaatteet, sisävaatteet ja ns. tuulipuku. Sateella tai muuten märällä vielä kuravaatteet.Mietin just että josko tuota paksumpaa välikausihaalaria saa käyttöönkään ennenkuin tulee jo pakkaset ja lunta =) No ehkä sentään. Muutamana aamuna ollut jo sen verran kylmä, mutta on hankalaa kun aamulla pitäis olla enemmän päällä ja iltapäivällä taas ei. Eli jos aamulla laittaa haalarin, niin pitäisikö hoitoon kiikuttaa kevyempi ulkovaatetus myös mukaan?Meillä rajana oli viime vuonna hieman liikkuvan mutta usein rattaissa istuvan pojan kanssa joku +5 astetta niin saatoin jo laittaa toppiksen. Riippui vähän tuulen voimakkuudestakin.

jolle välikausipuku kävi pieneksi eikä sinne mahtunut mitään alle. Pitkään oli kuitenkin 5 asteen kelejä. Käytettiin silloin äp-haalaria, jonka alla oli vain body ja sukkahousut. Nyt on parina aamuna ollut isompi äp-haalari (n. 8v sitten oli 86cm äp-haalari), kun on rattaissa istunut. Ei tarvitse tosiaan sitten välikerroksia pukea. Tänään lapsi itse valitsi ko. haalarin, itse olisin laittanut ohuemman. Mutta ei viitsitä turhista asioista kiukkukohtauksia järjestää ;-)

kun tuntuu siltä, että välikausihaalarilla ei pärjää. Tuntuu hullulta pukea monta kerrosta vaatteita, kun vähemmälläkin voi päästä. Uusi toppapuku säästetään kunnon pakkasille ja lumikeleille. Jos lapsi siis on nokka punaisena ja viluisena ulkona, laitetaan seuraavalla kerralla lämpimämmät vaatteet - kalenteriin katsomatta. Toissa kesänä kaksospojilla oli jopa kesäkuussa pakkauksen toppikset, kun oli niin koleaa. Eivätkä hikoilleet.Minusta on aika höpötystä tuo, että talvella ei tarkene jos liian aikaisin pukee lämpimästi. Tähän ikään olen sen ehtinyt niin moneen kertaan todeta. Syksyllä kun säät viilenevät, se käy niin nopeasti, ettei kroppa pysy mukana. Paleltaa. Silloin vaan kunnolla vaatetta päälle, niin pysyy flunssatkin kaukana. Pikkuhiljaa kroppa tottuu ja talven tullen pärjää ihan niillä samoilla vaatteilla kuin syksymmälläkin. Keväällä sen huomaa hyvin. +10 astetta on kylmä syksyllä mutta lämmin keväällä. Sitten kun ilma lämpiää vaikkapa +15 asteeseen on jo kuuma, mutta siitä kun se putoaa taas kymppiin, niin johan paleltaa.Vaatteita päälle ihan siis (lapsen) olotilan mukaan, naapureita ja kalenteria katsomatta. Turha sitä lasta on palelluttaa karaisumielessä. Ja jos sinne välikausipuvun alle pitää pukea kerroskaupalla vaatteita jotta lapsi tarkenee, niin sama lopputulos tulee helpommin toppapuvulla. Kovien pakkasten kerrospukeutuminen on sitten asia erikseen.Meillä käytetään edellisen talven ykköspukuja syksyn kakkospukuina. Jos ei mahdu, niin ostetaan kirppikseltä tai huutonetistä käytetyt puvut.

että kannattaa varmaan tuumailla onko lapsesi kylmä- vai kuumaveristä sorttia. Meillä poika " hikilinko" joten en ole edes vielä ajatellut laittaa toppapukua päälle. Kun vielä liikkuu ulkona paljon, niin kuumahan siinä tulisi. Kummityttömme taas käyttää viileinä aamuina jo nyt toppapukua, joten ihan lapsikohtaista...

En katso vuodenaikaa, milloin laitan lapselleni mitkäkin vaatteet. Katson lämpötilaa, tuulta ja mietin, mitä tehdään ulkona ja minkä ikäinen lapsi on. Nyt kun on ollut reilu 10 astetta lämmintä pitkään, aurinkoista, kuivaa ja tyyntä, on ollut kaksi vaatekerrosta eli sisävaatteiden päällä välikausipuku tai -haalari.

Toppapukuun siirrytään, kun maa jäätyy ja on pakkasta. Välikausipuvulla pärjää hyvin nollakelillä ja pikkupakkasella, kun laittaa villapuvun tai fleecepuvun väliin. Ja talven loskakeleillä joskus käytän lapsilla välikausipukuja ja välissä lämmintä ja hyvin tarkenevat. Sekä välikausihaalarit että toppahaalarit ovat kosteussuojattuja.

Me ulkoillaan talvella myös kunnon pakkasilla eli vielä noin -20 asteessakin, joskus kylmemmässäkin ja silloin on neljä kerrosta vaatetta. Mutta eivät palele, kun ei totuta liian aikaisin liian lämpimiin vaatteisiin.

kuulun osastoon: viime vuonna 1v1kk:n ikäinen lapsi:)

Toppapukuun siirtymisestä sanoisin, että riippuu vähän, mitä lapsesi tekee ulkona. Jos istuskelee paljon maassa, rattaissa, yleensä paikoillaan, laittaisin toppapuvun siinä +5 asteen tuntumassa. Jos taas liikkuu paljon, kävelee ja touhuaa pystyssä, odottelisin nollaan. Lämpimät välihousut kannattaa kyllä pukea välikausihaalarin tms. alle silloinkin.Siinä aikaisin toppapukuun siirtymisessä kun on se puoli, että kun tulee oikein kylmä ja pakkasta, pitäisi olla vielä jotain lisättävää päälle, niin ettei kannata koko vaatearsenaalia kerralla heittää peliin, vaikka ilma ei enää +15 olekaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat