Mitä laittaisin lihamurekkeen täytteeksi?

Vierailija

Olen aikaisemmin kokeillut laittaa Koskenlaskija juustoa ja tulikin ihan kelvollista syötävää, mutta nyt kaipaisin vaihtelua.

Oliskos kellään hyviä ideoita?

Kommentit (6)

Vierailija

Täytetty lihamureke



4-6 :lle

½



kg

jauhelihaa

1



dl

Myllyn Paras Korppujauhoja

1



dl

vettä + 1 dl ruokakermaa tai kermaviiliä

1



sipuli + 1 tl öljyä

1-2



munaa

1-1½



tl

yrttisuolaa





musta- tai valkopippuria myllystä



Täyte:

½-1



prk

fetajuustokuutioita

4-6



aurinkokuivattua tomaattia

½



ruukkua

tuoretta basilikaa



Lisäksi: 4-6 isoa perunaa ja 2-4 sipulia



Hienonna sipuli, nosta se kulhoon ja liruta päälle tilkka öljyä. Kypsennä mikrossa noin 1 minuutti. Anna jäähtyä. Mittaa korppujauhot ja neste kulhoon, sekoita ja anna turvota. Lisää jauheliha, munat, sipuli ja mausteet ja sekoita taikina hyvin.Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja silppua basilika.



Pese perunat hyvin ja lohko ne pitkittäin. Voit käyttää myös pakastettuja perunalohkoja. Kuori sipulit ja puolita ne.



Nosta kaksinkertainen leivinpaperi uunipellille. Ota kippoon kylmää vettä. Muotoile mureketaikina kostutetuin käsin palloksi ja nosta se leivinpaperin päälle. Painele litteäksi levyksi välillä käsiä kostuttaen.



Levitä valutetut fetajuustokuutiot, tomaattisuikaleet ja basilikasilppu murekkeen keskelle. Nosta sivut täytteen päälle ja ummista sauma hyvin. Kiepsauta varovasti paperia apuna käyttäen saumapuoli alaspäin.Levitä perunalohkot ja sipulinpuolikkaat uunipellille murekkeen molemmin puolin. Pirskota niiden päälle vähän öljyä ja pinnalle yrttiseosta.



Kypsennä 200-225 asteen lämmössä 40-45 minuuttia uunin keskiosassa. Kääntele perunoita ja sipulia kerran kypsymisen aikana. Tarjoa lisäkkeeksi esim. tuoretta kurkkua tai jääkaapin takaosaan unohtuneita sieni- tai muita säilykkeitä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat