Seuraa 

Meidän neiti alkaa olla puolivuotias ja vieläkään kiinteitä ei mene kuin ehkä maksimissaan neljäsosa pilttipurkillista päivässä. Ruokavalio on ollut vähän yksipuolinen (bataatti ja parsakaali) kun sai näppylöitä jostakin ruoka-aineesta. Tämäkin varmaan jonkin verran vaikuttaa asiaan, sillä hedelmäsoseet ja maissi menivät aiemmin kokeillessa paremmin. Nyt ollaan lisätty pari päivää sitten kana listalle, mutta jotenkin iho taas tuntuu ärtyvän enemmän :(Pohdinkin tässä rintamaidolla pärjäämistä ja tuota pientä kiinteiden määrää. Puolen vuoden iässähän vauva alkaa jo tarvita kiinteää ruokaa. Kysymys onkin että kuinka paljon on tarpeeksi? Ja oletteko huomanneet että vauvanne olisi alkanut syödä paremmin kiinteitä kun niitä todella ravinnontarpeensa tyydyttämiseksi tarvitsee? Siis pitäisi itse huolen siitä että saa tarpeeksi ruokaa? Alkaa tässä pikku hiljaa huolestuttaa tämä meidän tilanne vaikka maitoa tuntuukin vielä riittävän. Tuo herkistymisepäily ja yksipuolinen ruokalista varsinkin lisänä asiaan...

Kommentit (2)

Kiinteitähän ei tarvitse alkaa antaa useimmille lapsille kuin vasta suunnilleen puolen vuoden iässä. Osa lapsista toki tarvitsee kiinteitä jo aiemminkin, mutta tosiaan useimmat pärjäävät ihan hyvin pelkällä rintamaidolla. Meillä neuvolassa sanottiin, että vasta 8-kuinen vauva tarvitsee kaikki ruoka-aineryhmät ruokavalioonsa, jos kyse on terveestä lapsesta jolla on esim. normaalit rautavarastot. Ihan maalaisjärjelläkin ajateltuna tuo varmasti pitää paikkansa, kun jos kerran vasta 6-kuisena lapselle alkaa antaa makuannoksia, niin eihän niistä heti saa valtavasti hivenaineita ja vitamiineja. :) Eli ei siis tarvitse huolestua, vaikka lapsi ei paljon kiinteitä söisikään, kyllä hän ajan kanssa niitä määriä lisää. Rintamaito (tai korvike) on se pääasiallinen ruoka aina sinne vuoden ikään asti, siihen asti kiinteiden annosten ei tarvitse olla kovinkaan kummoisia. Loppujen lopuksi lapsi saa esim. sen riittävän rauta-annoksen jo hyvin pienestä määrästä lihaa tai puuroa (jos puuro on täysjyvästä).Meillä tyttö alkoi syödä enemmän vasta siellä vuoden tietämissä. Siihen asti oli hyvä jos meni n. pilttipurkillisen verran vihanneksia/lihaa päivässä ja ehkä puolikkaan pilttipurkillisen verran puuroa. Ja ihan terve tyttö on kyseessä, painokäyrä kulkenut tasaisesti, samoin pituus. Enpä jaksanut huolehtia asiasta, kun imetin siinä rinnalla, tyttö oli tyytyväinen eikä valitellut nälkäänsä. :)

Äidinmaidosta saa kaiken muun tarvittavan, mutta raudan määrää voi olla tarpeellista lisätä yli puoli vuotiaalle. On myös vuoden ikään täysimetettyjä lapsia, joilla ei ole ollut raudanpuutosta. Rautaa saa erityisesti lihasta ja täysjyväviljasta. Oma tyttäreni alkoi syömään soseita kunnolla n. 8kk iässä ja varmasti monille maistuu vasta myöhemminkin. En olisi huolissaan jos lapsi kasvaa ja on terve.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat