Seuraa 

Onko täällä vvv-harrastajia? Haluaisin kuulla, kuinka homma on teillä lähtenyt käyntiin, itseäni kiinnostaa kovasti. Meidän poika, 1kk on jo saanut olla ilman vaippaa iltaisin ja ollaan suhhuuteltu kun pissa on tullut, saas nähdä tuleeko tästä mitään :)

Kommentit (3)

Vauva kylläkin on jo kohta 10 kuukautta. Meillä ei aloitettu ihan syntymästä asti pissauttamista, koska vauvani syntyi keskosena ja hän ei meinannut pysyä alkuun edes syönnin aikaa hereillä. Kuitenkin vaippaa vaihtaessa aina suhistiin ja yleensä pissa lirahtikin hoitopöydälle. Noin nelikuisena (korjattua ikää 2½kk) alkoi vauva tehdä tarpeensa potalle tai pöntölle. Lavuaarin päällä sen sijaa ei tehnyt pissaa ollenkaan. Monena päivänä oli niin, että yhtään vaippaa ei kastunut ja yövaippakin oli kuiva (vaikka en pissata öisin) tai vain vähän kostea ja vauva pissasi isot pissat pottaan heti herättyään.Vähän jälkeen puolen vuoden iän on ollut pientä kriisiä ja yhä useammat pissat ovat tulleet " housuun" , mutta nyt taas on suunta parempaan päin. Nyt ehkä noin puolet pissoista tulee vaippaan ja puolet pönttöön/pottaan tai lattialle. Selvästi tykkää tehdä tarpeensa muualle kuin vaippaan, sillä vauva pidättää kyllä pissaa ja yleensä lorottelee sen lattialle, kun saa olla peppu paljaana.Viestintä toimii meillä aika hyvin eli vauva selvästikin osaa sanoa kun on hätä, mutta vain silloin kun haluaa tehdä tarpeensa muualle kuin vaippaan. Toisin sanoen välillä päästelee vain leveitä hymyjä siihen asti kunnes vaippa kastuu ja sitten ilmoittaa pissan tulleen, toisinaan taas karjaisee ennen pissan tuloa, että " tarttis päästä potalle" . Yleensä vvv toimii paremmin meillä silloin kun vauvalla ei ole vaippaa eli ei ole mahdollisuutta tehdä vaippaan. Vaipattomina päivinä useimmat pissat siis tulevat pottaan.Liikkuminen, ääntely, hampaiden tulo ym. kehitysvaiheet ovat selvästi näkynyt viestimättömyytenä vauvalla.Empä keksi muuta sanottavaa, mutta tässä nyt oli vähän meidän kokemuksia! =)

ettemme ole Suomen ainoat vauvan pissittäjät ;)Meillä mies on jopa innokkaampi kuin minä, kovasti pojalle sanoo " piss piss" aina kun pissit hurauttaa ;) Kumpikin meistä tunnistaa jo, milloin vauva pissii.Meillä onnistui eilen ensimmäiset kakit lavuaariin, ollaan aika ylpeitä! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aloin laittaa tyttöä lavuaarin päälle kakkaamaan kun tyttö oli 1 1/2 kk vanha. Parin viikon perästä lavuaari meni tukkoon ja haettiin mökiltä potta, johon kakat on sen jälkeen tullut. Mitään erityisiä viestejä kakasta tyttö ei vielä anna (on nyt 3kk) mutta osaan jo lukea murinasta ja sätkyttelystä, että kohta on taas aika. Tyttö kakkaa 3-4 kertaa päivässä ja potalla käydään aina vaipanvaihdon yhteydessä. usein sillon tulee pisutkin. ja iltaisin annan pötkötellä ilman vaippaa ja käytän potalla aina jonkin ajan päästä, ja siihen asti tyttö yleensä pidättää pissaa, joka tulee siis sitten pottaan.oikein hyvin meillä on tähän asti sujunut! tosin mies ei ole kovin innokas potattaja kun joskus voi vierähtää varttikin kakkaa vääntäessä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat