Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta useimmiten siten, että pitää ottaa 48 tunnin sisään oireiden alkamisesta. Jos lääkettä ei ole kaapissa, niin mistä sitä noin lyhyellä aikavaroituksella voi saada.Tehoaa myös tavalliseen influenssaan.

Lahdessa on aloitettu varautuminen mahdollisen lintuinfluenssan saapumiseen Suomeen. Päijät-Hämeen keskussairaalassa on varattu tuhat annosta Tamiflu-lääkettä. Suomen valtio on hankkinut lääkettä 1,3 miljoonaa annosta.

Mikäli virus äityy epidemiaksi, lääkettä jaetaan muun muassa terveydenhuollon niille henkilöille, jotka ovat ensimmäisenä tekemisissä sairastuneiden kanssa.

Yksityishenkilöt voivat halutessaan hankkia lääkettä myös itse.

- Tamiflu on reseptilääke. Meillä on valmiiksi kirjoitettuja reseptejä täällä vastaanotolla, kertoo virkalääkäri Kari Lounamo.

Tartuntatautien vastaanotto on avoinna arkisin kello 8-15 ja reseptin voi hakea ilman ajanvarausta. Toistaiseksi Lahdessa ei ole ollut reseptijonossa tungosta. Tamiflu on kiinnostanut lähinnä mahdollisille tautialueille matkustavia. Kymmenen tabletin annos maksaa apteekissa 33 euroa.UUtinen otettu tämän pvän ESS istä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat