Seuraa 

Vauva kohta 5kk ja aattelin aloittaa päivällä perunan ja illalla vellitilkan antamista (tähän asti pärjätty pelkällä rintamaidolla). Voisko joku antaa oikein tarkat ohjeet miten kannattaisi toimia ja " ruuat" valmistaa?Minkä verran kantsii perunaa keittää (enemmän kerralla?), laitanko omaa maitoa joukkoon (minkä verran?) ja pikkurasioissa pakkaseen loput, vai säilyykö huomisen annos päivän jääkaapissa jos en kaikkee pakastaisi? Voiko pelkkää perunasosetta (keitinvesitilkkaan soseutettua) ilman maitoa pakastaa ja lisätä ä-maitoa sit ku syömisen aika on? Voihan pakastettua ä-maitoa sulattaa joukkoon? Mihin aikaan päivästä kantsii kokeilla ekana? Minkälaisella annoksella aloitan? Imetänkö ensin vai jälkeen perunan?Entä iltavelli? Kantsiiko aloittaa eka vellillä vai perunalla? MIten velli " tehdään" vai voiko antaa suoraan purkista sellaisenaan lämmitettynä vai pitääkö ohentaa maidolla? Paljon sitä annan, lusikallako vai pullosta? Ja imetystä ennen vai jälkeen?Pelottaa et tulee masuvaivoja, siks oon lykänny kiinteiden alottamista ja myönnän et se tuntuu alkuun vaikeelta ku imettäminen on niin vaivatonta, ei tarvii mitään sekoitella ja lämmitellä. Oon ehkä vähän yksinkertainen äiti... Eli kaikenlainen tieto on tervetullutta! Yritin katella Bonan vihkosesta ohjetta mut en löytäny.

Kommentit (1)

Voisko joku antaa oikein tarkat ohjeet miten kannattaisi toimia ja " ruuat" valmistaa?Keität perunat ja kasvikset ihan normaalisti, mutta ilman suolaa. Jos jossain vaiheessa annat lihaa, niin sekin täytyy keittää, ei saa paistaa.Minkä verran kantsii perunaa keittää (enemmän kerralla)

-Alkuun ei varmaan tarvitse keittää kuin yksi peruna. Kiinteiden aloittaminenhan on alussa pelkää syömisen harjoittelua ja uusiin makuihin tutustumista. Aloita 1-3 teelusikallisesta vaikka viikon ajan, ja jos mitään masuvaivoja ei tule, niin voit pikkuhiljaa määriä lisäillä ja lopulta annat vauvalle niin paljon sitä perunaa kuin vain syö.laitanko omaa maitoa joukkoon (minkä verran?)

-yleensä omaa maitoa tai korviketta laitetaan perunan joukkoon siksi, että mukana olisi jo ennalta tuttu maku, mikään pakko sitä maitoa ei ole sinne sekaan laittaa. Voit laittaa sitä ihan miten itsestä tuntuu, paljon tai vähän..ja pikkurasioissa pakkaseen loput, vai säilyykö huomisen annos päivän jääkaapissa jos en kaikkee pakastaisi?

-Kyllä säilyy vuorokauden tai kaksi se itsetekemä sose kaapissa. Tähän ei kannata lisätä sitä maitoa, vaan maito kannattaa laittaa vasta sitten kun teet sen yhden syöntikerran annoksen.Voiko pelkkää perunasosetta (keitinvesitilkkaan soseutettua) ilman maitoa pakastaa ja lisätä ä-maitoa sit ku syömisen aika on?

-Kyllä voi, eli juuri näin :DVoihan pakastettua ä-maitoa sulattaa joukkoon?

-Voi.Mihin aikaan päivästä kantsii kokeilla ekana?

-Aamupäivästä. Tämä siksi, että jos tulee masuvaivoja, ne ei häiritse yöunia vaan tulee päivän aikana.Minkälaisella annoksella aloitan?

-Tuossa alussa se tulikin eli ihan muutamilla teelusikallisilla.Imetänkö ensin vai jälkeen perunan?

-Tämän saat aivan itse päättää. Jos vauva on kovasti nälkäinen, voi olla hyvä, että imetät ensin.Entä iltavelli?

-Iltavellikin kannattaa alkaa makustelemaan niin, että annat sitä ensimäisiä kertoja aamupäivällä tai päivän aikana ihan muutamia kymmeniä millejä. Voit sekaan sekoittaa myös omaa maitoasi.Kantsiiko aloittaa eka vellillä vai perunalla?

-Mie aloittaisin sillä perunalla, koska jos ostat kaupan vellejä etkä tee itse, niissä kaupan velleissä on sitä korvikemaitoa ja jos vauvan masu ei ole siihen tottunut, niin voi tulla kovastikin masu kipeäksi. Kannattaa ehkä tehdä niin, että totuttelette ensin siihen perunaan ja kun peruna tai joku muu kasvissose menee, ja se syöminen on opittu, lisäät mieluummin iltaan puuron kuin sen vellin.MIten velli " tehdään" vai voiko antaa suoraan purkista sellaisenaan lämmitettynä vai pitääkö ohentaa maidolla?

-Voit antaa sellaisenaan lämmitetettynä tai voit ohentaa maidolla. Jos ohennat sitä maidolla, niin se on helpompi imeä pullosta.Paljon sitä annan, lusikallako vai pullosta? Ja imetystä ennen vai jälkeen?

-Periaatteessa voit sitä velliäkin sitten kun olet testannut, ettei masu mene kipeäksi, antaa niin paljon kuin vauva sitä vain syö. On ihan itsestäsi kiinni annatko lusikalla tai pullosta. Imetystä ehkä alkuun, ja vasta " täyteen" masuun sitä velliä.Sitten omia kokemuksia:Me aloiteltiin ihan vain makustelemaan soseita kun tyttö oli päälle 3 kk ikäinen. Aloitin kaikista suosituksista huolimatta päärynäsosella ja määrät oli todella pieniä. Tarkoituksena oli siis vain ja ainoastaan opetella syömään kiinteitä ja tottua lusikkaan ja erilaiseen syömiseen. En edes antanut sitä sosetta joka päivä, vaan joskus vain muutamia kertoja viikossa. Sitten kun tyttö oli jo 4 kk, lisäsin kasvissoseen mukaan ja sitäkin meni alkuun vain puoli purkkia (jos sitäkään). Pikkuhiljaa on määrät nousseet ja nykyisellään meneekin jo koko purkki kasvis- liha- tai hedelmäsosetta sekä aamupuuro päälle (tyttö on vajaa 6 kk)Mitään kiirettä siis ei kannata pitää sen syömisen suhteen. Kunhan nyt ensin harjoittelette vain. Kun se syöminen on hallussa, voi niitä määriäkin sitten lisäillä ja se oma varmuus tulee siihen, että mitä ja miten paljon vauvalle antaa. Meille sopi todella hyvin se, että alkuun vain maisteltiin ja harjoiteltiin ja kun tämän yli oli päästy, olen ihan oman tuntemuksen mukaan lisäillyt makuja ja annosten määriä ja oikein olen toiminutkin.Toivottavasti näistä oli apuja! ja hauskaa syömisen opettelua sinne, sotkuista puuhaa se todellakin on :DSisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat