Seuraa 

Vääntäkää minulle rautalangasta kuomurattaiden ja yhdistelmävaunujen erot :)

Jotkut kutsuvat esim. Emmaljunga Crosswayta / Ceroxia kuomurattaiksi, toiset yhdistelmävaunuiksi. Eli miten nämä määritelmät oikein menevät?

Kommentit (5)

ja sitten se jatkokappale. Eli siis meillä oli Brion yhdistelmät, joissa oli kantokoppa eikä vaihdettavaa koppaosaa. Muuten olivat kuin kuomurattaat, mutta istuinosan saattoi vauvavaiheessa laittaa korkeammalle, ja ratasvaiheessa matalammalle. Kantokopan kuomusta sai ratasosaan jalkasuojan sitten kun kantokoppa jäi pieneksi. Tuo korkeampi asento ainakin näin pienelle ihmiselle oli ihan tarpeeton, ja siinä asennossa ratasosa ei mennyt kovin pieneen kasaan, eikä oikein pieneen ala-asennossakaan. Eli yhdistelmän ratasosa oli isompi, kömpelömpi, eikä mennyt niin pieneen kasaan kuin kuomurattaat olisivat menneet. Ja halvemmaksikin olisi kai tullut ostaa kuomurattaat ja kantokoppa. Toivottavasti tämän vuoden mallit ovat jo fiksummin suunniteltuja. Makuutilan pituus kannattaa kuitenkin tarkistaa, jos ostaa ulkoisesti pieneltä vaikuttavat rattaat. 1-vuotiaat ovat jo n. 80 cm pitkiä, ja jos vielä 2-vuotiaaksi meinaa nukuttaa rattaissa, niin 80cm makuutilaan ei mahdu ainakaan talvivaatteissa. Joissain merkeissä niinkin pieniä rattaita on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihan perinteisiä yhdistelmävaunuja ovat ne, joissa kova vaunukoppa kiinnitetään runkoon, ja myöhemmin samaan runkoon laitetaan ratasistuin.

Sitten on yhdistelmärattaita (ennen sanottiin näitä kevyt yhdistelmiksi), jotka siis ovat rattaat, joissa ratasistuimeen laitetaan irtonainen kova kantokoppa tai pehmeä kantokassi.

Lisäksi ovat sitten pelkät kuomurattaat ilman kantokassia- tai koppaa(mutta joihin toki voi ostaa erikseen kantokassin tai -kopan).Esimerkiksi Emmaljungalla on näitä kaikkia =) Siis tietääkseni kaikkiin Emmaljungan kuomurattaisiin (paitsi Scooter ja Softy) voi laittaa kantokopan/-kassin, jolloin niistä tulee yhdistelmät... Ja uutuutena on kovia koppia jotka voi laittaa kiinni rattaiden runkoon... Kuvia kannattaa katsoa vaikka Emmaljungan sivuilta http://www.emmaljunga.seSelvensiköhän tämä yhtään vai sekoitinko vaan...

Elikkäs kuomurattaat ovat pelkästään tyyliin rattaat mutta yhdistelmissä on jo ostettaessa se kantokassi/pussi missä voi olla ihan jo vauvasta lähtien.Kun taas kuomullisiin pitää itse sitten ostaa tarvittaessa se jalkapussi ja kantokassi.Sittenhän on kuomullisia matkarattaita mutta ne taas sitten asia erikseen.Ja monet pelkät kuomurattaat ovat isompia/tilavempia kun esim;yhdistelmät.

Kuomurattaat ovat oikeastaan = yhdistelmärattaat, paitsi että yhdistelmärattaissa kauppaan kuuluu pehmeä tai kova kantokoppa joka asetetaan ratasosan päälle. Näinköhän se meni? :)Eli tavallaan puhutaan ihan samasta asiasta, mutta varustelu ratkaisee.Taisin ymmärtää! :D

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat