Seuraa 


Kyllä välillä tuntuu että näiden allergioiden kanssa ponnistellessa on voimat ihan puhki! Välillä jo itsekin epäilen että tuleekohan kotialtistuksissa tehtyä oikeat diagnoosit. On tosi hankala todeta oireita, kun ovat aina vähän epäselviä. jatkuvaa ihon ja kakkojen kyttäystä... Kaiken ruuan saa alusta alkaen vääntää itse, eikä nuo kasvikset ja vihannekset lisäänny ruokavalioon vaikka mitä tekisi. Arkea pyöritetään 3 sopivan kasviksen ja 2 lihan voimalla.Siis nyt tarvisin todellakin niitä selviytymistarinoita allergioiden helpottamisesta. Tämä on niitä allergisen äidin harmistuksen hetkiä kun altistuksessa todettu taas yksi sopimaton, vaikka ne toiveet on aina niin korkealla, mutta sieltä korkealta tiputaan ja lujaa tiputaankin.

Että itkettää ja kyrsii kun voikin tämä elämä olla niin vaikeata :((

Kommentit (3)

Lapselleni kävi noin 7-8 kk iässä viisi ruoka-ainetta ja käytössä oli apteekin korvike Neocate. Imetyksen jouduin lopettamaan, koska erittäin tiukkakaan dieetti ei auttanut. Iho oli kauheassa kunnossa, taipeet vuoti verta, posket oli hirveimmät kun ihan kudosnestettä tihkui läpi. Aattelin silloin, ettei tästä mitenkään voi päästä voiton puolelle. Lapsellani oli maito- ja vilja-allergia, esim. kananmunaa ja kalaa ei ollut kerinnyt saada, joten niistä ei siinä vaiheessa ollut tietoa eikä siinä vaiheessa niitä tietenkään kokeiltukaan.Ensin lapsi oli 2 vk pelkästään Neocatella ja käyttöön otettiin Gefilus-maitohappobakteerit. Iho alkoi pikkuhiljaa rauhoittua ja sitten varovasti lisäsin takaisin nuo " varmat" ruuat. Iho pysyi aika hyvänä ja hiljakseen sain ruokavalioon uusia ruokia. Hyvin hitaasti ja varovasti kokeilin yhdessä ravitsemussuunnittelijan kanssa sovittuja ruoka-aineita. Joskus tuli takapakkia, joskus pääsi kiljumaan riemusta!Meillä tuossa pahimmassa vaiheessa sopivia olivat riisi, parsakaali, mustikka, hirvenliha ja tuo korvike Neocate.Pikkupikkupikkuhiljaa ruokavalioon tuli mukaan ruusunmarja, vadelma, peruna, kukkakaali, maissi, hirssi, tattari, possu, riista. Jatkossa sain mukaan kaikista ruoka-aineryhmistä jotain. Soija alkoi käydä noin 1 v 8 kk iässä ja korvike vaihdettiin soijapohjaiseksi. Silloin sain antaa ekan kerran soijajäätelöä ja maistui hyvin neidolle!Nyt tyttö on 5-vuotias. Ruokavaliossa on mukana kaikki mahdollinen, mutta " maidottomasta" ajasta jäi se, ettei hän suostu maitoa juomaan. Annan kalkkitabletin D-vitamiinilla lisättynä noin joka päivä.Voi tuntua kurjalta ajatella, että menee vuosia ennenkuin tilanne on normaali, jos sittenkään. Mutta se saattaa muuttua dramaattisesti kertaheitolla, kuten meille kävi vähän ennen 2-vuotispäivää. Silloin sain ravitsemusterapeutilta luvan " antaa kaikkea" , ei tarvitse testata ja kakan ja oireiden kyttääminen loppui. Se oli suunnaton helpotus! Joskus tilanne saattaa kestää pitempään, mutta meille kävi hyvin.En osaa muuta sanoa kuin että jaksa olla tarkka, testaa ruokia riittävän pitkään ja pidä ruoka- ja oirepäiväkirjaa. Siitä saa ehkä viitteitä, mitä söi esim. toissapäivänä, jos tänään alkoi esim. ripuli.Vielä sinulle yksi piristys: Meillä on puolitoistavuotias nuorempi lapsi, jolla ei ollut minkäänmaailman allergioita! Että tuntuu helpolta lapsen ruokkiminen: ensin imetystä lähes vuosi ja sitten melkein suoraan tavalliseen maitoon ja tavalliseen ruokaan! Ei vois helpompaa olla!!
Paistaa se päivä joskus risukasaankin ;)Lähinnä on voimat loppu näiden uusien ruokien etsimisen kanssa. Monesti ja kaikista tärkeistä & helpoista ruuista on vedetty vesiperät, ja ei enää jaksa edes altistaa kun se tietää valvottuja öitä ja syventää tätä väsymystä (lue:vitutusta!!!!).

Luulin olevani sinut näiden allergioiden kanssa, ja pitkään olikin, mutta aina kun otetaan takapakkia mieli mustuu ja harmittaa niin vietävästi...Kerroit että kaksvuotiaana saitte ravitsemusterapeutilta ohjeen kokeilla kaikkea? Siis ihan tuosta noin vaan unohdetaan kaikki altistukset?

Meilläkin pian 2-vuotispäivä häämöttää, jota innolla odotetaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sai antaa mitä vaan. Elämä helpottui kertaheitolla totaalisesti!

Pidä välillä taukoa testaamisessa. Vaikka sitten menisitte niillä muutamalla ruoka-aineella pari, kolme viikkoa ilman testejä, ei siitä ole mitään haittaa. Päinvastoin, saat itsekin huilata vähän ja lapsesi elimistö saa rauhoittua ainaisista uusista kokeiluista. Tiedän kyllä, miten raskasta tuo vaihe on. Kuten jo kirjoitin, voi tilanne muuttua yht' äkkiä. Niin kävi meille eikä sitten enää tullut mitään takapakkeja. Ehkä ikää oli tullut tarpeeksi ja sen myötä elimistö oli vahvistunut. Lisäksi uskon, että huolellisella hoidolla on suuri vaikutus allergioiden hoidossa ja annan itselleni päänsilityksen, kun jaksoin sen rumban. Lapseni ruoansulatuselimistö oli saanut rauhoittua ja parantua sopivan ruokavalion aikana ja sitten alkoikin kaikki ruuat käydä. Ja kun valittavana on laajasti erilaisia ruoka-aineita, mitä antaa, ei yhtä laatua tule paljon kerralla ja usein.Otan todella osaa ja myötäelän kanssasi. Joskus lohdutin itseäni, ettei allergiat onneksi ole kuolemaksi, on paljon pahempiakin sairauksia. Elämä allergioiden kanssa on välillä superraskasta eikä sitä oikein tahdo ymmärtää sellaiset, jotka eivät ole joutuneet kokemaan samaa. " Eikö sille nyt voi vähän antaa jäätelöä?" No, ei yhtään pisaraa!!Tsemppiä sinulle kuitenkin. Usko kaikesta huolimatta parempaan, kyllä se teilläkin joskus helpottaa.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat