Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei,

tietääkö joku, alkaako paasto aamulla juuri silloin kun aurinko nousee, esim tänään aamulla aurinko nousee klo 7.57, vai onko tätä ennen joku aika jolloin ei saa enää esim.syödä ?

Kuulin, että ennen auringon nousua olisi tällainen aika, eli tavallaan paastohan alkaisi silloin jo aiemmin aamulla ?

Pitääkö tämä paikkansa ? Olen itse ollut aina siinä luulossa, että paaston aika alkaa auringon noustessa ja päättyy auringon laskuun.

-Linda-

Kommentit (8)

Kiitos, arvasinkin että täältä tulee hyviä vastauksia =)

Hei, nyt kun pääsin vauhtiin, kyselen vielä seuraavaa..? Eikö pitänyt myös paaston aikana antaa jonkinlainen " rahasumma" / " almuja" vähäosaisille ? Vai olenko taas ihan hakoteillä..?

Miten muistan, että siihenkin oli jokin tietty aika paaston aikana, milloin tuo ko.lahjoitus piti tehdä ? Vai sekoitanko johonkin muuhun nyt..?

-Linda-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä käytetään tuota 5 min sen takia, että aamuisin ei ole tietokone päällä, josta kuulisimme athanin ja eri kellot kotona näyttävät vähän eri aikaa. Näin varmistamme, että emme syö enää, kun paasto on jo alkanut.Joillain muilla saattaa olla toisenlainen käytäntö.

Siis olenko nyt ymmärtänyt väärin? Tälläinen hadith kuitenkin asiasta löytyy mutta onko siis asia niin kuin minä esitin vai olenko ymmärtänyt väärin? Valaiskaa, pliis.

Fiqh-as-Sunnah

Sayyid Saabiq

Osa 3, sivu 130c: Paastoaminen. Aamun koittoa edeltävän aterian aikaAamun koiton aterian aika alkaa keskiyöstä ja loppuu aamun sarastukseen. Pidetään parhaana viivyttää sitä (niin lähelle aamun koittoa kuin mahdollista). Zaid ibn Thabit kertoi: " Söimme aamun koiton aterian Allahin lähettilään (SAAS) kanssa ja sitten nousimme rukoilemaan. Häneltä kysyttiin: �Mikä oli noiden kahden asian välinen aika?� Hän vastasi: �(Aika, joka kuluu siihen, että lausutaan) viisikymmentä jaetta." Tämän ovat kertoneet al-Bukhari ja Muslim.http://www.islamopas.com/fiqh/ptavat.html

Paasto alkaa siis auringon sarastuksesta, ennenkuin aurinko nousee. Meidän rukouskalenterin mukaan aurinko alkoi sarastamaan tänään noin klo 5.40 mutta se vaihtelee sijainnin mukaan. Ja itseasiassa ennen sarastuksen alkua pitäisi pitää vielä noin 50 Koraanin jakeen pituinen tauko, tai siis lopettaa syöminen noin 50 Koraanin jakeen lausumiseen varattu aika ennen tuota sarastusta. Eli olisiko noin 5 minuuttia...

Tuliko tarpeeksi epäselvästi;) Kysy jos et saa tolkkua...

Niin ja siis auringonsarastuksen alettua on myös aamurukouksen, Fajirin aika. Eli syödään, tehdään wudu ja rukoillaan, näin menee meikäläisen järjestys aamuisin:) Tosin mies tekee wudun, syö, ja lähtee moskeijalle, eli kaikki taaplaa tyylillään, al-hamdulilLaah.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat