Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Saako puolivuotiaalle jo antaa soijaa, esim. soijarouhetta?

Vierailija

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

siis me olemme kasvissyöjiä ja soija tärkeä osa ravintoamme. emme tahdo pilata lapsen tärkeää ruoka-ainetta antamalla sitä liian aikaisin. Vasta yli vuoden vanhana aloimme antaa soijaa, siihen asti selviää ihan hyvin kasviksilla ja maitotuotteilla.

Vierailija

vaan ihan yksittäisten ihmisten ylläpitämiä sivustoja joissa nyt jostain syystä halutaan pelotella ihmisiä. Kyllä soijaa ihan virallisesti pidetään terveellisenä ruoka-aineena, millä on monia hyötyjä ihmisille. Ei ehkä joka päivä kannata syödä (poikkeuksena tietysti soijakorvikkeella olevat vauvat), mutta turha ruveta pelkäämäänkään.Kasviestrogeenejä on muuten paljon muuallakin kuin soijassa, esim. täysjyväviljassa lähes yhtä paljon (ihan vaan tuohon e-pillerivertaukseen), ihme kun kukaan ei siitä pelottele vaan sitäkin pidetään erittäin terveellisenä.

Vierailija

Meillä poika on todella allerginen kaikelle. Ihan vauvana kun oksensi maidot pihalle (ikää oli 1kk) niin soijaa lääkärissä ja lastenpolilla annettiin ja siitä saakka annettu. Sanoivat silloin ettei muuta edes kokeilla. Nyt kyllä taas rupeaa arveluttamaan nämä jutut.

Vierailija

lehtiartikkeleihin ja tutkimuksiin ja tiedemiesten/lääkäreiden raportteihin. Minä en näiden tietojen valossa söisi soijaa enkä varsinkaan syöttäisi sitä lapsilleni!

Vierailija

suositellut välttämään soijaa, vaikka olemme olleet kasvissyöjiä lähes 10 vuotta ja kolmivuotiaan poikamme takia olen käynyt kahdesti ravitsemusterapeutilla varmistamassa ruokavalion sopivuuden lapselle!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat