Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (19)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

siis me olemme kasvissyöjiä ja soija tärkeä osa ravintoamme. emme tahdo pilata lapsen tärkeää ruoka-ainetta antamalla sitä liian aikaisin. Vasta yli vuoden vanhana aloimme antaa soijaa, siihen asti selviää ihan hyvin kasviksilla ja maitotuotteilla.

vaan ihan yksittäisten ihmisten ylläpitämiä sivustoja joissa nyt jostain syystä halutaan pelotella ihmisiä. Kyllä soijaa ihan virallisesti pidetään terveellisenä ruoka-aineena, millä on monia hyötyjä ihmisille. Ei ehkä joka päivä kannata syödä (poikkeuksena tietysti soijakorvikkeella olevat vauvat), mutta turha ruveta pelkäämäänkään.Kasviestrogeenejä on muuten paljon muuallakin kuin soijassa, esim. täysjyväviljassa lähes yhtä paljon (ihan vaan tuohon e-pillerivertaukseen), ihme kun kukaan ei siitä pelottele vaan sitäkin pidetään erittäin terveellisenä.

Meillä poika on todella allerginen kaikelle. Ihan vauvana kun oksensi maidot pihalle (ikää oli 1kk) niin soijaa lääkärissä ja lastenpolilla annettiin ja siitä saakka annettu. Sanoivat silloin ettei muuta edes kokeilla. Nyt kyllä taas rupeaa arveluttamaan nämä jutut.

lehtiartikkeleihin ja tutkimuksiin ja tiedemiesten/lääkäreiden raportteihin. Minä en näiden tietojen valossa söisi soijaa enkä varsinkaan syöttäisi sitä lapsilleni!

suositellut välttämään soijaa, vaikka olemme olleet kasvissyöjiä lähes 10 vuotta ja kolmivuotiaan poikamme takia olen käynyt kahdesti ravitsemusterapeutilla varmistamassa ruokavalion sopivuuden lapselle!

Tottakai soijasta tehty äidinmaidonkorvike on eri asia! Sehän on tarkoitettu vauvalle, niinkuin tavallinen lehmänmaidosta tehty korvikekin. Eihän tavallista " raakaa" lehmänmaitoakaan saa antaa alle vuodenikäiselle.

Tuhoaa kuulemma munuaiset koska soijan proteiini on niin " vahvaa" , paljon vahvempaa kuin esim. lihassa ja maidossa, jonka proteiinia ei myöskään alle yksivuotiaan munuaiset sinällään kestä. Siksipä onkin mm. kasvissyöjille hyvä vaihtoeto, mutta ei vauvana. Kyse ollut nimenomaan rouheesta, jostain miedommasta tuotteesta en tiedä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat