Vierailija

eli mistä voi johtua että raskauden aikana trombosyytit laskevat.noin 1kk sitten katsottiin ja olivat hieman matalat ja nyt uusissa verikokeissa huomattiin että ovat taas laskeneet arvot.mistähän voi johtua ja mikä hoitona ylensä trombosyyttien laskuun?

Sivut

Kommentit (22)

ylä vatsa on kyllä kipeä mutta uskon sen johtuvan vauvan asennosta kun pyllyään pitää tuossa oikealla puolella niin että säteilee selkäänkin tuo kipu:(

ei mulla mitään muita oireita ole..

kuinka nopeaa paineet nousevat ylensä jos raskausmyrkytyksestä kyse?t:ap

ei noi sun arvos vielä kovin hälyyttävät ole. Sektiokin pystytään tekemään vielä n. 50 arvoilla. Älä stressaa liikaa, sekin saattaa laskea arvoja jos siihen on taipumusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

epiduraalia ei kuulemma saa laittaa kun on verenvuoto riski suurentunut se suurenee entisellään.muuhun ei oikein vastannut vaikka yritin kysyä mistä johtuu.

niin ja kyseessä oli kätilöopiston lääkäri.t:ap

tarvittaessa trombosyyttiarvoja voidaan ennen synnytystä nostaa kortisonilääkityksellä, samalla lääkkeellä, millä ennenaikaista synnytystä varten kypsytellään sikiön keuhkoja.

Kerron kuitenkin jotain tuosta oireyhtymästä. Tuo HELLP tulee sanoista hemolysis, elevated liver enzymes, low platelets. Eli hemolyysi, kohonneet maksaentsyymit, matala verihiutalearvo (eli matala trombosyyttiarvo ). Tilaan kuuluu aika usein kova ylävatsakipu, verenpaineen kohollaoleminen y.m. Ollaanko sinulla mahdollisesti tutkimassa verikokeena maksa-arvoja ? Mitä muut perusverikoetulokset olivat ? Käsittääkseni tuo sana hemolysis eli hemolyysi tarkoittaa veren punasolujen suurempaa hajoamistaipumusta, jolloin muistaakseni punasolujen esimuodot ovat koholla verikokeessa ja joitakin muitakin muutoksia juuri punasoluihin liittyvissä arvoissa.HELLP on hyvin harvinaista eli jotain luokkaa 0.1-0.4 % raskauksista. Hoitona on, kuten raskausmyrkytyksissäkin, synnyttäminen. Eräällä ystävälläni oli joskus vuosia sitten HELLP-syndrooma ja vauva syntyi sektiolla raskausviikolla 34 hyväkuntoisena. Ennen diagnoosin tekemistä kaverillani oli kovaa vatsakipua, joka erheellisesti terveyskeskuksessa kuitattiin alkuun vatsataudiksi. Kun trombosyyttiarvo saatiin tk:ssä myöhemmin selville, kehoitettiin ystävääni hakeutumaan keskussairaalaan seuraavan päivän aamuna. Terveydenhoitoalalla olevien tuttujensa kehoittamana hän hakeutui keskussairaalaan jo kuitenkin samana iltana ja aika pian tehtiinkin keisarinleikkaus.On tietysti muitakin mahdollisia syitä veren trombosyyttien eli verihiutaleiden alhaiselle arvolle. Sinun kuntosi kuulostaa aika hyvälle; tuo ystäväni tunsi olonsa tosi sairaaksi. Mutta ajattelin kirjoittaa tuosta HELLP:stä, jotta osaisit mahdollisesti tiedustella lääkäriltä noista maksa-arvo-verikokeista ja muusta.

sanoi että ensi torstaina pitää uusiin verikokeisiin ja haluaa näyttää sisätauti lääkärille tuloksia.

arvoni olivat silloin ensimmäisellä mittauskerralla 111 joka liian alhainen ja nyt kun mitattiin tänään oli laskenut vielä tuosta ja oli 82.

ja arvot kuuluisi olla 150-360miten alhaiset arvot teillä muilla on ollut kun raskausmyrkytyksestä ollut kyse?

mitä muita oireita r myrkytyksessä on?itselläni ei mitään muita oireita muuta kuin hirveä väsymys mikä kait raskauteen kuuluu.t:ap

Olen viestin 12 kirjoittaja eli kun itselläni oli vaikea raskausmyrkytys (Hellp syndrooma) niin tromposyyttini olivat jotain 89.Onko sulla ollut mitäänvaivoja,päänsärkyä,näköhäiriöitä,turvotusta,pahoinvointia,ylävatsakipua (ns.puristavaa tunnetta rintojen alla,ihan kuin jokin vanne kiristäisi),nämä oireet liittyvät toksemiaan.Miten on verenpaineesi laita?Entä onko ollut valkuaisvirtsaisuutta?

ja viikko pitäisi odottaa että jotain selkoa taas asiaan saa.

ensin kun soitin ja kysyin tuloksia ei kätilö tiennyt oikein itään ja siksi sitten lääkäri soittikin mutta eipä hänkään sitten asiaa senkoomin selventänyt:(

eli mietin että on varmaan turha polillekkaan soittaa kun eitaida nuo kätilöt asiasta oikein tietää..:(t:ap

Meillä oli täällä sellainen kiva neuvolantäti jota kyllä kiinnosti kovasti minun ja mieheni parisuhde ja se että onko lapsi toivottu. Sitten hän kertoili omasta elämästään....mutta kun raskauteen tuli ongelmia ei hän niihin kommentoinut mitenkään eikä kyllä hoitanutkaan.Itse soitin äitipolille ja kysyin 34raskausviikolla mitä tehdä kun on kummalinen olo ja valkuainen kolmella plussalla mutta neuvolassa ei se ollut muka hälyttävää....saman tien sairaalaan ja kahden päivän päästä poikamme syntyi.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat