Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Onkohan kenelläkään ajankohtaista tietoa eri maiden odotusaikatilanteesta. Kiinan odotusaika on papereiden lähettämisestä jopa alle 8kk. Mitäs muilla mailla?

Neuvonta loppusuoralla ja maavalinta edessä...

Ja jos joku tietäisi vielä senkin, että onko kiinasta adoptoidut aina yli 1v?

Kommentit (6)

Tiedätkö Mary yhtään, millaisia odotusaikoja on biolapsellisilla Etelä-Afrikasta? Sain sellaisen käsityksen, että lapsettomilla odotusajat ovat lyhyemmät, eli heitä preferoidaan, mikä onkin ihan ok. Mutta kuinkahan pitkäksi ei-lapsettomien odotusajat voivat venyä ja onko sitten eroa siinä onko perheessä bio- vai adolapsia? Minkälaiseen odotusaikaan te olette nyt toisella kerralla varautuneet?Kerroit tuossa toisessa ketjussa että tiedätte aika paljon lapsenne taustoista. Onko se Etelä-Afrikassa yleistä? Millaisista syistä siellä lapsia hylätään?Maavalinta hakusessa, joten kysymyksiä piisaa. Kiitos jos ehdit vastata!Lämmin kiitos sinulle Mary vastauksestasi ja onnea toiseen prosessiinne! Toivon että saatte pikkusisaruksen kotiin mahdollisimman pian!Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Interpedian Etelä-Afrikka kontakti Abba Adoptions on toiminut tänä vuonna nopeasti. Odotusajat ovat vaihdelleet kaiketi kaiken kaikkiaan muutamasta viikosta (1 perhe) reiluun vuoteen, mutta kai tuollainen 6-9kk on ollut aika tavallinen aika. Abbalta nimeämiset eivät tule missään järjestyksessä vaan perhe " mätsätään" lapsen kanssa joko yhdessä lapsen bioäidin kanssa tai jos häntä ei tiedetä, niin muuten.

Onnea maavalintaan, kannattaa luottaa omaan vaistoonsa ja tunteeseen siitä, missä se oma lapsi teitä odottaa. Toki odotusajat ja muut on osa maavalintaa, mutta vielä tärkeämpi on tunne siitä, että maa sopii perheenne tulevaksi toiseksi kotimaaksi :o)Juuri nyt yksi 6-kk nimetty odottaa kotiinpääsyä, samoin yli 2-v. Keskimäärin Kiina-lapset ovat kai n. 12-16kk nimeämisen aikaan.Kuten Mary jo totesikin, älkää tehkö sitä virhettä, että tuijotatte liikaa ikää ja odotusaikaa. Tiedän omasta kokemuksesta miten kiire ekassa prosessissa on, ja tiedän miten suuri merkitys kuukausilla on, iässä tai odotuksessa... Mutta tiedän myös, miten nopeasti se 11kk muuttuu 1v2kk:ksi ilman, että edes tajusit minkään muuttuneen.

Tiedätkö Mary yhtään, millaisia odotusaikoja on biolapsellisilla Etelä-Afrikasta?

*** En osaa sanoa muuta kuin että niiden 4 perheen, jonka " biolapsellisina" tiedän E-Afrikasta IP:n kautta adoptoineen, ovat odottaneet muutamasta kuukaudesta vajaaseen vuoteen. Eli mitään eroa ei ole ollut muiden odottajien odotusaikoihin.Minkälaiseen odotusaikaan te olette nyt toisella kerralla varautuneet?

*** Mitä tahansa voi tapahtua, E-Afrikka (Interpedian kontakti) on toiminut nyt tosi hyvin tänä vuonna, joten nimeäminen voi tulla nopeastikkin. Toisaalta ajattelemme, että muutama kuukausi - vuosi on aivan realistinen odotusaika. Uskoisin, että VOI olla mahdollista saada nimeäminen vaikkapa kesän aikana, jos paperit pääsee matkaan vaikka tammi - helmikuussa...Matkalle lähdetään 2 viikon kuluttua nimeämisestä.Kerroit tuossa toisessa ketjussa että tiedätte aika paljon lapsenne taustoista. Onko se Etelä-Afrikassa yleistä?

*** Interpedian kontaktin kautta tulee aika usein myös lapsia, joitten biologinen äiti tai jopa molemmat vanhemmat tiedetään. Äidit saattavat myös osallistua lapsen nimeämisprosessiin. Tämän takia on tietysti selvää, että voi saada tietoonsa lapsen syntymäpaikan, heimon, vanhempien nimet, voi jopa olla mahdollista tavata biologinen äiti. Mutta aina ei näin ole, vaan myös löytölapsia on, jolloin tiedot ovat tietysti hyvin rajalliset tai jopa olemattomat. Ymmärtääkseni (korjatkaa jos olen väärässä!) Hesan kontaktin kautta tulevat lapset E-Afrikasta ovat useimmiten löytölapsia. E-Arikassa lapsen luovuttaminen adoptioon ei ole rikollinen teko, joten siinä mielessä on aina mahdollista, että jotain tietoja lapsen menneisyydestä saa, mutta takuita ei tietystikkään ole.Millaisista syistä siellä lapsia hylätään?

**** Varmaan hyvin monenlaisista, mutta varmasti tyypillisiä syitä voisivat olla vanhempien nuori ikä, toimeentulon puute, avioton lapsi,raiskaus,asunnottomuus jne. Etelä-Afrikka on maana toisaalta hyvin länsimainen, mutta kuilu rikkaiden ja köyhien välillä on valtava, eikä sosiaaliturvaa jne voi verrata meikäläisiin oloihin..Maavalinta hakusessa, joten kysymyksiä piisaa. Kiitos jos ehdit vastata!

*** Onnea maavalintaan!!! Etelä-Afrikka on kyllä kaikesta raadollisesta historiastaan huolimatta erittäin ihana, kaunis ja muuttuva maa, jota voin ihanan e-afrikkalais-suomalaisen tytön äitinä " suositella" kohdemaaksi. Kuunnelkaa vaan sydäntänne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat