Vierailija

keksiä yhtäkään puoltavaa asiaa rintarepulle, koska rintareppu ei yksinkertaisesti voi olla kantoliinaa parempi missään mielessä. Kantoliinassa voi pitää ihan vastasyntynyttä, rintarepussa ei todellakaan, eikä isompaakaan pitkää aikaa.

Kommentit (14)

ettikää nyt esiin ne tutkimukset joitten mukaan lapset vammautuu rintarepuissa kun lastenlääkärit ja fysioterapeutitkin on jo tätä kiihkoa kommentoineet, että KYLLÄ rintarepussa voi lasta aivan hyvin kantaa, kunhan ei 24h/vrk ja 7pv/viikossa.kantoliinassa tulee hiki, sitä ei jaksa laittaa päälle sillon kun vauva rääkyy (hyvin harva jaksaa ees opetella niitä sidontoja, siksi niitä myydään käyttämättöminä paketeissa kirpsalla)... itse kokeilin useampaa kallista kantoliinaa ja harjoittelin sidonnat, silti ne oli tympeitä. repun saa päälle nopeasti joten se toimii hyvin juuri siinä tilanteessa kun sitä kaivataan, eli esim kun täytyy tehdä joku kotityö ja vauva tahtoo olla sylissä. ja se vauva ei siihen vammaudu jos se vaikka tunnin siinä on, tai me oltais kaikki jo vammasia..

Kantopusseista kätevälle vaikuttaa esim. Hotsling. Pääse testaamaan sitä parin-kolmen viikon sisään. :) Edellisen vauvan kanssa oli kantoliina, ja sekin on kätevä, ainoastaan se kankaan kieputtaminen on sen verran ikävää puuhaa, että ajattelin kokeilla tuota pussimallia.Kantorepusta on sen verran kokemusta, että ottaa hartioihin ja selkään. Vauvallekin huonompi vaihtoehto.

En olisi muutenkaan kantanut vauvaa alle 2 vko:n iässä. Silloin rauhoituin kotiin harjoittelemaan imetystä! Liina on hidas pukea > ikävää kun haluaisi rauhoittaa itkevän vauvan ja joutuu taiteilemaan liinan kanssa. Imettäessä liina on tiellä ja joutuu taas avaamaan ja sitomaan. Ainakin meidän vauva hyväksyi rintarepun heti, mutta ei tottunut liinaan (joka oli lainassa ystävältä). Rintareppu oli hyvä ostos. Myös mies tykkäsi käyttää. Mutta ehdottomasti siis SELKÄTUELLINEN.

siis onko puhe nyt rintarepusta vai kantorepusta? rintareppu on kamala mutta ergonominen kantoreppu hyvä, 10kg tenava ei tunnu missään kun selässä keikkuu. Meillä oli liina ja vaihdettiin hyvään reppuun kun ei enää halunnut olla niin tiiviisti kantajaa vasten.

käy se yhtä sujuvasti kuin rintarepun asettaminen. Vaikka vauva huutaisikin, voi liinan sitaista ja laittaa vauvan siihen. Rauhoittuu heti! Liinassa ei tarvitse miettiä kuinka kauan vauvaa siinä pitää; voi vaikka nukkua siinä. Kun taas rintarepussa en kyllä pitäisi kuin korkeintaan hetkittäin.

rintarepussa saisi pitää pientä vauvaa kun hetken kerrallaan. Kantoliinassa tuollaista ei tarvitse edes miettiä. Minä en ainakaan halua stressata ajatuksella, onko vauva ollut liian kauan repussa.Kantoliinan laittaa normaaliälyinen yhtä nopeasti kun repun, kun harjoittelee. Ehkä sidonta on joillekin vajaille ylivoimaista omaksua.Kantoliinoja saa myös ohuita, jotka eivät ole liian kuumia. Itse pidän Helsingissä näillä säillä vauvaa ohuessa liinassa, eikä hän ole yhtään hikinen.

Monipuolisempi, ja parempi sekä vauvan että äidin selälle. :) Sitäpaitsi kantoliinaa voi käyttää vaikka retkellä vauvan piknik-alustana tai peittona vaunuissa, jos sellainen on päässyt unohtumaan. Tai siitä voi värkätä parin kepin avulla pikkuiselle "teltan", jossa on hyvä makoilla auringolta suojassa. :)

Vähän pitää tietty harjoitella sidontaa ja laittamista, ennen kuin toimii sujuvasti. Mukava vauvalle ja kantavjankaan selkä & harrtiat eivät kipeydy. Mulla kokemusta molemmista, tosin rintarepun hylkäsin muutaman kipeyttävän kantokerran jälkeen. Ja rintarepussa vauva on mielestäni tosi ikävässä asennossa, kantoliinaan saa paljon paremmin asteltua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat