Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kyselin aiemmin kiinteiden aloittelusta... Neuvolantäti suositteli iltavellin aloittamista ku yöt on ollu vähän katkonaisia; vauva itkee muttei välttämättä rintaa huoli. Eli maissivellillä aloitin näin:Vauva heräsi vikoilta " päivä" unilta klo19, imetin normaalisti (vauva oli tosi kiukkunen ku heräs ja herättyään heti rintaa haluaa) ja sit vauva tyynty iskän syliin. Iskä kylvetti vauvan ja sit oli vellin vuoro (imetyksestä kulunu reilu tunti, vauva hiero silmiään ja aattelin et nyt vellit ja maidot nassuun ja unille). Noin 25 milliä lautasella lämmitin ja sitä lusikalla tarjoilin ku meillä ei vielä vellituttia pulloon ole. Ehkä 10-15milliä meni, sit vauvaa alkoi kiukuttaa ja lopetin tarjoilun. Vauva piristyi silmissä (??? luulin et velli rauhottas!) ja kujerteli ja viuhtoi puolistuntisen sitterissä ennen ku alkoi taas uninen olla. Imetyksestä ei meinannu mitään tulla kun toinen vaan kujerteli vaikka silmiään hiero ja uninen jo oli. Suostu se lopulta syömään ja rauhottu melko pian ja omaan sänkyyn valveilla jätin ja sinne se heti simahti. Saa nähä millanen yö meillä on edessä... Kunhan vaan ei tulis masu pipiks!Nyt kysyisinkin et paljon velliä kannattaa näin alkuun lämmittää ja tarjoilla? Ja mikä ois hyvä ajankohta vellin antamiseen illalla: heti vikojen päikkärien jälkeen vai lähempänä unille menoa? Ja imetänkö vellin jälkeen vasta? Kannattaako velliä antaa päivälläkin, ikään kuin lounaana? Purkissa lukee et säilyy avattuna vuorokauden; voiko velliä pakastaa annoksina vai uskaltasko sitä tarjota vielä ylihuomenna ku tuskin kaikki huomenna menee? Pullosta sitä menis varmaan paremmin alas, pitää ostaa se vellitutti. Yllättävän nätisti vauva velliä söi ja mitä nyt ite sitä maistoin, se oli aika makeeta, muistuttanee äidinmaitoa.

Kommentit (12)

Mietin vellin aloittamista. Mutta en taida uskaltaa kokeilla, kun tuttelin jälkeen oksennettiin yöllä tosi rajusti (voi kyllä johtua jostain muustakin)...Kokeilitko kaupan maissivellillä vai teitkö itse?

Yö meni entiseen malliin eli vähän kitistiin mut masullaan nukutin ja pieruja ulos rupisi. Mut kaipaisin edelleen vinkkejä tosta velliasiasta jos joku viittis neuvoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli normi maitotutilla vaan. Meidän pian 7 kk tyttö ei vieläkään ota velliä vellitutista, kun sieltä tulee niin kovalla paineella. Tai no, siis paljon sitä velliä samalla imulla, kuin maitotutista.

Velliä en oo vielä antanu mutta semmosta oon täällä lueskellu että vellinkin anto kannattais aloittaa ensin päiväsaikaan. Mahdollisten vatsavaivojen vuoksi siis.

...mutta tuli vain mieleeni, kun lueskelin vauvasi " tapauskuvausta" , että voisi tuo levottomuus johtua myös hampaiden tulosta? Ainakin meillä on yöt ja illat olleet tosi levottomat, kun on ekat hampaat tulleet. Meillä vasta maanantaina aloiteltiin ekat perunan maistelut, joten olen aika vihreä vielä näissä ruoka-asioissa.

Ihan vaan ettet pety, kun otat perunat pakkasesta... mulle on moni sanonut, että perunasosetta ei kannata pakastaa, kun sen rakenne menee huonoksi. Muiden kasvisten seassa ei kuulema haittaa. Itse en ole vielä kokeillut, mutta näin tuntuvat sanovan kokeneemmat.

Vaikka onkin aikaa näistä velli-ajoista :)Must kuulostaa ihan hyvältä määrältä tuo 25ml aluks, sit jos ei mitään masuvaivoja tai muita oireita tule, niin voit lisätä määrää pikkuhiljaa esim. 50ml seuraavaks.Ja todellakin kokeile sillä maitotutilla :) Maissivelli vastaa paksuudeltaan korviketta!! Ei meillä ainakaan koskaan juotu sitä velliä vellitutilla..Varmaan ei ole kauheesti merkitystä imetätkö ensin vai miten päin. Jos vellin juominen takkuaa - anna se ensin ja imetys päälle.

Ja ajota velli nukkumaanmeno aikaan. PIenen ajan päästä vauva osaa yhdistää vellin nukkumaanmenoon :) Ja sekin voi auttaa yörytmiä..Ei kannata aluks antaa velliä päivällä (riippuu vauvan iästäkin!). KOkeilet nyt rauhassa miten reagoi iltavelliin ja alotella sitten vaikka kiinteitä päivisin kun on sen aika.. Riippuu nyt kyllä paljolti siitä vauvan iästä!?En tiiä saako velliä pakastaa - luulisin et ei. JOten en pakastas. Äläkä vaan lämmitä jo aikasemmin lämmittettyä velliä uudestaan. Heität ylijäämän vellin vaan viemäriin, eli älä säilytä pitempään kuin sen vrk.Olikohan siinä kaikki.. Tais olla :)

että meillä kyllä on annettu vellitkin tavallisella tutilla, vellitutista tuli liikaa kovalla imulla ja meidän poika meinaa tukehtua siihen. Kannattaa kokeilla.

peruna menee rakeiseksi eikä kelpaa ihan sihtikurkuille ainakaan, suosittelisin muutenkin ensimmäiseksi kokeilemaan bataattia, siinä on perunaa paljon vähemmän tärkkelystä, joten se on paljon vatsaystävällisempi, siitä saa sileää sosetta jelposti ja se ei pakastaessa muutu + se on makeahkon makuista ja helpommin vauvalle maistuvampaa, hedelmistä päärynä on mieto ja hyvä aloitussose.

Ja kannattaa muistaa että vauvan ja kiinteiden aloituksen kanssa maltti on valttia, vatsaoireet voi ilmetä vasta parinkin päivän päästä.

pitääpä kokeilla tavan tuttia vellipulloon siis! mut viittiskö joku kommentoida noita mun muita kysymyksiä, lähinnä mietityttää et ainasinko velliä päivälläkin, missä välissä ois hyvä? taidan olla tavallista tumpelompi äiti...

silti suositteli kokeilemaan velliä ja/tai perunaa kun hänestä vauvan viestit (yöitkut, kitinä päivällä, kakan määrä vähentynyt; vaikka kaiken imeskely ja suuhun työntäminen kertoo et ikeniä kutittaa ihan selvästi) voivat tarkoittaa että " olen valmis jo muuhun sapuskaan" . Kokeilemallahan se selviää! Kiitti kuitenkin vinkistä!

kiitos siis vinkeistä ja kommenteista! vauvani on 4,5kk. päivällä annoin 40ml maitotutilla ja hyvin uppos. ja omaa maitoa päälle. ei kyllä vaikuttanu uniin vaik elättelin toiveita vähän pidemmistä päikkäreistä (nukkuu yleensä 30-45min...) mut seur unien jälkeen väsähti nopsaan ja nukku 2h! liekö vellin vaikutusta? masuun velli ei tainnu käydä, onneks, ja vauva ei oo muutenkaan kitissy niin paljoo! nyt illalla aattelin antaa 60 ml tai enemmänki jos vauva huolii vikan imetyksen sijaan tai lisäks ja lypsän vaik vähä ettei tissit jää täysiks. kattoo tulisko hyvät yöunet! kai sitä perunaaki vois pian antaa, muussasin sitä jo pakkaseen annoksia! kivaahan tää kiinteiden alotus on vaik lykkäsin ajatusta koko ajan... saa isikin velliä vauvalle antaa, hellyyttävää. ja kiva ku saa täältä neuvoja ja tukea!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat