Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

5 viikkoa ikää ja painoa 3800grammaa ja normaalisti on kakannut monta kertaa päivässä. nyt ei ole kakkaa tullut 2 päivään, kovasti piereskelee ja äheltää, mutta ei tule. miten saan vatsan toimimaan, kun näen että se mahaa kipristää.

Sivut

Kommentit (26)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mulla ollut kaksi kyseisen vaivan omaavaa lasta. Kakkaväli oli pisimmillään 14 vuorokautta... Vinkkejä en osaa sanoa, paitsi tuo vanupuikkotouhu. Mun mielestä mallasuutteet on vähän hömppää ja levolacia tuskin saa antaa.

Pienillä lapsilla on normaalia kakan aikatauluttomuus. Meillä on nyt 3 kk ikäinen tyttövauva ja nyt on vasta asettunut kakka uomiinsa. Mutta pahimmillaan piti 7 pv kakkaamatta. Mekin hermoiltiin mutta neuvola sanoi, että normaalia, kunhan lapsi syö normaalisti, ei vielä kannata hätäillä. NEuvoivat kuitenkin että kevyt hieronta myötäpäivään navan ympärillä voi auttaa. Me hieroimme kerran 5 pv kakkaamattomuuden jälkeen 5 min ja 3 tunnin päästä oli sellainen kakkaläjä, että.... Ei kuitenkaan toimi kuulemma kaikilla.

Pehmeät keinot ensin, mainittujen lisäksi myös kylvyssä jumppailu saattaa auttaa. Mitä vauva syö?Mallasuutteella on hyvät mahdollisuudet sekoittaa vauvan herkkä suolisto ja lisätä allergiariskiä. Jos ummetus jatkuu pidempään, sen syy olisi hyvä selvittää lääkärissä.


Siinähän se on kun peräsuolen omat ulostamisrefleksit sekoitetaan.

Noihin hommiin älä lähde ! Jos vauva menee oikeasti ummelle, niin lääkäriin eikä mitään kotikonstein peräaukon ärsytyksiä.Vierailija:

[quote]


ja työntelet sitä varovasti peppuun, levittäen " laitoja" että ilma pääsisi ulos. Kuulostaa aika hirveältä, mutta usko vaan tiedän mistä puhun. Minun piti jossain vaiheessa kakattaa yhtä lapsistani tuolla tavalla monta kuukautta kun mikään muu ei auttanut.

Meillä oli pikkuneiti joka tykkäsi pantata kakkaa monta päivää. Ennätys oli 11 päivää!!! Ja kun lopulta tuli niin oli ihan vihreää! Olimme hieman jo peloissamme että mikä on tullut kun ei kakkaa. Ja illat sit meni kannellessa kun vatsaa nipisteli. Tätä jatku tonne 2,5kk asti. Sit neuvolan täti kehoitti antamaan luumusosetta tai luumumehua. SIIS VÄHÄN! Ja kun sittten annoimme reilun teelusikallisen niin seuraavana päivänä oli kakki vaipassa. Aiemminkin jo samainen täti tuota ehdotti mutta en oikein tohtinut antaa kun kuitenkin oli rintamaidolla.

Sitten kun huomasin että se auttaa niin annoin aina hiukan sitä sosetta ja kakka ongelmat loppuivat.

Varsinaista sosetta aloin syöttämään 4kk iässä.Toivottavasti teillä ei ala vauva kakkapanttariksi.

Mutta jos tuntuu että neuvot ei tepsi niin soita ihmeessä lääkäriin ja kysy ettei taustalla ole jotain vakavampaa. Joskus kun voi olla niinkin.

Soitin minäkin ja kyselin.

Sitä varten ne siellä ovat että neuvovat ja auttavat!

Onnea muuten vauvasta!!!T:neljän äiskä

kuumemittarilla ärsyttäminen voi todellakin pahentaa kirrettä. Kyllä se kakka luonnostaan tulee, tai jos on jostain vakavammasta kyse niin lääkäriin.

pahentaa tilannetta jos vauvalla on ummetustaipumus ts. ei ole kyse vain yhdestä kerrasta. Pepun ronklaaminen vähentää suolen spontaania toimintaa. Montaa kertaa ei välttämättä tarvita kun kierre on jo valmis.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat