Vierailija

Meidän 3 vuotiaalla on ollut ummetus vuoden ikäisestä lähtien, tarkoittaen 1-2 krt/vkossa kivikovan ulostetulpan ulosvääntöä puoli päivää. Aluksi saimme avun Levolacista. Sittemmin annosta on pitänyt nostaa aina maksimiin asti ja lopulta siitäkään ei tuntunut tulevan hoitovastetta ja jätin senkin pois.Lapsi oli mahataudissa, minkä johdosta kakkaaminen viivästyi lähes 2 viikkoa (hän vain oksentaa mahataudissa) ja suoli meni aivan tukkoon. Oli raukkaparka jo aivan tuskissaan kotona. Laitoin 2 kertaa Microlax-peräruiskeen, tuloksena vain ohivirtausta. Mentiin päivystykseen ja lääkäri sai rikottua sormellaan massaa sen verran, että sai aikuisten Toilax-peräruiskeen auttamaan asiaa ja niin tuli monta kymmentä senttiä kivikovaa massaa ulos.Määräsi Movicolia, mutta ei kertonut miten pitkään. Itse en haluaisi ylittää tuota kahden viikon suositusta, koska on laksatiivi. Hmmm, en oikein tiedä mitä tekisin. Veisinkö lasten gastroenterolääkärille, vyöhyketerapeutille vai minne.Mistä Te olette saaneet apua? Kerrottakoon vielä, että lapsen maha ei pihahdakaan mallasuutteesta, luumusta, aprikoosista, päärynästä tai antibiooteista.

Kommentit (4)

Lääke menee kyllä lääkärin valvonnassa. Risto Rintala ottaa vastaan Töölön Mehiläisessä. Suosittelen.Movicol itsessään ei auta kakkaa tulemaan, vaan vain tasaa ulosteen koostumusta. Ja ei muuten ole laksatiivi. Itseasiassa se on muovia ja ei välttämättä auta alkuun ainakaan ilman laksatiivia, joka meillä siis Laxoberon.Levolac ei auta pienissä määrissä, oletan, että olette antaneet sen 15ml? Jorvista meille sanottiin, että kannattaa antaa ainakin 30ml, viisitoista milliä annetaan siellä keskosillekin. Yliannostusta levolacista ei voi saada (mitä nyt kakan hyvällä tuurilla juoksemaan sujuvammin ja mittavat ilmavaivat ;)).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Movicol kylläkin on laksatiivi, vaikkakaan sillä nyt ei ole merkitystä. Lainaus Pharmaca Fennicasta: " Movicolin - kuten muidenkaan laksatiivien - pitkäaikaista käyttöä ei suositella."

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat