Vierailija

Tutkiiko ne jo ampulanssissa kohdunsuun tilanteen? Onko ambulanssissa kivunlievitystä saatavilla?

Kommentit (19)

Esim raju verenvuoto, kestämättämät kivut. Itse käytän ambulanssia silloin, kun en kykene taksissa istumaan. Ambulanssissa on kuitenkin voi maata missä asennossa vaan, eikä tartte pelätä taksin sotkemista (ja se puhdistus maksaa aika paljon). Ei ambulanssi ota kyytiin, ellei ole välttämätöntä.ja sitä kelakorvausta ei voi saada joka taksista, pitää mainita soittaessa, että on menossa synnyttämään, että lähettäkää kelakorvausoikeuksinen taksi. synnärillä sitten lääkäri kirjoittaa todistuksen, jonka avulla sen kela-kelpoisen taksikuitin voi kiikuttaa korvauksia odottelemaan.

kummempaa kun vaikuttaa mtöh. hoitoon ja tutkimuksiin.Sanoisin, että oli matka mikä hyvänsä kivuliaat supparit eivät ole syy ambulanssin kutsumiseen. Toinen asia on, jos ponnistuttaa ja on tunne, että nyt se tulee... napanuora on ulkona jne. Ekaks soitetaan kuitenkin sairaalaan tullaan millä tullaan ja sieltä kyllä osaavat kertoa millainen kyyti tilata.Ambulanssissa ei myöskään tutkita kohdunsuun tilannetta ellei lapsi ole todella jo puolessa matkassa pihalle. Myös tilanteessa, että äitiä ponnistuttaa synnytystä koitetaan lykätä kunnes ollaan sairaalassa.Ja tämä oli sairaankuljetuskoulutuksen saaneen (joskaan ei koskaan ammatissa työskennelleen) vastaus.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Tutkiiko ne jo ampulanssissa kohdunsuun tilanteen? Onko ambulanssissa kivunlievitystä saatavilla?


Toi oli hyvä! Lisää samanlaisia!!!

aivan tavallinen pohdinta,jota esim minä joka asun 100 km päässä lähimmästä sairaalasta pohtisin varmasti,jos tulisi nopeasti kivuliaat supistukset...kyllä sillä matkalla voi jo tapahtua vaikka mitä ja pakkohan siinä olis jotain tehdä ensiapu henkilökunnan,jos nainen on jo " ihan valmis" ...en mä usko,että ne vaan kattelis päältä ja sanois:koita kestää!!

Jopa 60 km päähän joko omalla autolla tai taksilla, taksimatkasta voi saada kelalta korvauksen. Ensisynnyttäjän pitää lähteä riittävän aikaisin matkaan, ja jos tosiaan tuntuu kotona, että synnytys edistyy rajusti ja kivut ovat todella kovat, niin pitää soittaa ensin synnyttäjien vastanottoon sairaalaan ja kysyä ohjeet. Mitään ambulanssia ei mennä synnytyksen vuoksi omin päin tilailemaan ;)Tietty juttu voi olla vähän eri, jos synnytysmatkaa on esim. 200 km...Ja jos raskaus ei ole normaali, lapsivesi on ollut epämääräistä tai vauva on perätilassa, on runsasta verenvuotoa tms. Silloin kyllä tilaisin ambulanssin.

Ainahan ne supparit on kivuliaita jos niillä jotain vaikutusta on. En soittais ambulanssia, ellei matka pitkä, napanuora ulkona, lapsivesi mennyt:väri huono ja haisee tai ponnistuttaa.

ambulanssia tilaamaan, jos supistukset ovat normaalit synnytykseen lähtö supistukset. Taksia varten varaisin kuitenkin terveyssiteen housuihin ja muovin ja pyyhkeen taksin penkille, jos vaikka sattuis lapsivedet lähtemään.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat