Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

1½ vuotias poikamme on ehtinyt olla tarhassa kohta kaksi kuukautta ja alku on ollut hmmm...hieman hankalahkoa. Ongelma ei ole oman poikamme suhtautumisessa tarhaan ja muihin lapsiin vaan omaa poikaamme hieman vanhemmasta pojasta(2 v) joka hieman liian innokkaasti kohtelee näitä uusia pieniä tulokkaita. Kyseinen poika on jo kahdesti purrut poikaamme poskesta ja kerran oli kotiin tullessa hurja naarmu. Hoitajien mukaan ei tee sitä tahallaan (enkä itsekään usko että tekisi) eikä ymmärrä satuttavansa. Hoitajatkin ovat neuvottomia että mitä tehdä asialle kun poika satuttaa muita.Mitä siis tehdä asialle?

Kommentit (5)

Kuulostaa kyllä hieman oudolta/huonolta jos päiväkodissa hoitajatkin ovat neuvottomia mitä tehdä. Siltä osin voi olla hyvä että miehesi ottaisi asian puheeksi. Voisi kyllä auttaa tilannetta. Jos meillä olisi ollut vastaavaa, niin kyllä keskustelisin asiasta päiväkodissa.


Olen lastenhoitajana PK:ssa ja meillä oli aivan samanlainen tapaus ryhmässämme, jokseenkin vieläkin kiusaavampi 2 vuotias kuin tuo sinun kuvaamasi tapaus.Meillä auttoi se, että joka pvä välttääksemme ettei muut lapset saa kolhuja ko. lapsesta, pidimme vuorollamme tiukassa valvonnassa. Yksi kolmesta hoitajasta oli aina lapsilauman keskellä. Usein lapset jaettiin 2-3 ryhmään leikkimään = jaettiin leikit, ja se missä ryhmässä ko. lapsi oli, sitä valvottiin tiukasti ja ihan vierellä koko ajan. Jos silti ehti pienenkin ilkeämmän teon tekemään, otettiin hänet syliin seuraamaan leikkejä ja tai sitte luettiin hänelle kirjoja siinä sylitysten.

Pukemistilanteissa ja siirtymistilanteissa meillä on sellainen leikkikehä johon hänet sitten laitettiin siksi aikaa lelujen kanssa ettei ehdi toisia lapsia tönimään, lyömään tai puremaan.Tietysti myös jokaisen kiusaamistapahtuman jälkeen asiasta piti tiukkaan sävyyn sanoa ei ja perustella miksi niin ei saa tehdä.

Ja kyllä 2 v ymmärtää tekevänsä väärin, mutta ei ymmärrä satuttavansa toista.Pelkkää vahtimistahan se oli, ja tavallaan aina muut lapset jää hiukan vähemmälle huomiolle hoitajisat, muttei kuitenkaan niin, että hoidonlaatu ja läheisyys olisi kärsinyt.Voisit ehdottaa siis tällaista keinoa sinne missä poikasi on hoidossa?Muita isompia ratkaisujahan näihin ei välttämättä ole :/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

löytävät kiukkunsa ilmaisukeinoksi ainoastaan puremisen. Käytös ei ole normaalia yli vuoden vanhalle lapselle. Ota yhetyttä päiväkodin henkilökuntaan.Moni lapsi on viime vuosikymmeninä joutunut kiusatuksi päiväkodissa tai koulusssa. Tämä johtuu kommunikaatiohäiriön ja dysfasian yleistymisestä varsinkin hoitamattomista sairauksista pikkuvauvoina kärsineiden joukossa.

No joo,tulipa vain tuosta mieleeni että tämä poika,olkoon vaikka Jimi,tulee aina ensin halaamaan ja suukottamaan ja sitten yhtäkkiä iskeekin hampaansa toisen poskeen tai mihin vain yltää...Pitänee ehdottaa pojan päiväkotiin jotain vastaavaa toimintatapaa niin kuin tässä ehdotettiin. Poika ei onneks ainakaan vielä oo ehtinyt karttamaan tätä Jimiä vaan perjantaina hakiessani tarhasta yritti antaa kaverille suukkoa. Eniten tässä vaan mietityttää kun tuo mies ei ota kovin leppoisasti sattuneita tapauksia ja huolettaa mitä perästä kuuluu. Maanantaina herra itse vie pojan tarhaan ja sanoi ottavansa puheeksi Jimin puremisen. Ja kun tuntee miehensä niin sopii toivoa että myös itse kehtaa tulevaisuudessa naamaansa näyttää kyseisessä pk:ssa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat