Onko toi vauvan kantoliina/ reppu-juttu vain helsinkiläinen ilmiö?

Vierailija

Tuntuu, että nyt kaikki "liinailevat". En tiiä, miksi ärsyttää sekin. Rastat päässä ja liina rinnalla, ou jee

Kommentit (12)

Nämä kantoliinat yms. tulevat kehitysmaista, joissa ei tunneta äitiysloman kaltaisia ylellisyyksiä, vaan äidit menevät lähes heti synnytyksen jälkeen töihin. Vauva kulkee siinä sivussa kätevästi, ja jos rinnalle sitoo, niin pystyy töiden ohessa imettää. Nämä teollisuusmaiden mammat ovat sitten vääntäneet tästä kantoliinasta kaiken maailman läheisyys- ja vuorovaikutusjutut...

että Helsingin keskustassa on oikeasti moneen paikkaan tosi hankala päästä vaunujen kanssa. Kynnyksiä, kapeita oviaukkoja, ruuhkaa... on paljon helpompaa kantaa vauvaa.Maalla tai muuten väljemmillä alueilla varmaan käyttäisin enemmän vaunuja.

että onko vauva sitten bussissakin liinassa? Vai kulkeevatko kaikki omalla autolla ja siirtävät vauvan turvakaukalosta liinaan?Lainaus:

että Helsingin keskustassa on oikeasti moneen paikkaan tosi hankala päästä vaunujen kanssa. Kynnyksiä, kapeita oviaukkoja, ruuhkaa... on paljon helpompaa kantaa vauvaa.Maalla tai muuten väljemmillä alueilla varmaan käyttäisin enemmän vaunuja.

Ihmiset on vaan huomanneet, että se on joskus kauhean kätevää. Tunnen kuule paljon erityyppisiä ihmisiä, joilla on kantoliinoja ja reppuja. Eikä yhdelläkään rastoja. :)

Se sama liina on ollut nyt käytössä jo kolmella lapsella. Rastoja ei ole. Meidän kaikki lapset ovat olleet tosi "koliikkisia" allergikkoja ja ilman kantoliinaa emme olisi mitenkään selviytyneet. Esim. keskimmäinen vietti siinä 8 tuntia päivittäin. Liina oli ainoa konsti saada hänet hiljaiseksi. Kukaan vauvoitamme ei ole nukkunut päiväunia missään muualla kuin liinassa, no esikoinen ehkä liikkuvissa vaunuissa, mutta kakkonen ja kolmonen vaunuissa (ja autossa myös) vain huusivat. Eli ilman liinaa emme olisi päässeet moneen kuukauteen edes ovesta ulos.

En jaksa työntää rattaissa, niin laiska olen. Selässä menee mukavammin matkat muskariin ja kerhoihin. Näin kesäaikaan vien pyörän istuimessakin tyttöä paljon. Päiväunet nukkuu tietysti ulkona rattaissa. Rastoja ei löydy itseltä eikä tuttavapiiristä keneltäkään, liinoja ja kantoreppuja sen sijaan löytyy tosi monelta. Sääli, etteivät kaikki ole niitä tottuneet käyttämään, ovat lapsen kannalta niin ihania ja helpottavat arkea.

kantoliinaa, hoidatte vauvaa, jolla vatsavaivoja ja joka haluaa olla suurimman osan ajasta pystyasennossa. Meillä ollut kaksi tällaista vauvaa ja kantoliina on ainoa paikka, missä vauvat viihtyvät. Okei, voi kantaa olalla myös, mutta silloin ei voi tehdä mitään muuta. Kantoliinan kanssa voi tehdä kotitöitä yms...Meidän vauvat eivät myöskään viihdy valveilla vaunuissa - silloin mennään pihalle vauva kantoliinassa.Pidän niitä tyhminä, jotka luulevat, että liinailu on joku ideologia, kun se on yksinkertaisesti vain kätevää.Mun kaikilla kavereilla on kantoliina, eikä kenelläkään ole rastoja tms... Ihan tavisäitejä kaikki. Ihmekäsityksiä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat