Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Korkeasti koulutettu nainen antaa lapsilleen parhaan naisen mallin, koska hän näyttää että naisella on mahdollisuus valita mitä tekee elämällään, kunhan koulutus on hankittu. Häntä ei ole pakotettu kotiin, vaan hän pystyy toimimaan sydämensä ja järkensä mukaan ja jäämään _niin halutessaan_ vaikka kotiin hoitamaan lapsiaan.Puhe siitä että " akateeminen kotiäitiys" on yhteiskunnan varojen tuhlausta on todella typerää. Kouluttautunut äiti antaa lapsilleen paljon paremmat mahdollisuudet menestyä elämässä (tutkittua tosiasiaa). Kouluttautuminen on myös aivan yhtä suuri kansalaisoikeus kuin esim. hammashuolto, ei hammashuoltoakaan kielletä niiltä jotka eivät joka ilta pese hampaitaan ;-) .Jos Suomea haluttaisiin kehittää teollisuus- ja talous- sekä sivistysmaana vain korkeasti koulutettujen (varsinkin naisten) olisi suotavaa lisääntyä :) Peruskoulun käyneiden, sosiaalituilla elävien teinikotiäitien lapsien tulevaisuus on aika pitkälle jo sinetöity siinä syntymän hetkellä, heistäkin yleensä tulee peruskoulun käyneitä sosiaalituilla eläviä teinikotiäitejä.

Sivut

Kommentit (62)

Niinhän se juuri on.Joillakin, jotka kokevat itsensä erittäin fiksuiksi, mutta eivät kuitenkaan ole panneet fiksuuttaan hyötykäyttöön, on joku pakkomielle selittää sitä että raha ratkaisee.Yleensä fiksut, sivistyneet, kouluttautuneet naiset tienaavat ihan tarpeeksi elättääkseen perheensä vaikka yksinhuoltajina, mutta siitä ei tässä aloituksessani ollut tosiaankaan kysymys, vaan siitä että miten suomalaiset kansana mahdollisesti voisivat kehittyä sivistyneempään suuntaan, ja ainoa mahdollinen malli mielestäni on se että kouluttautuneet naiset jäävät joksikin aikaa kotiäideiksi, antamaan lapsilleen sen perussivistyksen, jonka elämässä menestyminen ja elämästä nauttimisen kykykin usein tarvitsee.

Kotiäiti on nimenomaan se, joka ei aio ikinä mennä töihin ja mielestäni sellaisten ihmisten korkeakoulutus on silkkaa verorahojen tuhlausta. He eivät oikeasti koulutuksellaan mitään tee, eivät itselleen, eivätkä yhteiskunnan hyväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oman arvomaailmani kehittymisessä minua on auttanut hoitotyön koulutus (6vuotta koulutusta). Se nyt jotenkin on vain " tyhmää" hoitaa toisten lapsia laadulla kun oma lapsi saa sitten usein heikompaa hoitoa sijaiskierteisessä päiväkodissa jne. Ap:n aloituksessa on kyllä perää. Kyllä sivistynyt nainen (usein nämä ovat koulutettuja) ymmärtää mikä on lapselle parasta ja se on: lämmin,turvallinen ihmissuhde ensimmäisten vuosien aikana. Aika jolloin saa rauhassa opetella elämisen taitoja, tutun ja turvallisen vanhemman kanssa. Sopivasti, lepoa, virikkeitä ja sylin täydeltä rakkautta.

Näitä turhautuneita, kunnianhimoonsa tukehtuvia naisparkoja näkee aina silloin tällöin yliopistolla pyörimässä. Kun mikään ei riitä, ja itsetunto on kaikesta sauhuamisesta huolimatta miinuksen puolella. Sosiaalinen älykkyys loistaa poissaolollaan.Siis pyydän anteeksi kaikkien akateemisten puolesta. Tunnen myötähäpeää... Emme me kaikki ihan noin tyhmiä ole.T. Rouva maisteri - onnellinen kotiäiti, ja köyhäkin vielä ;)

että _lyhyt_ akateeminen nainen! perustan väitteeni uuteen brittitutkimukseen jonka mukaan pitkät naiset ovat useammin urakeskeisiä kuin lyhyemmät siskonsa.Tarkoitatko kenties matemaattista pätevyyttä, ns. tunneälyä, kielellistä lahjakkuutta vai mitä mahdat tarkoittaa älykkyydellä? Sitä kun on äärimmäisen vaikeaa ellei mahdotonta mitata...asia jonka sinä älykkäänä? ihmisenä varsin hyvin tiedät.

Hyvällä äitiydellä ja ammattitutkinnolla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Totta että korkeasti koulutettujen lapset myös usein kouluttavat itsensä korkealle mutta tämäkö on hyvän elämän mittari?

Itse olen " vain" lähihoitaja mutta tykkään työstäni vaikkei sillä rikastumaan pääse.

Lapseni tulevat valitsemaan itse ammattinsa ja koulutus asteen, voin vain toivoa että heistä kasvaa tasapainoisia ja elämäänsä tyytyväisiä ihmisiä, ammatilla ei ole siinä suurtakaan merkitystä.

ja minä olen vaan lähihoitaja ja mies laivanrakennusteknikko.Voi paska ja meillä on muutama lapsikin.No, kai nuo voi antaa pois tai viedä saunan taakse ja nappi otsaan että pääseevät lapsiparat kärsimyksistään.

Tai...ja kissanviikset eihän kotiäitys ole mikään kilpalaji.

Kysymys kuuluu: mikä on paras naisen malli? Korkeasti koulutettu? Entä kaikki muut ihmisen ominaisuudet, joita ei koulutuksella saa..? Ovatko nekin muka parhaimmillaan koulutetuilla naisilla..?Mitä jos kaikki akateemisesti koulutetut äidit jäisivät kotiäideiksi, koska maamme kilpailukyky sitä vaatii..? Taitaisi homma mennä pyllylleen. Et ilmeisesti tätä kuitenkaan tarkoita, mutta näin kärjistettynä...Noh, ihan kuinka vain. Kyllä varmasti koulutetuissa äideissäkin on puolensa kotiäitinä, mutta en menisi kärjistämään asiaa niin, ettei kukaan muu olisi kelvollinen. Eiköhän meitä kaikkia tarvita. Ja mitä sosiaalitukiin tulee, niin tuskin kukaan loppuelämäänsä niillä elelee, eli jossain vaiheessa jokaisen on jotain töitä etsittävä. Ja jos ei, niin en tietenkään sellaisista kotiäideistä pidä. Mutta paljon on siltä väliltä, ja minusta he ovat aivan yhtä oikeutettuja!

Mun ystäväpiiriin kuuluu sekä akateemisia, että vähemmän koulutettuja. Esim. lastenhoitajatuttuni on paljon lämpimämpi äiti, joka tosiaan panostaa lastensa hyvinvointiin. on yhteistä aikaa, harrastusta ja opettaa erottamaan oikeaa ja väärää jne..Akateemisista ystävistäni pari juoksee ravintoloissa kaiket illat ja ihan tosissaan istuvat netissä vapaa-aikansa. Kai se on sutä vapaata kasvatusta kun lapsetkin saavat tehdä mitä huvittaa.

Luuletko todellakin, että korkeasti kouluttautuneena perheenä halutaan sinua lähellekään lastamme ? Lapsemme menee päiväkotiin kuten muutkin lapset ja äiti töihin. Pysy kaukana, kiitos.

Todella lapsellista sinulta väittää moista. On pilvin pimein työttömiä, joilla on siivousalan työkokemusta tai ei koulutusta ollenkaan. Miksi ihmessä mieheni menisi viemään heiltä töitä, varsinkaan kun se ei edes heille tunnu kelpaavan? Sitäpaitsi mieheni katsottaisiin kyseiseen työhön ylikoulutetuksi, eikä häntä varmaan edes palkattaisi.Onneksi miehenikin kuuluu liittoon, jonka korvauksia hän nyt hyvällä omallatunnolla nostaa etsiessään oman alan töitä. Hänen olisi aivan järjetöntä lähteä samalla tulotasolla siivoamaan, ja siten vieraannuttaa itsensä oman alan työkentästä. Se aika olisi myös pois hänen ajastaan lapsensa kanssa. Totta kai hänen kannattaa ennemmin viettää se aika lapsensa kanssa, kuin mennä samalla rahalla päivisin siivoamaan. Turha hurskastella muuta.t. 40

Vierailija:

Lainaus:


En todellakaan häpeä, kaikkea ehdotatkin! Ja sanoit viestissäsi juuri sen oleellisen, mikä siis tässä tapauksessa koskee miestäsi: pitäisikö hänen, akateemisen, mennä siivoamaan? Kyllä pitäisi. Ihan ilman yliopistoakin ihmiset voivat opiskella pitkäänkin tutkintojensa eteen. Monella tässä maassa on kaksi, kolmekin tutkintoa ja kaikki oman työllistymisen eteen hankittuja. Mutta jos, JOS oman alan töitä ei ei-akateemiselle löydy, ovat he suhteellisen vapaasti yhteiskunnan työllistämiskoneiston pompoteltavissa.Mikä kumman akateemisuus tekee esimerkiksi juuri tästä miehestäsi huonomman siivoojan kuin muista? Mikä ihmeen oikeus hänellä tulisi olla maata joutilaana kotona kun kerran töitä on tarjolla??? Tottakai hän haluaa tehdä oman alansa töitä kuten kaikki. Mutta kun niitä ei ole...? Mikä HÄNET oikeuttaa laistamaan oikeaa työtä? Juuri SITÄ HITTOA tarkoitin hymiöllä, ellet muuten käsittänyt. Valtio lienee aika suuri syyllinen, mutta niin se on moneen muuhunkin epäkohtaan. On aivan turhaa yrittää yksipuolisesti vetäytyä omasta vastuustaan toimeentulonsa suhteen " valtion" selän taakse. Ja kuten on todettu, koulutusta on tarjolla. Siitä vaan hankkimaan sellaista ammattipätevyyttä, joka myös työllistää. Hiiteen nuo turhat narinat.-----------------------------------------
Heti alkumetreillä osoitetaan, ettei koulutuksen merkitystä ymmärretä, kun se yritetään mitätöidä toteamuksella, että " kyllä mäkin duunarina ansaitsen niin ja niin paljon!" Aivan kuin palkan määrä mittaisi ihmisenn arvon! Mutta sekin on totta, että koulutus ei takaa sydämen sivistystä, vaikka muuta sivistystä jossain määrin kyllä.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat