Seuraa 

Imetystä vähennellään/lopetellaan pikku hiljaa, nyt vielä imetän 3-4 kertaa vuorokaudessa. Omasta puolestani voin jatkaa imetystä edelleen, esim. kerran päivässä, mutta neuvolassa suositeltiin imetys lopettamaan kun lapsi jo täytti vuoden.

Maitotuotteita ei poika syö tällä hetkellä mitään, mutta tod. näk. ainakin juusto käy ja pienet määrät maitoproteeinia ruuassa ei haittaa, kunhan ei ole " raakaa" maitoa. Tämän tiedän kun aiemmin olen antanut, nyt poika on lääkärin ohjeen mukaan kokonaan maidottomalla.

Neuvolan täti on meillä ihan toivoton, kysyin häneltä tätä, että siirrytäänkö vastikkeeseen vai esim. soija/kaura -" maitoon" , vastaus oli " kokeilkaa hyla-maitoa" ... Siis eihän tässä ole kyse laktoosin vaan maitoproteiinin kestämättömyydestä, ihmeellinen neuvo minusta, vai onko?!

Olen miettinyt josko varaisin allergialääkärille ajan, mutta ajattelin silti kysyä täällä, millaisia ohjeita olette muut saaneet?

Kommentit (4)

misty.m:

Lainaus:


Imetystä vähennellään/lopetellaan pikku hiljaa, nyt vielä imetän 3-4 kertaa vuorokaudessa. Omasta puolestani voin jatkaa imetystä edelleen, esim. kerran päivässä, mutta neuvolassa suositeltiin imetys lopettamaan kun lapsi jo täytti vuoden.
Virallinen WHOn suositus on KAIKILLE imetystä 2v ikään asti ja siitä eteenpäinkin mikäli perhe näin haluaa. Jos et kerran halua lopettaa älä lopeta, mutta sinuna en kyllä vähentäisikään. Tarkoitan kalkin, deevitamiinin, vasta-aineide, nesteiden ja ravintoaineiden saannin kannalta olisi varmaan hyvä imettää vielä ihan täysillä, en kiellä-en tarjoa periaatteella.Jos nyt päädyt lopettamaan, riippuu korvikkeen tarve paljon lapsen muusta ruokavaliosta. Jos ei muita poissa kun maito voi mielestäni siirtyä soija/riisi/kaurajuomiin. Huomaa että ne eivät ravintosisällöltään kuitenkaan ole kummoisia. Jos ruokavalio on karsitumpi, lapsi varmastikkin tarvitsee korvikkeen apteekista.Jotkut lapset sietävät käsitellympiä tuotteita paremmin, ja siksi joillekkin joille tavallinen maito ei sovi sopii laktoositon maito tai kypsennetty maito.

Poikani on käynyt 5 kk iässä maitoaltistuksessa ja sai maitoallergia diagnoosin. Saimme silloin myös lääkärin todistuksen ja KELA korvauksen erityisäidinmaidon korvikkeisiin. Ensin käytimme peptidi-tuttelia mutta koska siitäkin tuli vatsaoireita niin siirryimme 7kk iässä soija-tutteliin. Allergologi TYKSissä määräsi soija-tuttelin käytön 2 vuotiaaksi asti, jos maitoallergia jatkuu. Meillä ei muita isompia rajoituksia ole ollut ainakaan vielä ruokavaliossa. Meille myöskin sanottiin että jos soija-tuttelia ei mene 5 dl vuorokaudessa täytyy aloittaa kalsiumlisä. Ainakin kalsiumia lapsi tarvitsee oli sitten minkä ikäinen tahansa, jos maitotuotteet eivät käy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

verikokeet riittivät heillä sekä 6vko sairaalassa olo maitoallergian oireiden vuoksi.lääkäri varmaankin on paras arvioimaan millä korvikkeella jatketaan.

ei neuvolan täti sitä voi määrätä.

lääkäri kirjoittaa teille todistuksen erityiskorvikkeeseen jos tarvetta sille on.

Kannattaa varata aika lasten allergologille. Se on nimittäin tapauskohtaisesti päätettävä mitä maitoa/ korviketta lapselle annetaan. Riippuu siis paljon siitä millainen ruokavalio lapsella on. Mutta meillä siirtyi lapsi erityiskorvikkeelle juuri 1-vuotiaana, koska hänellä oli silloin jo vilja-allergiaa, sekä kananmuna-allergiaa. Imetyksen lopetuksen myötä aloin antaa ensin Nania, mutta lapsi alkoi oireilla sille löysällä kakalla, jota tuli monta kertaa päivässä. Joten me kävimme maitoaltistuksessa, jolloin maitoallergia todettiin virallisesti ja niin saimme kelakorvattavuuden erityiskorvikkeeseen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat