Seuraa 

Olen varmaan joku hygieniafriikki, mutta olen aina ollut sitä mieltä, että TOTTA KAI jokainen vauva saa oman ammeen. Nyt tutuilleni tuli uusi vaavi ja ottivat vanhan käyttöön. En tuomitse, jokainen taaplaaa tyylillään...

Mietin vain...

Sivut

Kommentit (21)

kylpee samassa punkassa kun isot sisaruksensakin aikanaan.Eiköhän vanhasta punkastakin saa vielä hyvinkin puhtaan kun pesee sen vaikka kloriitilla tms??

ei ole tullut mieleenkään ostaa uutta

Saa kelvata kakkoselle. Meiden poika ei välitä ammeestaan jtn tuskin suuttuukaan.

Odotusaikana mummuni kauppasi vanhaa ammettani vauvalle. Siis 25-vuotta vanhaa, naarmuista ja vintillä pölyyntynyttä.. Silloin oli pakko sanoa että jos nyt ei kumminkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ostamme isosiskolle isomman ja pikkunen saa sitten vanhan käyttöönsä. Toivottavasti isompi ei tulee vaan kateelliseksi kun hänen tavaransa on äkkiä toisen lapsen.

Samaa mieltä, että kunnon pesun jälkeen ei ole siellä isosiskon hyväkuntoisessa ammessa kyllä mitään erikoisia pöpöjä, varmasti vähemmän kuin uuden ammen tullessa kaupasta jossa ties kuka on sitä kosketellut...

Meillä amme on isompien (3,5v ja 2v) lasten lutaus- ja leikkipaikkana. Vauva ei meillä ammeessa kylve ennen kuin lähempänä 1-vuotissynttäreitä, vaan käy suihkussa, kuten isoveljensä aikoinaan. Esikoista koitettiin kylvetellä alkuun, ja koimme sitten suihkun paremmaksi vaihtoehdoksi.

mutta seuraavia ei niinkään paljon ihan pieninä vauvoina. Ja meillä oli tietysti vielä semmonen juttu että meillä ei ollut silloin pesuhuonetta eikä vessaa sisällä vaan ne oli navetalla. Eli meillä on neljä isompaa hoideltu pääasiassa kosteuspyyhkeillä koska tuvan nurkkaan ei tullut kuin kylmä vesi jos ei talvella ollut jäässä. Joten kun oli enenmmän likainen tarvi laittaa pipo päähän ja viltin sisään ja kantaa navetalle pesulle. Viidennellä oli sitten jo sisävessa käytössä ja lämmin vesi. Ihot on pysynyt ihan hyvänä kummallakin menentelmällä.Isommat kylpi samassa vannassa mutta tää nykyinen vanna on niin naarmunen että tarvii nyt sitten ostaa vauvaa varten uusi tosin epäilen että sitä käyttää välillä isommatkin. Kloriittia en ole käyttänyt ammeenpesuun kuin silloin kun se on mennyt rusehtavaksi ruosteisen veden takia.

ukule 36+3

ei hygienin takia vaan sen takia, että esikoinen (2v) käyttää ammetta vielä aina yhdessä saunoessamme (noin kerran viikossa). Istuu siis ammeessa alalauteilla ja läträilee vedellä. Tosin aluksi ainakin (ekan vuoden?) tulokas varmaan kylpisi eri aikaan, että sama amme vois hyvin käydäkin. Hygianipuolta kun en murehdi -vesi nyt kuitenkin ehkä vaihdettaisiin. Ehkä sitten isompana voisivat leikkiä vesileikkejään samassa ammeessa?!Ja epäilen että kaupasta ostetussa ammeessa on enemmän bakteereja, pölyä ja muita haitallisia aineita, kuin kotona siistissä paikassa kumollaan säilytetyssä moneen kertaan käytetyssä (kuitenkin naarmuttomassa) ammeessa. Eiköhän ne ammeet saa ihan

Lainaus:

tarpeeksi

puhtaaksi halutessaan.

isommatkin tykkäävät kylpeä vielä ja nyt jokaisella oma ammeensa. Isommat ovat testailleet vauvan ammetta jo pari kuukautta, joten aivan tuliterä se ei vauvalle ole ;) Voihan sen ammeen pestä kunnolla jollain desinfiointiaineella, jos pöpöjä pelkää. Toisaalta kyllähän vauvan pitää oman perheen pöpöihin tottua, mutta perushygienia tietysti pitää olla.

Kyllä meillä uusi tulokas saa käyttää myös samaa ammetta. Sen verran tarkka kuitenkin olen, että ammetta en halua kierrättää kuin perheen sisällä. Ammeen jalat ovat olleet tosin kaveripariskunnan vauvalla lainassa, mutta saadaan ne nyt takaisin, kun vauva syntyy.Itseänikin hiukan mietityttää, että mitä esikoinen (kohta 2 v.) tykkää, kun hänen ammeensa " varastetaan" . Toisaalta eipä ole siinä kauheasti viime aikoina enää kylpenyt, mutta luultavasti asia rupeaa kiinnostamaan samalla sekunnilla, kun vauva ensimmäisen kerran kylpee hänen ammeessaan :).t. Jogu (36+3)

Mutta vain sen vuoksi että isommat vielä kylpevät omissaan saunassa ollessamme. Tai jos saamme esikoisen luopumaan omastaan kun istuu melkein polvet suussa siinä, niin sitten vauva voi periä sen.Hygienia ei ole totisesti syy, esim. mökillä meillä on yksi amme ja siinä ovat kylpeneet omat ja vieraat 2-3 kuisesta lähtien - ja ihan järvivedellä on pesty :)Ammeet vie niin tajuttomasti tilaa että mielummin niitäkin vähemmän kuin enemmän.

vauva-ammetta systeriltä. Ei käynyt etes mielessä ettenkö niin voisi tehdä.

Se amme on mennyt kiertoon, joten ostan uuden ensi kesäksi uudelle tulokkaallemme. Mutta, kun vauva kasvaa niin käyttöön otetaan esikoisen isompi amme.

Vauvaöljy kylpyvedessä töhkää ammeen reunoja sen verran paljon, että olen tavan takaa pessyt ammetta kloriitilla. Varmasti tappaa myös mahdolliset pöpöt. Olen kierrättänyt ammetta ystävillä ja ottanut ilolla takaisin. Sama punkka kelpaa kolmannellekin tulokkaalle.Isomummo tarjosi meille ammetta, jota pappa-vainaa oli käyttänyt kalareissuilla kalojen säilytykseen. Ehkei siinäkään olisi kloriittipesun jälkeen ollut pöpöjä, mutta sen verran naarmuinen se oli, että kielsin käyttämästä myöskään silloin kun meidän mimmit saunovat mummolassa.Että maalaisjärki rules. Pöpöjä ei kannata liikaa pelätä, siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Käsien pesu on ainoa, josta viitsin pítää tiukkaa kuria niin omalle väelle kuin vieraillekin.

Mutta oikeastaan vain 2 syystä toinen on se , että vanhassa ammeessa asuu hylätty kilpikonna.... ( ei kukaan haluaisi...( punakorva))

Ja selkä rupeaa olemaan nniin huonossa kunnossa että haluan selaisen korkean jalallisen ammeen.

Tulin kuitenkin siihen tulokseen että kun amme on naarmuton ja hyvin sisällä säilytetty niin saa riittää Tolulla pesu. Siinä ne nyt vuoronperään iso- ja pikkuveli kylpevät ja huuhdellaan vaan välissä.Sitä joutuu jo ihan olosuhteiden ja ajan puutteen takia tinkimään tietyistä ennen niin tärkeistä asioista!

amme on samassa kunosssa kuin ostaessa (ei oo ollu missään ulkovarastossa vaan sisällä käytössä) ja kolmas pääsee köllimmään samaan. =)my_selene rv 7+6

En ehkä kirpparilta ostaisi jotain ihan kulunutta ja naarmuuntunutta vanhaa ammetta, mutta hyväkuntoisen tietysti.Itse asiassa, tällä viikolla ostimme esikoiselle käytetyn pöntönsupistajan, ihan tuiki tuntemattomilta *hui* ;)). Oli aivan kuin uusi, ja Tolulla sen kun pesaisin, niin ei tarvinnut olla pöpöistäkään huolissaan ;).Meinataan kyllä esikoisen vanhaa pottaakin käyttää. Ja vaippoja, ajatelkaas sitä ;D.

Ja vauvauinnissa ollaan käyty puoivuotiaasta lähtien, ihan samassa altaassa kaikkien muiden kanssa :).Ei mutta ihan tosissaan, eihän tuollaisessa ammeessa ole mitään sen erikoisempia pöpöjä, kuin teissäkään.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat