olenko ainoa, joka ei ymmärrä mökkeilyn hienoutta?

Vierailija

mökki silloin kun huvittaa. Kun ei huvita, niin silloin matkustellaan. Ei oo mikään pakko sit hoitaa mökkiä. :)

Sivut

Kommentit (16)

mutta brittimieheni inhoaa sitä. Tulee kuitenkin mukaan, mutta hyttyset puree sen paukamille, se ei tajua mitä järkeä on istua jossain mökissä kaukana kaupoista (kauppa on 2 km päässä), eikä se edes halua uida järvessä. Viikonloppua pitempään ei viihdy, ja minä taas asuisin siellä koko kesän.

Asutaan paritalossa, jossa iso kaunis piha. En tajua miksi lähtisin täältä mihinkään "luonnon keskelle" kun olen siellä jo. Enkä ole vielä ikinä käynyt mökissä, jossa olisi oikeasti kaikki mukavuudet.

Tuttavien mökki on rannassa jossa laitureiden väli on pari metriä. Kymmeniä mökkejä rivissä. Siinä on nautinto kaukana.

Meillä väh, puoli kilometriä lähimpään naapuriin ja kansallispuisto vastarannalla.

ei me kyllä matkustellakaan kovin paljoa, meillä on kiva koti ja piha, viihdytään täällä. Ei tarvi pakata eikä varsinkaan purkaa matkalaukkuja :)

Mä inhoan mökkeilyä, sinne on aina pakko mennä, vaikka ei ollenkaan huvittaisi, että paikat pysyy kunnosa jne. Parhaassa tapauksessa mökissä ei ole sähköä, juoksevaa vettä eikä sisävessaa. Hyttyset puree ja istutaan pimeässä ja kylmässä. Ja sitten pitää raataa kuin jossain työleirillä, hakata puita, rakentaa laituria, kantaa vettä, tyhjentää huussia... Yäk!

Tärkein asia oli, että mökki on lähellä kaupunkia, jonne pääsee saunomaan iltareissulla. Koululaisemme tykkää uida, voi ottaa kaverin mukaan, saa leikkiä luonnossa, marjametsät ovat äärellään. Emme halua niinkään rauhaa, vaan toivomme, että tuttavaperheetkin löytäisivät mökille tiensä. Toivoisin, että mökillä seurustelu olisi rennompää ja sen turvin löytyisi mukavaa sosiaalisuutta.Toisekseen meillä oli ylimääräistä rahaa yllättäen, joten uskon mökin olevan hyvän sijoituskohteen.

Toisille se duuni vasta alkaakin kun mökkipihaan kaarretaan.

Ensin ajetaan nurmikko, sitten kaadetaan pari pihapuuta, vaja puretaan ja rakennetaan uusi, terassi pitää korjata ja ikkunanpuitteet maalata. On risusavottaa ja perunamaan kitkemistä. Veneen pohjan puunausta sen lisäksi että pyykätään, kokataan ja siivotaan.

Ai sitä rajanaapurin autuutta kun mökkiläiset tulee ja koneet laulaa aamusta iltaan.

mökistä on iloa ainakin meille siksi että ollaan kaikki tosi kovia vesipetoja ja mökillä saa puljata ihan niin paljon kun huvittaa, omalla porukalla, yksin, alasti tai vaikka vaatteet päällä :)lapsetkin tykkää olla mökillä kun siellä relataan koko perhe, muutoksen oikein aistii, kun ei ole koko ajan kotitöitä.matkatkin on kivoja, mut ei niitä jaksa joka vkl.

tule mitään "haisevaa tönöä" hankkimaan ja siellä "happanemaan" koko kesää.Vaan kuinkas kävikään? Asumme pienessä rivarikolmiossa kaupungissa 4 henkisen perheen kanssa, 2 alle kouluikäistä lasta ja kummasti se mieli muuttui. Lasten kanssa on kivaa mökkeillä, on luontoa, ei tarvitse ihan koko aikaa olla kärppänä vahtimassa ettei lapset juokse autotielle. Saa hiukan puuhastella puutarhassa sen vähän mitä viitsin, on muutama marjapuska, josta napsia marjoja ja parhaassa tapauksessa marjoja jää mummolle ihanan mehun tekoon.

en ole koskaan ymmärtänyt, miksi joku haluaa hankkia kesämökin. Lomailla nyt kaikki lomansa samassa paikassa, kylmissä säissä ja -vesissä värjötellen. Kun sillä rahalla minkä mökkiin sijottaa voisi matkustella joka vuosi jossakin. Nyt joku heti kirjoittaa, että kun kaikki eivät ajattele, kuten minä, sen toki tiedän. Haluankin vain tietää, olenko ajatuksineni ainoa.

Siellä kaikki on omaa ja siellä saa tehdä mitä huvittaa. Muutama vuokramökkikin on koluttu, eikä niissä pääse lähellekään samaa fiilistä.

Lainaus:


lapsetkin tykkää olla mökillä kun siellä relataan koko perhe, muutoksen oikein aistii, kun ei ole koko ajan kotitöitä. l.
Itsellä on kokemus, ettei mökillä muuta olekaan kuin kotitöitä. Veden kantamista, hellan sytyttämistä, tiskaamista... Jos haluaa itselleen kupin kahvia, se vaatii puolen tunnin puurtamista. Ja 3 alle 5v siinä jaloissa pyörimässä - ei kiitos!

Lainaus:

Lainaus:


lapsetkin tykkää olla mökillä kun siellä relataan koko perhe, muutoksen oikein aistii, kun ei ole koko ajan kotitöitä. l.
Itsellä on kokemus, ettei mökillä muuta olekaan kuin kotitöitä. Veden kantamista, hellan sytyttämistä, tiskaamista... Jos haluaa itselleen kupin kahvia, se vaatii puolen tunnin puurtamista. Ja 3 alle 5v siinä jaloissa pyörimässä - ei kiitos!
Samat kotityöt ja raskaamman kautta, ellei sitten ole täysin varusteltu mökki. Parasta on vierailu jonkun mökillä, tietysti kutsuttuna eikä viikko tolkulla.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat